Friday, January 28, 2011

Arini aku EL


Salam,

Arini aku trpaksa EL.rafiq domam dek penangan injection semalam. Mlm td panas gak.dah kasi ubat okla skit.

Tup2 pg td demam agak kuat..tp under control..blh sgt if mk duk ngn pengasuh..aku dh siap nk g keje dah td..pah2 ngh pakai tudung dia trjaga.mamai2 tgk aku.once aku kuor katup pintu,dia menangis skuat ati..

Owh..kesian.xsmpai ati aku nk tinggal..xpelah..demi anak burn cuti sehari.nanti ibu buat ot ye rafiq.leh claim cuti.ngeee..

Ok semua...selamat bekerja n hepi weekend!

Gambr kt atas tu bru je amek td..pas mandi mat rafiq melalak xnk lepas berus gg..sudahnye..dah siap pakai pempes n bju pn duk gosok gg lg.uhuhuhu

Sent Via Sony Ericsson W508

Thursday, January 27, 2011

Imunisasi utk 18 bulan punyerr....



Salam,

Hari ni..pagi2 buta kami dua beranak dah ke Klinik Desa..kul 6.30 rafiq dah bangun. Malam tadi dia tido awal. So, senangla nak kejut dia bangun mandi..sonot teruja mandi pagi2..mcm2 la mamat tu..

Sampai kenek dalam 7.10 pagi..ingatkan no. 1..sekali tgk no. 15 daaaa...adui. sapela makhluk lg awal dari aku tu?? agagagaa

actually, suppose rafiq cucuk khamis last week. tapi cuti thaipusam kan. So, tunda ke minggu ni. sudahnye pack giler ngan org arini. sib baik den mai awal. Kul 8.45 dah siap semua..

Kat kenek, mat rafiq tak duduk diam. abis dia tawaf. as usual..mencuit ati makcik2 n nurse kat situ..peramah tak bertempat pon ade si rafiq ni. baby pon dia nak g salam cium tangan. uhuhu..

dah kene cucuk baru nangis. ha padan muko. tak duduk diam gelak2. dah kene cucuk tau duk diam. cepat2 aku bawak masuk kete kasi tek.

masa dia menangis..nurse cakap "haa..tula tak duduk diam. kan dah kene cucuk. nah amek misi kasi adiah (sebotol paracetamol).."  agagagaga...

berat rafiq dah cecah 12.7 Kg..patutler kebas je tangan ibu wahai anak. 


 

on the way balik umah sempat lagi lelap..alor..sian anak ibu...


Dah kene cucuk 18 bulan ni..harap2 tak demam la ye. nurse cakap mungkin akan demam. tapi kalu kasi ubat cepat2..insyaAllah demam skit2 je..tak kuat..
moga tak melarat la dedar badan rafiq tu..amin..


ok..lengkap sudah cucuk2 utk seketika..tunggu umur 7 tahun la plak..derjah satu...heeeeee


**arini abah rafiq tak teman sbb ibu sian tgk abah yg baru balik dari sabah. kul 2 pg td baru tiba dari epot coz flight delay.
 

Wednesday, January 26, 2011

Rafiq & EBM

Salam,

mood berblog masih suam2 kuku. maybe symptom ni akan berlarutan..ish2. sabar ajela mek rose..

ok2..ari ni nak cite pasal EBM rafiq. Alhamdulillah..masih ada n mintak2la cukup sampai umur dia 2 tahun..aminn..

actually gambar2 ni aku amek beberapa minggu yg lepas. baru nak taruk sini. saje. wat kenangan n pembakar semangat..:-)


 stok bulan 11 tahun 2010. Skang ni tengah perabihkan stok ni la..ade lagi 2 ketui utk dihabiskan.
then..sambung stok bulan 12 punye utk kegunaan februari nanti...



2 gambar..hari lain2..masa ni mat rafiq lom potong rambut lagi. ehehe..meaning, dah berminggu2la usia gambor ni..ngee..

dia adalah tukang sibuk aku bila nak kemas EBM..kdg2 tu tak terkemas pon. aku ponggah simpan balik sbb dia sibuk nak golek2 EBM tu...grrrrrrr...

ok2..actually rafiq skang ni dah kurang nyusu disiang hari. or dengan kate lain..rafiq tak suke EBM..dia nak fresh dari ladang iaitu direct feed. Dah besor sgtla ghase diri tu..tamo minum susu..ish2..babab baru tahu..kalu malam  ngempeng jela kekdahnye.



hari2 sedih je bila pengasuh bawak balik susu tak luak. mamact cakap jenuh dia paksa..kdg2 takmo langsung. kenyang makan mungkin. mkn  banyok itu budak!
aku boh 3 oz..tapi luaknye 1/2 oz je..ish2..


ok2..sebagai langkah aku tak nak EBM membazir..so sekarang aku sukat 2 oz tiap2 botol. aku bekal 3 botol sehari..tapi tu pon jenuhhhhh pengasuh paksa minum..haihhhh la mamat..

takpela mamat..janji kamu sihat n kuat.

esok kene cucuk utk 18 bulan punyer..moga mat rafiq tak demam la hendaknye..aminn...

Monday, January 24, 2011

Mood Berblog Zero


Salam,

arini mood aku utk berblog kosong...tatau nape.

tengah ting tong ting tong..

takde mood buat semua benda....

arggghhhh..bosan!!!

sori kwn2 if posting ni wat menyemak kepala otak korang je..sila abaikan ye....wuwuwuwuwuuu....

wahai mood...maila balikkkkkkkk!!




Friday, January 21, 2011

Gelang Kristal Sabah utk Pemenang Lucky Draw dah Poss....

Salam,

tengah hari td gigih aku pegi pos adiah2 utk pemenang2 Lucky draw yg aku Announce kat Posting INI....aku ingat nak pos sekali ngan follower bertuah blog aku yg ke 300, tapi takleh gak sbb Ana Mama Aryan tak reply2 lagi komen n tinggal email adress dia ...
takpe..kang dia dah bukak blog dia n ade seperise utk dia..dia reply la tu..

eheheh..

ok..adiah2 utk Zai kulim, Nurul, Kak fieza, Shu-Shu, Ayu & Zakiah dah selamat masuk peti pos Expresssss...



tadaaa....


nantikan kedatangan gelang2 cantik belaka itu ye...tahniah again!



p/s: utk pemenang2, sorila aku tulis nama korang tak cantik sgt sbb mmg tulisan aku mmg tak lawa..cam cakar ayam pon ade..ahahha

Makan Time!


Salam Jumaat,


before aku menceceh, pagi tadi aku rasa nak gelak guling2 gelakkan diri sendiri sbb aku ingat ari ni ari ahad...so, berlenggang mak limah la kunun2 tak perlu g keje. semalam kan cuti, so feeling2 ari ni ahad gitu..ahahah..sabar sajela. 


ok2..ari tu sempena rafiq dah masuk 1 tahun 6 bulan, aku sajela gatei2 ajak abah rafiq g mkn kat Secret Recipe. kunun2 nak celebrate besday rafiq. Padahal belum gaji tu kan..saje nak cekik darah kat laki sendiri...hik2

maleh nak bebel. jom tgk gambar.



 Kaki budak dah masuk 1 tahun 6 bulan...ish2..buruknye kami kamu rafiq.....kikikikk


 buah ati ibu...:-)



 Rafiq punye menu.fish and chip!
tapi yang tukang perabihnye..ibu & abah..ahahaha
rafiq suka kentang A B C tu je.. 


 Abah punyer..tatau ape nama dier.

 Ibu punyer. aku pelik ngan diri aku sendiri. dlm byk2 menu aku tatau camne aku leh order nasi lemak ni..aduyai.....nasi dia keras skit la..penat aku nak kunyah. sambal pon agak masin. Huh!


 nom nom nom...suke benor mkn kepek yg SR bagi free tu.


last buat not least...Secret Recipe Chocolate Lava..penangan dari Kak Dee la ni..dia buh kat FB dia...kikikik..

Sedap?? boleylaaa. Tu pon aku paksa laki aku perabihkan.....huhuhu..nyesal tak order chocolate indulgence..huhuhu



esok cuti..hubby ajak balik teluk anson!


daaa.... 

Wednesday, January 19, 2011

Follower ke 300!


salam,

aku baru perasan ari ni dah ade follower ke-300 blog cap ayam aku nih.

as usual..aku akan bagi hadiah...wowowowo....Follower bertuah itu adalah Ana mama Aryan..




Masa follower bertuah ke-200 dulu pon aku ade bagi adiah...org tu adalah kak Lynn. Yang mana aku adiahkan 2 FM cute dari ganu & FM mother's day! aku buat POSTING INI khas utk follower ke-200. Masa tu Jun 2010. hoho..lama kan nak kumpul lagi 100 follower nih. Maybe sbb aku tak anjurkan byk GA/Contest kot..nnti aku rajin2kan diri anjur k...muahahahaha


aku sgt2 hargai semua follower yg sudi follow n baca blog merapu aku ni..lap u all...:-)


Untuk Ana..nanti if jenguk sini tinggalkan ur email address ya...XoXo!


Tuesday, January 18, 2011

Hensem tak?


Salam,


Ahad baru ni..suppose aku kene keje kan..tapi aku tak pegi sbb aku nak masak2 utk family aku..tuk suami n anak bujang akula..dah lama ghase tak masak2 utk depa on weekend!


ok2..rafiq dah digonjengkan kepala dia 2 kali sejak dia lahir dengan guna mesin tu..kakak aku yg buat..aku tak berani..masa tu rafiq kecik lagi. so sgt behaved!

Dan ahad baru ni adalah 1st time mat rafiq g kedai gunting utk potong rambut..eheheh


aku tak berani nak potong sendiri. penakut punye mak. ahaks!




mula2 org tu nak potong guna mesin..tapi aku cakap jangan sbb rafiq takut sebarang benda yg ade bunyi cam blender, vakum. aku takut dia lompat lak kang turun..ehehe



alorr..cam org besar je anak ibu..gud boy!



cute...:-)


abah pon potong rambut gak..:-)



encem tak?? ehheh



but serius..aku lagi suka rafiq berambut panjg sbb nampak sweet..ni dah rupe cam org besar org dewasa je..wuwuwuwu...


Ketemu Rakan Blogger : Intan Azmira

Salam & selamat pagi,

sabtu lepas, aku kene kerja. biasala musim tengah byk keje. kang dah free baru leh lepak2..ehehe

kebetulan intan ade YM aku cakap nak pegi Wet World  Shah Alam dan ajak jumpe...Mmg dekat giler la ngan ofis aku wet world tu..so ape lagi..riki2 la nak ke sana n jumpe si syura chomel...

kul 2 camtu aku abis keje..then zass terus ke WW...kebetulan mmg takde parking. so jumpe kat parking lot ajela..dalam 15 minit camtu la..nak borak panjang pon takleh sbb mat rafiq dah mule cranky. nak tido..lapar..huhuhu..sabar jela.

dan akhirnye..ketemu juga Intan...kwn blogger & juga kawan seperjuangan dalam dunia breastfeeding....intan ni otai tau. g la jenguk blog dia..byk giler susu dia siap ade anak susuan lagi..gud2..murah rezeki ko intan!




Tengokla intan..kurus & slim je..tapi susu banyak..hohohoho...ibu rafiq gak makin bolat..agagagaga
 


 Salam adik...syura setahun 3 bulan...syura cekci la cayang..londeh2 baju..ehehhe

kelakar giler depa bersalam..masing2 nak cium tangan masing2..last2 terhantuk masing2 nye kepala...agagagaga..so cute! 



 Rafiq ngantuk la ibuuuuuuuu....wuuuuuuuuuuuuu




Haipp..jeling2 anak dara org ye!...


ok intan..if ade rezeki leh kita jumpe lagi..leh sembang lama2..bes jumpe intan. before dis kami selalu sembang2 kat blog, FB & YM..akhirnye ketemu live..insyaAllah..nnti jumpa lagi ya...:-)


Monday, January 17, 2011

Keputusan Lucky Draw & Rafiq dah 1 tahun 6 Bulan @ 18 bulan

Salam isnin,

camne ari ni? mood keja ade mari ka?? me, mood keje ade mariii lately. Alhamdulillah...so, cepat la setel keje2 aku..ngeeeeeee

ok2...1st of all..nak habaq yg 15 januari lepas, rafiq dah masuk 1 Tahun setengah...yahoooo..syukurr ya Allah. Dah besar dah anak ibu tu..

sempena dah setahun setengah..rafiq nak announce sape pemenang lucky draw ok!

jom tengokkk...sape yg kena!

 Cabutan pertama mat rafiq

 ok..dah cukup daaaa (mat rafiq nak cabut lagi...pastu aku stopkan..ehehhe)


  

ok2..dah cukup 4 undi! 

 Pemenangnye ialahhhh....jeng jeng jeng...







 No 15: Auntie Ayu

 No. 17:  Auntie Nor Suhada


 No. 27: Auntie Fieza




"ok...kepada auntie2 yg tak menang, jgn sedih2..nnti ibu buat men2 camni lagi ye..rafiq suker..rafiq sukerrrr..."



tahniah kepada semua pemenang..nnti aku wat GA lak..join ok..insyaAllah ole2 dari terengganu plak..cute hadiahnye..tunggguuuuuu....:-) 

kepada pemenang2..lagi cepat korang emailkan details kat den..lagi cepat den pos adiah...ngeee


Friday, January 14, 2011

Kertas undi


Salam,
Da petang ek.xnyedor.if tgh bz cmnilah.
Ok2,tu aku curi masa wat ketas undi utk lucky draw..mlm ni nk main cabut undi ngn rafiq.ngee

Esok n lusa keje jugok..student msih ramai lom amek modul.eh bangla pn reti rehat ari ahad kan?

Okla..kt kaunter ni..tiket bas ganu satu! Ehehehe.gurau je




*** percubaan wat posting guna hp cap ayam aku

Thursday, January 13, 2011

Kakak Benci Adik!!


Salam,


before proceed kepada posting pemenang lucky draw, aku nak mintak pandangan & pendapat kwn semua tentang kes ni. *eh cam serius je kan?* ehehe

ok2, kisahnye perbualan semalam. Aku g umah akak aku sbb ade pasar malam kat umah dia..As usual, dah pegi pasar malam, makan2 kat umah dia then kul 8 mlm camtu baru aku n rafiq balik..


Ika: Kakak benci budak tu

aku: Budak mana?

Ika: Tu..yang pakai baju itam (merujuk si ilyana semalam pakai t-shir itam)

Aku: (Muka terkejut n mata buntang) Kenapa kakak benci adik?

Ika: Sebab kakak nak adik 'kote' mcam rafiq!

Aku: (melopong)

Ika: Kakak benci dia..kenapa dia ade? sebuk je!

aku: (melopong) kakak...tu kan adik kakak! tak baik benci2 tau! nanti dah besar..kakak nak kawan ngan sape kalu benci adik sendiri? nanti..adik takmo kwan ngan kakak baru kakak tahu! nnati mintak ngan ibu adik 'kote' ye.

Ika: Arggghhhhhhh kakak benci dia. Bau dia busuk.


Pulakkkkkkkkkkkk......adeh. peling paler aku weh. tu anak buah. if anak sendiri aku tatau la nak buat camne. Kakak aku pon dah pening. tatau nak cakap ape. sbb if cakap elok2 pon dia memberontak. aku just suggest kat akak aku..before tido..dia tengah khayal2 nak tido tu...baca "Ya Latif 3x" then hembus kat ubun2 anak & ulang 3 kali . Then baca ayat2 dari muqadam pon dah ok aku rasa..sbb tu yg aku praktik...


gambar last month. masa ni kakak aku cakap dia tak pernah lagi cakap dia benci adik dia..sejak akhir2 ni je suka cakap camtu

kakak 6 tahun & adik 2 tahun lebey



yg aku buat aku takut..ika akan terus memberontak. mmg nampak betul muka benci dia kat adik. marah2 adik. Cakap tengking2. adui. sedih lak aku tgk sbb si ika ni budak  yg bijak, cerdik. mmg cepat tangkap ape je yg kita ajar. tu terlebih cerdik kot nak pilih2 bulu lak sape dia nak suka n tidak...aduiiii..pening2...

korang pernah tak alami benda camni? if ade..please, share kat sini so aku leh tolong kakak aku nanti..

thanx in advance.


Wednesday, January 12, 2011

Sori

Salam,

sori..aku lom sempat nak pilih pemenang utk lucky draw. Tak sempat lagi. If ade kesempatan..inysaAllah esok ya. Hadiah dah ada. So, takde alasan utk aku saja2 lengahkan kan.:-)

sabar ye. keje masih kejor aku..uwaa...

XoXo! 

Tuesday, January 11, 2011

Luck Draw dah tamat & Senarai nama Peserta. Sila semak ya.


Salam,

Dengan rasminya..Lucky Draw by PotPetMekRose dah tamat..terima kasih daun keladi kepada semua yg menjoinkan diri..aku sgt2 hargainya..almost 90% adalah mmg dari kalangan follower2 yg sedia ada & ade beberapa org yg  baru follow utk join lucky draw ni..Salam perkenalan dari saya..Terima kasih sekali lagi...:-)

ok2..sila cek senarai nama peserta kat bawah ni..if ade yg join, n aku tercicir nama korang..let me  know ya..tapi aku rasa dah 5 kali cek tadi..insyaAllah takde yg tercicir..eheheh



  1. Anje a.k.a Mama Balqis
  2. Ina Hashim
  3. chugie
  4. lien
  5. hajadarlingz
  6. Umialya
  7. Cik Dah Ganu Kite
  8. lydzar
  9. iera
  10. intan
  11. kak zue
  12. wahida
  13. zakiah
  14. mek chu
  15. ayu
  16. catlina
  17. Nor suhada
  18. Nurul Azham
  19. maziati
  20. zurazari
  21. cik ah
  22. ena
  23. kak nur
  24. zimah
  25. kak cik
  26. Reen
  27. fieza79
  28. akish bonda dadif
  29. salsabila
  30. Dee
  31. Leily
  32. Zaidah
  33. Mamalyna
  34. Zazaa
  35. Melor
  36. zety @ mama-umar-maryam
  37. mamalieyna
  38. Salwa Elias
  39. sw33tdarling
  40. Masz 
  41. Izan Ishak 
  42. Ain 
  43. Nora 
  44. Lya
  45. Aada
  46. Pizet

Ok..ade 46 org peserta semuanya..:-)

keputusan akan diumumkan dalam masa terdekat. Kaedah cabutan akan dibuat samaada menggunakan random.org atau cabutan undi yg akan dibuat oleh mamat rafiq... Gud luck!



p/s: masih bz 


Monday, January 10, 2011

Lucky Draw by PotPetMekRose



:::Entry Melekat sampai 10 Januari 2011. so rajin2 ler scroll ke bawah utk latest update::::

salam,

memandangkan aku dah semakin byk keje nak buat..so tak dpt nak apdet beberapa cerita yg mmg giler2 rasa nak update..wuwuwuwuuuu..

Ari ni 1st day keje dalam tahun ni. Mood nak kerja pon rasa2 cam ade marii jugaaa..ehehhe..

ok2..dengan baiknye, aku nak kasi 4 gelang kristal sabah kepada follower2 & pembaca bertuah blog cap ayam aku ni..





Syarat dia senang sahaja ok..tak perlu buat entry khas & tak perlu tempek banner2 bagai..


  1. Hanya terbuka untuk follower blog potpetmekrose sahaja. Jika ingin join,  silala follow..ngeeee
  2. Tinggalkan NAMA, URL BLOG & EMAIL di ruang komen posting ini sahaja. Kat shoutbox kenot yaa..(nnti senang aku nak terjah balik if korang menang)
  3. oh ya..sebelum aku terlupa, lucky draw ini diharamkan utk NURUL & ZAI KULIM utk join sbb depa dah dapat gelang ni..muahahahha


senang je kan??? so ape lagiii...jom join reramai utk meriahkan lucky draw dari blog cap ayam aku ni...




hadiah utk pemenang bertuah ialah...GELANG KRISTAL SABAH....ade lagi 4 ketui utk diberikan kepada 4 pemenang bertuah...:-)



jangan lupa ye...lucky draw ini hanya untuk 7 HARI sahaja...

tarikh luput 10 Januari 2011, 11.59 malam...



Gud Luck!  :-)









Rafiq Ikut Ibu Pergi 'Work'

Salam,

Hari isnin..as usual la kan.. Monday blues..eheh takpe la kite layan ajela blues tu..ngee

ok2...kelmarin n semalam (sabtu & Ahad) aku kene keje. As usual la, dalam satu tahun, sure akan ade beberapa bulan sgt pack! berderet modul nak diformat & student dah start kelas..so, ape lagi. Kerahan kerja di hujung minggu diperlukan...

Aku agak bernasib baik sebab suami aku kene g otstesen ari ni. Ke sabah lagi bah. Senin sampai khamis *mati kutula kami*. Bernasib baik maksud aku tu..dia yg jaga rafiq masa aku kene keje..Ari sabtu, kul 12 camtu rafiq n abah mai utk nyusu...semalam plak, ahad, aku balik kul 2..so tak perlula diaorang mai ofis...Thanx abang!

Okla, nak g minum...then mulekan kerja di pagi yang ceria ini..auwww.....

layankan aje gambar rafiq masa kat ofis ibu pada hari sabtu..as usual, jd penarik la kat ofis..budak kecik ler katekan. semua nak menyakat dia...kate org..penyeri...eheh


Arif, atuk din & acik mira duk godek2 rafiq..wuwuwuwuuu..jd tumpuan sokmo mamat ni..


ceeeeee senget kepala..ehehe


pak cik ariff kasi rafiq pakai topi dia..then rafiq as usual..Ceeeee....ngeee



Tolong ibu ye susun buku ye....ehehhehe


Buah hati ibu...sangat2 behaved hari tu...gud boy!


Nak balik dah...pak cik mizan nak dokong rafiq...then pak cik mizan tanye..."Halusss tak?" LOL!..merujuk iklan nescafe harith iskandar tu la..ehehhe


ok daaa...jom mulekan kerja...ari ni takleh nak Blog Walking. Banyak keje nak kena setel. 

Oh ya..jgn lupe ye..ari ni last day tau utk luck draw..Dah Join ke? If Belum..JOM JOIN!


Friday, January 7, 2011

Karaoke Dalam Jamban?

Salam,

Sape penah masuk Karaoke Jamban sila angkat keyboard! agagagaaaaaa

Last weekend, ari ahad kami kuar utk g bayar sewa umah..sudahnye tersinggah kat Ole-ole shah alam lak..pusing2 dalam tu terjumpela Karok ni..en fandi kate.."Jom karok nak?" aku cakap "tamola. Kang pekak tlinger rafiq dah la kecik lagi.."

pastu en fandi g tanye org kat kaunter tu..leh slowkan bunyi tak? org tu cakap buleh..so ape lagi..lagi beronggeng la kejap dalam tu..RM10 dpt 5 lagu...ahahahah..murah giler. If pegi redbox en fandi cakap RM500 pon penah cecah if pegi ramai2 n ade makan2la...but, aku sendiri tak penah jejak  kaki kat redbox..en fandi cakap sound system dia bess...yo ko? iyola tu kot eh..

if korang nak tahu..aku mmg gile karok tau. Dulu2 masa zaman U, aku selalu join nasyid. ngeeeee. Dan, zaman umah sewa, siap ade set karok wireless...sila percaya.


ok2..yg jd bes tu...rafiq enjoy giler dalam tu sbb bila dia gelak kat mic, suara dia jd besor..tu gelak mengekek2...

aku tau..bkn elok sgt pon bawak anak ke tempat camtu..tapi sekali 2 3 4 kala leh la kot. release tension...memekak dalam jamban tuh..kah kah kah..






ibu rafiq nyanyi lagu ct nolija, celine dion & mariah carey...ejejejejejejeeee



semua gambar guna hp en fandi..tak bawak kamera. 



Thursday, January 6, 2011

Jumpa Kawan Blogger Lagi : Kak Dee & Ann

Salam,

cite last week. Amek masa nak hapdet sbb ngah  buat2 bz ni..eheheh gurau je. mmg bz pon..:-P



Blogger 1: Kak Dee

dah berbulan2 duk plan nak jumpe tapi last week, khamis malam baru la tercapai hasrat tu. Kami biasa YM so dah cam kenal rapat je even kenai dalam alam maya. kan kak dee..:-D kongsi cite suke duka..cewah..actually aku rasa suka sembang ngan kak dee even tak pernah jumpe before dis. kak dee pon suka kongsi2 cite..pagi pendapat padangan n selalunye aku leh terima. yela, org dah byk pengalaman idup..heehhe

comel2 anak kak dee..nak2 lagi si fifi..putih, rambut dah cam nak keperangan. .geram tgk..cakap pelat2 sudahnye auntie tak paham..sori ye cayang..kak dee kene translate..eheheh



 Gagah tol si Mimi dokong rafiq..dah 12 kg tu..si fifi lak cute je kat belakang..mmg pandai bergaya depan kamera..:-) mimi tu mmg suka budak baya2 rafiq..tapi if tanye nak adik tak?? dia cakap tamo..agagaga..mcm2 budak2 ni kan


 before balik...
thanx kak dee singgah umah kecik saya..nnti g terjah umah akak lak..kikikik..


gambar cilok dari blog kak dee sbb sekeping pon tak sempat nak amek gambar makanan..kelam kabut skit. yela kak dee mai lepas magrib..heheh..aku goreng nasi je..buh udang banyak2..ha puas ati kak dee makan udang..:-)


 Ha..ini la tujuan asal kak dee mai umah...nak pas FM new zealand ni..then aku lak bagi dia FM australia yg suami aku beli masa g sana last year..punyala lama nak bagi..tertunda2 sudahnye aku tempek kat peti..then kak dee pilih antara 2 FM yg ade..


ok..mmg sonok jumpe kak dee, borak2..ngan kwn kak dee pon ok..kak tina. Cuma kak tina tu cam malu2 skit..aku pon otomatik jd malu2 kucing gak nak sembang..wakakakkakaka

kak deee..nnti kite terjah umah akak lak..sabar sajela..kunjungan balas la kunun. Inya Allah if ade rezeki jumpe lagi ye kak...



Blogger 2: Raihan @ Ann


1 januari lepas, aku dapat undangan besday dari Ann..Blogger ni aku kenal since pregnant lagi. Mule2 tu kenal thru blog Laini mama cira.  Tapi sayang, Laini tak dapat datang. if tak, leh gomol2 cira yg beza 2 ari je umur ngan rafiq..Kiranye masing2 mak buyung la masa tu..eheh..

Umah ann kat percint 18. Memandangkan hubby ade urusan jugak kat putrajaya alang2 dah pegi tu leh la pegi besday bash Alia Kaiyisah..sangat comel ini budak. Ngan gaun labuh ade riben kat belakang..ish2..rasa tak sabar nak ade anak pompuan..agagagaga ...

ceeeeeeee...

 

 Cubaan rafiq nak polok adik alia..tapi tak berjaya..alia kaiyisah nak tido kot..cam moody skit..heheh tapi tetap comel..:-)


 alorr...tenyumm....:-)


 kami sampai kul 4 lebih. Majlis lak start kul 3..sudahnye ini ajelah gambor kek yg sempat aku amek..cun kek dia...sedap pn sedap...:-)

gambar2 makanan pon tak amek. lupo. tapi mmg bes..mcm2 ade..laksa johor, satey, cheese tart, fruit tart, cream puff n mcm2 lagi..kenyang makan.
ann lak siap tapaukan aku laksa johor..aku tak mintak ye..ann yg tapaukan..agagagga..thanx ann 


 before balik..bergamboran2 lagi la..kami borak2 cam dah kenal lama je ngan ann..ehhehe..ok ann..ade rezeki nnti kita jumpe lagi k...insyaAllah...



cute kan goodie bag dia..ade kartun kegemaran alia..rafiq tunjuk2 kat gambor tu sambil cakap2 ngan katun..ahahahha..lawak la kamu ni mamat..



ok da abesss....