Tuesday, March 30, 2010

Mamat...Buat ape tu?? Part 2

At last..penunjuknye dah tiba..dan akan berlaku bila2 masa...one step ahead..go my baby go!

24 mac yang lalu..aku berjaya snap gambor anak bujangku membuat cobaan aksi bahaya nak merangkak. Wehooo...aku duk tungguuuula..bila la mamat aku ni nak merangkak eh? ehehe.tapi takpe..aku sabar n sabar menunggu..each baby is unique..so tak perlu risau tentang perkembangan depa samaada lambat or terlalu cepat dalam mengembangkan diri depa...agagaga

malamnye 24 mac tu..si rafiq ni tamo tido..aku dah tutup lampu, pasang ekon slow suam2 kuku..*ade ke ekon suam2 kuku?* agagaga ..tarik selimut n netekkan dia..dah kenyang burrpp..dia duk golek2 lagi tamo tido..last2 aku duk dengar uh ah uh ah dari mulut dia..tgk2 dia duk angkat bontot ...wakakakak..
lawak seh!

aku kan mamarazi..snap snap secepat yang mungkin..LOL!

So...layannzz....:-D


gambar yang tengah tu tak bleh blah la..dah mcm org duk sujud dalam solat pon ade..agagga

:-D:-)



16 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Betul tu kan Rose..
Stiap baby x sama..
ada yg cepat ..ada yg lambat..
X perlu risau...

Go..go Rafiq..
U can do it...
A'ah..Gambar kat tgh2 tue..
So sweettt...
Hehehe.. :)

LYaFRINA said...

hehheheeheh... cekcinyer rafiq...
laa.. ni dah step nk mrangkak ni.. ape2 pon gud luck rafiq... go...go... ankat bongtot skit lagi.. blh la... hehehhe

**asya aritu lagila... masa smbut birth dia y setahun tu xreti merankak pon lg.. xlama pshtu bru merangkak..pahtu umur 1thn 2bln bru blh jln.. hehehehehe..tp meniarap punyala awl.. 2 bulan++da start meniarap.. n bcakp pon gitu awl.. byk ckp..pot pet pot pet mek asya..

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

rafiq cam nak sembahyang jer....macam2 aksi ada...mencuitkan hati tol la rafiq ni..

Ena said...

a'a la.. cam ngah solat jekk ghayenyer.. :P

chaiyok2x.. rafiq.. u can do it!!.. keh keh keh!!

Ibu Alia Kaiyisah said...

ya Allah. sabar jek la rafiq ni..

gambar tengah2 tu memang comel. aksi nk mengangkat punggung tu dah mcm sujud dlm solat pulak. hihihi.

zue @ annaleeya said...

mcm nak semayang plak... hehehe... go rafiq go... mesti bulih gak nanti... anak akak Airel tak merangkak pon, tau2 dah pon bgn dan cuba melangkah...

aLyNnZ said...

wahh..rafiq dah start nk merangkak..tomei tau time baby yg br nk merangkak trtinggek2 montot nyerr seksi tau auww..

kalu dulu danish start nk merangkak danish masuk gear reverse dulu haha then br gear drive..sonok kan tgk perkembangan anak..

aLyNnZ said...

sori lmbt jemput rose amik award..

ita cutevirus said...

cayalah anak ibu...
cepat² merangkak ye rafiq... pas ni berlari pulak... biar mamarazi kejar kamu..

mamamiera said...

alalaa mamat!! perkembangan yg baik..
usaha lg mamat!!
chaiyok chaiyok...
mamat boleh!!
x lame lg buleh la tu rose.. ;)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

lily,
betul2..tak perlui risau..:-)

tu gambor solat..ehehe

lya,
takpe mek lya. tgk skang.dah jalan ape..hehe

anje,
mmg mencuit ati. tergelak sorg2 sy dalam gelap tu..ehehe

ena,
ok auntie..tenkiu..:-)

raihan,
hehehe..cekci tol montot dia kan..wekekke

kak zue,
ye ke? tu laagi bagus. tak perlu nak kotorkan baju kan..:-)

alin,
mmg cekci..
reverse dulu? wekekke..mcm2 ragam kan. mencuit ati!

its ok alin. kita dah p kutip..ehehe..thanx ye..

ita,
kurus la kawe lepah ni..wehehhe

zai,
if jalan terus pon ok gak kan zai..wehehhe

xiiinam said...

Come on Rafiq...go...go...!


:)

mamalieyna said...

hahaha...aksi2 cenggini mmg harus dipaparazzikan..ahaks..apa bahasa daa..chaiyok2x..dah intro2 tu, pasni laju la tu..yuhu..

Ammi Sara said...

go rafiq go,
harapnya rafiq jd inspirasi utk waidi lak pasni merangkak..
relax je mat waidi ni..
tak heran pun dia, hehe..

Fid said...

rasanya kat sekolah kami tak da ajar kalau ada anak..anak wajib wat gaya gini

tapi adalah harap maklum gaya anak dood ni sama gaya macam anak kami hahhaaaa

hajarus said...

cam nak sembahyang la rafiq... bijaknyer...