Friday, January 21, 2011

Makan Time!


Salam Jumaat,


before aku menceceh, pagi tadi aku rasa nak gelak guling2 gelakkan diri sendiri sbb aku ingat ari ni ari ahad...so, berlenggang mak limah la kunun2 tak perlu g keje. semalam kan cuti, so feeling2 ari ni ahad gitu..ahahah..sabar sajela. 


ok2..ari tu sempena rafiq dah masuk 1 tahun 6 bulan, aku sajela gatei2 ajak abah rafiq g mkn kat Secret Recipe. kunun2 nak celebrate besday rafiq. Padahal belum gaji tu kan..saje nak cekik darah kat laki sendiri...hik2

maleh nak bebel. jom tgk gambar.



 Kaki budak dah masuk 1 tahun 6 bulan...ish2..buruknye kami kamu rafiq.....kikikikk


 buah ati ibu...:-)



 Rafiq punye menu.fish and chip!
tapi yang tukang perabihnye..ibu & abah..ahahaha
rafiq suka kentang A B C tu je.. 


 Abah punyer..tatau ape nama dier.

 Ibu punyer. aku pelik ngan diri aku sendiri. dlm byk2 menu aku tatau camne aku leh order nasi lemak ni..aduyai.....nasi dia keras skit la..penat aku nak kunyah. sambal pon agak masin. Huh!


 nom nom nom...suke benor mkn kepek yg SR bagi free tu.


last buat not least...Secret Recipe Chocolate Lava..penangan dari Kak Dee la ni..dia buh kat FB dia...kikikik..

Sedap?? boleylaaa. Tu pon aku paksa laki aku perabihkan.....huhuhu..nyesal tak order chocolate indulgence..huhuhu



esok cuti..hubby ajak balik teluk anson!


daaa.... 

15 comments:

cik puan akish said...

tahnye mek...oder nasi lomak eh...pepagi bekpes selalu jumpe nasi lemak..

ahahahha...

tak setap ek???kek itu...emmm....=)

NM02 said...

adoi.. aper kes, p SR makan nasi lemak...

lylieiqmal said...

sedap plk tgk gbr mknan nie pepagi jumaat nie....

Izan Ishak said...

nak makan choc indulgence gak!
dah mengidam anak tekak ni haaa~

Fieza79 said...

hai kita baru terasa nk gi makan kat SR ari ni...tp sakit tekak lg..rasa cm tak best pulak nak menikmati makanan...huhu

Hanis Azla said...

akak pun selalu gitu.. mkn tempat best2 sudahnya order nasi lemak atau mee goreng ajer.. ha..ha..

MOMMY NADIA said...

yumm yumm...bestnye!!

Dee said...

rose..mu pi order nasi lemak kt SR buat apa..sedap lg hak yg singgit tepi jalan tu..kihkihkih..

mu x suka ke choc lava tu?

mamalieyna said...

sambung gelakkan mek rose..ekekeke... =P

oooh makanan lg, belum lunch ni..lapo lak rasa..

LYAfrina said...

buatkan hatiku meronta nk terjoh k SR!!

Noreen said...

comelnyer rafiq...rmbut baru

✿etiey erywan✿ said...

wah sentap mak mek oi!!! chocolote lava yang meruntun jiwa nuh!!!

wahida said...

nasik keras? adoila..ari ni pun Dee buat review pasal SR yg hampeh service!!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

akish,
kah kah kah..gelakkan diriku

nieza,
keh keh keh..kes ditutup! ngee

lyli,
sila menjamu mataa....

izan,
hoho..samela kiter ye..:-)

kak fiza,
takpe kak..kang tunggu baik betui2 g celebrate makan kat SR>.ehehehhe

kak hanis,
eh kita ade gengla..yey!

nad,
dap ye...ape lagi. terjah la SR..:-)

kak dee,
ntahla kak..biasa sy suka kek cekelat. tapi yg ni tak leh lak tekak sy nak terima..huhu. lain org lain citrasa kot..:-)

iena,
sila gelakkan saya..eheheh

lya,
waahh..siap meronta2 lagi..ehehe

reen,
macehh....rambut baru sbb dah masuk umur baru..ehehhe

etiey,
if rasa tersentap, sila la ke SR berdekatan yo! eheh

wahida,
iye..tapi yg lain tip top siap kasi kerepek free utk rafiq sbb rafiq suka sgt makan tuh..:-)

mumtaz said...

he3...kak ros2...nasi lemak gak die order