Monday, January 30, 2012

Abang Sayang Adik

Assalamualaikum..

waa arini sana sini duk sembang pasai AJL..paling lawak depa duk nyanyi "ini tidak adil ini tidak adil bagiku.." lagu yuna..depa kata tak adil si hafiz pakai suar track leh menang..ahahah lawak la depa ni..ini pertandingan juara lagu ka juara fesyen tercantik? huhuhuhuhu

ok2..back to tajuk..

aku betul2 kagum & tersentuh ngan rafiq ni skang yg makin ari makin nampak besorrrnye tu. Sayang tol kat adik. if adik takde, dia akan tercarik2.."aishah? adi aishah?" sambil tangan terkial2 cari..

aritu aku nangis ko tgk rafiq ni. Dia ngah tido..aku buh aishah kat tepi..si adik kuek2 tangan kais2 muka abang dia..rafiq terjaga n senyum meleret kat adik..pastu bagi tangan dia suh adik main2..tengah tido tu..kasi adik main tangan dia..fuh. kagum sekijap sampai buat aku terharu n menitis air mata..

sob sob sob.





tiap masa nak pegang tangan adik..so sweet la kamu mamat! ni baru bangun tido..terus cari adik..:-)




gambar2 selingan yg aku snap sebelum g pekena nasi arab weekend baru2 ni..plan nak g mamak, tapi tersinggah plak kat nasi arab..huhuh







abam cayang adik...see muka geram sayang abam rafiq..huhu





baru perasan dah 5 ari rupenye tak update blog. huhu. kebizian melanda..tatau bile nak reda ni. dah abis bengkel fail meja kot..uhuk! ok daaa 


30 comments:

mummy2k said...

tomeynya....

cik dah faridah said...

aisyah rambut cacak yek...syg adik dia..kalu org ambik tu mesti x kasi

Mixed-family in da house.... said...

wah lebat rambut adik....

lydzar said...

rose, ni peel hadif juga. selalu nk pegang tangan adik. sambil2 baring menyusu mmg dia carik tangan adik dia. ermm mmg macam ni kot bonding seorang abang dengan adik perempuan dia. show tanda2 protective agaknya. hehe my kesimpulan sendiri saje :)

sejuk perut mak tengok anak2 manja mcm ni kan

*azni* said...

baiknye rafiq..terharu acik tgk..huhu..izzul lak lahai taktau apa mslh suka bantai adik dia..asal kaki tgn adik terkena dia sikit dia kata adik buat dia pastu mula la dia lepuk ziyyad tu..adoyai..tp klu adik takde mencarik pulak..heran mak..

Ena said...

memg suwet sungguh la rose.. cayam betul mat rafiq kat adik dier.. moga kekal sayang gitu sampai bila2..

Salina@IbuAqil said...

Tiba2 rasa nak nanes jgk..
Kagum!! ;)
Cayalah abg long.. ;)

ch@ said...

bagus2. mmg abg penyayang. anak sulung mcm tu la. part mula2 je dengki, lama2 dah tukar jadi sayang. abg long yg loving la.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

So sweet...
Abang penyayang RafiQ ni..^_^

Melor said...

seronok kan

mamalieyna said...

sejuk + terharu bila anak sekecik rafiq pandai tunjuk rasa sayang n take care si adik..good boy rafiq..

comel mereka~ ^_^

umialya said...

geramnya tgk 2 beradik ni, comel2

wahida said...

Alhamdulillah..tak gaduh2 pun...mcm tu la...semoga rafiq boleh terus menjaga aisyah dan jadi abang yg caring ye sayang...

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@mummy2k
tomei2 ye :-)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@cik dah faridah
idah..mmg tak kasi. nangis2 tak kasi eheh

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@Mixed-family in da house....
masa lahir lagi lebat dari tu..hehe

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@lydzar
mengikut perkiraan sy pon camtu. dia nak protect adik dia kan..so sweet..:-)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@*azni*
maybe sbb depa sama jantina kot..so si abang rasa tergugat..ehehe pandai2 je sy kan..ngeee

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@Ena
amin..moga kekal camni..:-)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@Salina@IbuAqil
heheh...jom sama2 nanes..wuwuwuwu

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@ch@
betul......mule2 je dengki. masa baru2 lahir dulu. skang tak dah kan..:-)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@LiLy @ MumMyQiStInA
alhamdulillah...:-)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@Melor
sonot sgt2...:-)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@mamalieyna
iye mek na..terharu teman..:-)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@umialya
geram kak jgn tak geram..ehehhe

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@wahida
aminnnnnnnnnnnn

Imah Dinor said...

pandai rafiq main dgn adi good boy...

wan nurul hezrina said...

good boy rafiq=)sayang sangat pada adiknyer..sejuk perut ibu=)

cik_ah82 said...

adib lak slalu je buli adik dia..sian adam..kalau pagi2 je dia macam manja2 ngan adik dia, tapi lasak xhingat la..huhu

Izan Ishak said...

abang sayang adik sangat2!!! suka tgk rambut aishah pacak camtu... ada stail...