Thursday, January 5, 2012

Check-Up Aishah Raihanah @ 3 Months

Assalamualaikum...

Suppose cucuk budak tecik tu last week..tapi sbb ada audit dalaman, aku mintak tunda ke minggu ni. Sib baik aishah ni budak baik. Elok je ibu siap2kan dia nak pegi kenek. kul 7 pagi dah kene lap2 badannye..ehheh...

update skit pasai aishah:

  • Berat - 5.7 kg..(naik 700 gram je)
  • panjang - 63 cm..(uii. patut makin panjang ibu tgk ehehhe mejulurr kakinye time nyusukan budak ni)
  • makin rancak bersembang. if tegur, siapla dia ajak sembang. biasala bebel budak tecik. sepatah haram tak paham. ehehe
  • baju cepat benorr tak muek. sib baik baju abang rafiq byk rompers. so pakaikan aje utk aishah jugak.
  • suka senyum..bangun tido pon senyumm manjang. :-) (sebijik abg dia masa kecik)
  • if dulu merelakan aje abang dia godek2 tangan or muka dia..tapi skang tak dah. dia dah pandai jerit/nangis mintak tolong. eheheh
  • masih tolak puting tiruan & menyusu 2-3 oz je sehari ngan pengasuh. tu pasai kot berat tamo naik byk. takpelah, janji naik..ye dak?
  • kat umah, malam2 dia pulun menyusu..yela, seharian duk umah pengasuh 8 jam..hanya minum 3 oz..mane tak lapor kan..huhuhu



sib baik nangis kejap je pagi tadi masa cucuk..gud gurl!



ni lepas kasi ubat sbb nurse cakap maybe demam kan..aishah tak dan2 nak tido. tapi aku kene angkut gak la gi  umah pengasuh sbb nak masuk ofis balik. 


okla. tu jela kot. nnti update lagi pasai aishah raihanah.


35 comments:

Salina@IbuAqil said...

Bolatnya mata dia.. Geram!! ;)

LYAfrina said...

comelnyer aishah.. suka baca progress aishah.. moga aishah mbesar dgn sihat n bagaikan juara,

ch@ said...

pipinyaaa kak. aishah putih aie coklat. hahahaha. topi tak muek dah. comella aishah. mmmuah-mmmuah.

lydzar said...

3 oz tu kira 1oz sekali minum eh rose. harap2 nnt lama2 byk sket dia minum..

hajarus said...

smg aishah tomey2 membesar dgn sht & kuat... :)

ajumohit said...

Ala tomelnya aishah ni, sib bek rompers rafiq ni warna ceria leh aishah Pakai kan rose, tembam betul peha dia rose ;)

KuNanGKuNanG said...

tembamnye..:)

eB ezrin said...

aah, mmg sebijik, ekekekek :)

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

geramnyer, shomeyyyy sgt!
seb bek x demam kan, ssh plak mama nnti..

~~*Lady Salwa*~~ said...

comelnya aishah... geram tengok pipi tu... rasa nak cubit2 je... hehe

Izan Ishak said...

gud girl aishah...! nangis sikit aje oklah tu...

~Siti Hajar~ said...

Naik 700g tp semangatnyer mak ai, nk pinjam gigit2 pipi aishah jap blh..hehe

Hanis Azla said...

comelnya aishah.. layan baby cakap mmg bestkan wp kita tak faham apa pun.. he..he..

Hanis Azla said...

comelnya aishah.. layan baby cakap mmg bestkan wp kita tak faham apa pun.. he..he..

ishamizu said...

Ala tomeynya Aisyah. Smgt jgk bdn dia tu rose. ;) yg ptg dia sht kan. :)

Fieza79 said...

bolat jgk tu walau minum susu tk byk mana...haishh geram la tgk aishah..xpe lama2 nti dia ok kot minum susu gna botol...

Teratak Hami said...

Rasa sekejap jer dah 3 bulan kan ...

rynas said...

comeynya..macam mama dialah

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@Salina@IbuAqil
geram jgn engkau geram..ehehhe

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@LYAfrina
thanx lia. aminn....

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@ch@
pp aie lagi labuh..heheh takpe org lelaki kene coklat. kang putih tak macho laaa

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@lydzar
iya.. 3 kali minum..1 oz setiap sesi dah jenuh pengasuh tu duk ajar..tapi dia still tolak2 botol. hehe.

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@hajarus
maceh auntie hajar...:-)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@ajumohit
rompers mothercare mmg byk yg ceria2 tau kaler dia..

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@KuNanGKuNanG
cam peha ayam tak? ekekke

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@eB ezrin
sebijik kan depa ni kak..:-)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥
a'a sib baik tak demam sgt..skit2 je tu pon malamnye dah ok dah..

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@~~*Lady Salwa*~~
cubit jgn tak cubit ehhehe

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@Izan Ishak
even kejap..tapi kuat! hehe

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@~Siti Hajar~
bb gurl tak mcm bb boy kot eh..bb boy berat tulang ehehhe

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@Hanis Azla
iyer kak..ntah ape2 dia bebel hehehe

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@ishamizu
a'a yg penting sihat. betul2..:-)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@Fieza79
maybe dah terbiasa abangnye dulu hantap, rsa cam lain je bb gurl..ringan je rasa pdahal berat naik ok je..ehehe

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@Teratak Hami
iyer..cam tak caya kan..huhu

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@rynas
ye ke rynas? tapi ramai cakap cam abah dia..wuwuwuwu