Thursday, January 6, 2011

Jumpa Kawan Blogger Lagi : Kak Dee & Ann

Salam,

cite last week. Amek masa nak hapdet sbb ngah  buat2 bz ni..eheheh gurau je. mmg bz pon..:-P



Blogger 1: Kak Dee

dah berbulan2 duk plan nak jumpe tapi last week, khamis malam baru la tercapai hasrat tu. Kami biasa YM so dah cam kenal rapat je even kenai dalam alam maya. kan kak dee..:-D kongsi cite suke duka..cewah..actually aku rasa suka sembang ngan kak dee even tak pernah jumpe before dis. kak dee pon suka kongsi2 cite..pagi pendapat padangan n selalunye aku leh terima. yela, org dah byk pengalaman idup..heehhe

comel2 anak kak dee..nak2 lagi si fifi..putih, rambut dah cam nak keperangan. .geram tgk..cakap pelat2 sudahnye auntie tak paham..sori ye cayang..kak dee kene translate..eheheh



 Gagah tol si Mimi dokong rafiq..dah 12 kg tu..si fifi lak cute je kat belakang..mmg pandai bergaya depan kamera..:-) mimi tu mmg suka budak baya2 rafiq..tapi if tanye nak adik tak?? dia cakap tamo..agagaga..mcm2 budak2 ni kan


 before balik...
thanx kak dee singgah umah kecik saya..nnti g terjah umah akak lak..kikikik..


gambar cilok dari blog kak dee sbb sekeping pon tak sempat nak amek gambar makanan..kelam kabut skit. yela kak dee mai lepas magrib..heheh..aku goreng nasi je..buh udang banyak2..ha puas ati kak dee makan udang..:-)


 Ha..ini la tujuan asal kak dee mai umah...nak pas FM new zealand ni..then aku lak bagi dia FM australia yg suami aku beli masa g sana last year..punyala lama nak bagi..tertunda2 sudahnye aku tempek kat peti..then kak dee pilih antara 2 FM yg ade..


ok..mmg sonok jumpe kak dee, borak2..ngan kwn kak dee pon ok..kak tina. Cuma kak tina tu cam malu2 skit..aku pon otomatik jd malu2 kucing gak nak sembang..wakakakkakaka

kak deee..nnti kite terjah umah akak lak..sabar sajela..kunjungan balas la kunun. Inya Allah if ade rezeki jumpe lagi ye kak...



Blogger 2: Raihan @ Ann


1 januari lepas, aku dapat undangan besday dari Ann..Blogger ni aku kenal since pregnant lagi. Mule2 tu kenal thru blog Laini mama cira.  Tapi sayang, Laini tak dapat datang. if tak, leh gomol2 cira yg beza 2 ari je umur ngan rafiq..Kiranye masing2 mak buyung la masa tu..eheh..

Umah ann kat percint 18. Memandangkan hubby ade urusan jugak kat putrajaya alang2 dah pegi tu leh la pegi besday bash Alia Kaiyisah..sangat comel ini budak. Ngan gaun labuh ade riben kat belakang..ish2..rasa tak sabar nak ade anak pompuan..agagagaga ...

ceeeeeeee...

 

 Cubaan rafiq nak polok adik alia..tapi tak berjaya..alia kaiyisah nak tido kot..cam moody skit..heheh tapi tetap comel..:-)


 alorr...tenyumm....:-)


 kami sampai kul 4 lebih. Majlis lak start kul 3..sudahnye ini ajelah gambor kek yg sempat aku amek..cun kek dia...sedap pn sedap...:-)

gambar2 makanan pon tak amek. lupo. tapi mmg bes..mcm2 ade..laksa johor, satey, cheese tart, fruit tart, cream puff n mcm2 lagi..kenyang makan.
ann lak siap tapaukan aku laksa johor..aku tak mintak ye..ann yg tapaukan..agagagga..thanx ann 


 before balik..bergamboran2 lagi la..kami borak2 cam dah kenal lama je ngan ann..ehhehe..ok ann..ade rezeki nnti kita jumpe lagi k...insyaAllah...



cute kan goodie bag dia..ade kartun kegemaran alia..rafiq tunjuk2 kat gambor tu sambil cakap2 ngan katun..ahahahha..lawak la kamu ni mamat..



ok da abesss....

19 comments:

LYaFRINA said...

rose..
bestnyer blh jupe geng maya..
kita bile lg ye??

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

lya,
if plan balik ganu menjadi..nnti sy kabor kat lya..leh jupe kat kemanan. pekene satar aziz satar..dok pong kat teluk mok nik..ehheh

eT said...

MERIAHNYER JUMPA RAKAN BLOGGER...
ET XPENAH JUMPA LG..HEHE

Zimah said...

rose, psal dtg putrajaya tak inform..umh zimah kat presint 18 gak..18R8..erm, ann tu mcm kenal ke..org johor ke? muka dia familiar la..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

et, ehhehe..leh la plan jumpe2an ngan blogger lain. sonot tau. selama ni duk pang pung pang dalam alam maya je..ngee

zimah,
loor..ye ke? dia 18R12 rasanya.
iye zimah org johor.tula. camno nak roger2. no tepon zimah pon takde..wekekekke if tak leh jumpe sekali arung kan..:-)

Ann said...

Rose...


Moke minyak tak ingat. bole buwat goreng ikannn. haha.


thanks datang ya rose. len kali kita p shah alam leh singgah umah rose pulok. hihi. lama teringin nk ke I-city ni. :P

~ayu.oyie.yuna~ said...

Assalamualaikum rose
wah,bestnye leh jumpa2..klu balik tganu kabo la, buleh g makan colek sekali..hehe

Fieza79 said...

best nya jumpa2 blogger nie kan...mengerat kan silaturahim...

Cik Puan*PIE said...

alahhh kau dh jumpe kak dee ye mek..jelessss okeh. nnt kite2 lak jumpe nak??tp bilakah??hehe
*nnt kalau pjg umur, ada rezeki den buat bsday ank2 kt sini mek dtg yew??

Dee said...

seronok anak2 kak dee aritu..nti rose dtg rumah kak dee tau..tp kena bgtau awal2..leh msk sedap2 sket..hihihi..

Zaidah said...

bila plak kita akan berjumpa rose....

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestnye..dpt gak juumpa kwn blogger..
Hari tu sayanglah..Rose p JB lily plak Xde..klu X blh jumpa ngan Rose..ok next time klu ada p JB kita jumpa yer.. :)

Ena said...

kita bila plak nak jumpa ek?? ekekekkeke..

best la jumpa2 cenggitu kan..
apapun aksi anak teruna mu sangat la comel ok.. geram!

maszmadi said...

best kan dapat jumpa2, borak2, makan2..... hehe besh

chugie said...

bestnye dpt jumpa2an ngan geng blog ye.. pasni nak jumpe sape lg ni?

wahida said...

wahai rafiq, kamu mmg comel...
okeh, saya sgt jeles tgk uolls berjumpa2an...huhuhu...

Hanis Azla said...

wah.. bestnya berjumpa2an mcm tu.. walau cuma kenal kat alam maya ni tp still rasa mcm dh rapat kan.. baguslah, bertambah2 silaturahim sesama kita..

MrS. F!zA said...

bila nk jmpa kita plk??dtg sni roger2 la..yg jauh kita dekatkan :)

mamalieyna said...

ghajin mek rose ni..berjumpa2an..bagus2..,mengeratkan silarulrahim smbil tambah kenalan alam realiti lak kan..hehe..nice..!

ooh riang gumbira nmpk rafiq tu..eeii..