Wednesday, January 26, 2011

Rafiq & EBM

Salam,

mood berblog masih suam2 kuku. maybe symptom ni akan berlarutan..ish2. sabar ajela mek rose..

ok2..ari ni nak cite pasal EBM rafiq. Alhamdulillah..masih ada n mintak2la cukup sampai umur dia 2 tahun..aminn..

actually gambar2 ni aku amek beberapa minggu yg lepas. baru nak taruk sini. saje. wat kenangan n pembakar semangat..:-)


 stok bulan 11 tahun 2010. Skang ni tengah perabihkan stok ni la..ade lagi 2 ketui utk dihabiskan.
then..sambung stok bulan 12 punye utk kegunaan februari nanti...



2 gambar..hari lain2..masa ni mat rafiq lom potong rambut lagi. ehehe..meaning, dah berminggu2la usia gambor ni..ngee..

dia adalah tukang sibuk aku bila nak kemas EBM..kdg2 tu tak terkemas pon. aku ponggah simpan balik sbb dia sibuk nak golek2 EBM tu...grrrrrrr...

ok2..actually rafiq skang ni dah kurang nyusu disiang hari. or dengan kate lain..rafiq tak suke EBM..dia nak fresh dari ladang iaitu direct feed. Dah besor sgtla ghase diri tu..tamo minum susu..ish2..babab baru tahu..kalu malam  ngempeng jela kekdahnye.



hari2 sedih je bila pengasuh bawak balik susu tak luak. mamact cakap jenuh dia paksa..kdg2 takmo langsung. kenyang makan mungkin. mkn  banyok itu budak!
aku boh 3 oz..tapi luaknye 1/2 oz je..ish2..


ok2..sebagai langkah aku tak nak EBM membazir..so sekarang aku sukat 2 oz tiap2 botol. aku bekal 3 botol sehari..tapi tu pon jenuhhhhh pengasuh paksa minum..haihhhh la mamat..

takpela mamat..janji kamu sihat n kuat.

esok kene cucuk utk 18 bulan punyer..moga mat rafiq tak demam la hendaknye..aminn...

21 comments:

wahida said...

dia manja ngan ko tu rose, tu dia nak direct feed tu...

LYAfrina said...

GUD LUCK ROSE..
TERUJA TGK SMNGT ROSE NI

Suliana said...

sama la mcm aqil.. ibu dia plak seronok buat stok.. hehe..

Hanis Azla said...

bagusnya.. ada banyak stok mcm tu.. semoga rafiq tak demam lepas cucuk nnt..

**sHiKinn** said...

wah..sy bangga ngn rose..bnyak gile stok EBM..semoga terus dilimpahkan rezeki dg susu yg banyak..

Noreen Syafira said...

susu kurang nak makan tak pe...kalo riza plak susu sangat kuat tp makan kurang....
smoga xdemam lepas cucuk yea...

Mieja@Amiizaa2001 said...

Seronok tgk stok rose...pembakar semangat:):) waaaa sayangnya susu ada lebih....rose minumlah kalaou ada berbaki:):)

Nadiah Sidek said...

budak dah mula makan mmg selalunya kurang menyusu. takpe, janji dia menyusu jugak :)

✿etiey erywan✿ said...

masih suam- suam kuku? ok la nih leh enter entry gak! cahiyok mek rose!!! alhamdulillah masih gigih susumu utk rafiq...

chugie said...

banyknye rose.. camne lah rose train rafiq supaya guna EBM ye? sy ni totally x reti.. dh cuba dulu masa fatin kecik2.. tp bila dh anta ke rumah pengasuh, terus x nk ebm dh..

Izan Ishak said...

sonok tgk rose byk stok EBM tu. dia dah besar tu rose sbb tu takmo dah minum dlm botol gitu.

ngempeng mmg lagi syok!

Zaidah said...

sayangnyer rose nak buang....banyak tu...kalau adam tu tak cukup tu...

Fieza79 said...

bl dh mula mkn nasi dn laen2 mmg la susu pun kurang la sket dia nak minum...jgn tanak langsung sudah kan...

Adyshariz said...

rajin ko buat stok bebanyak rose,salute la..btw,aku skrg pon dh jarang berbloging, mood ke laut daa

~~*Lady Salwa*~~ said...

Bila dah start makan macam2 dia dah kurang minum susu la tu... faris lak terbalik, kuat minum susu, makan kurang... tapi minum susu formula la... sian dia... huhu

umialya said...

Samalah ngan Alya, sejak dua menjak ni, dia tak pandang daa EBM tp kalu terus dr ladang, pantang jumpa.. hu3

Dee said...

hmmm...sy rasa sy tau kenapa..tp xmoh ar komen kt sini..hehehe..

zakiahnizuan said...

k.rose,sblm nie zafran ada gk jd cmtu..pengasuh kiah suap ngan sudu,br dia mnum..huhuhu

nur said...

sama kes dgn danish jugak.. langsung xnak ebm, asyik tunggu direct feeding jer. huhuhu

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah memang permbakara semangat la rose, kita memang tanam azam untuk 2nd nanti nak bagi fully BF....

aLyNnZ said...

wahh meriahnyer stok ebm rose..sonok tgk..