Thursday, March 24, 2011

Babai 1st trimester


salam,

aku baru perasan sebenarnye ni..dah masuk 2nd trimester dah kandungan aku. If dulu, tiap2 hari duk godek babycenter tengok mcm2 info..kali ni malas ya amat. apehal tatau. sib baik ape2 info di hantar ikut email. if tak..mmg hagham tak tahu perkembangan. kah kah


menurut babycenter..camnila kunun2 rupe bb dalam perot skang ni at 14 weeks. tapi tak semua baby sama perkembangannya..semua ini adalah gambaran...:-)



mabuk2 dah mula berkurangan..tapi pening2 menten ade. kdg2 rasa cam migrain dah mulela rasa nak hantuk kepala kat dinding. serius! sakit ya amat.

selasa lepas, aku dah g buat Buku merah kat klinik kesihatan. Lama jugak prosuder dia ek? tapi aku sukala..nurse tu cek betui2..n bagi nasihat mcm2..if pegi kenek panel, scan2..cek2 n tulih2.tujerla..tak detail..even kene menunggu lama tapi aku suke..ade ramai kwn2 leh sembang...tak boring sgt...:-)

for the 1st time..aku ade buku merah tu..:-)

sure ingat aku ni meroyan ke ape?? suka menunggu kat kenek gomen lama2..ehehhe..eh aku nyer suke la..lain org lain caranye. even nurse2 ade yg jenis bebel2..tu takde hal la..yg pasti..kenek kesihatan yg aku pegi tu..mmg tip top nurse2 dia..senyummm manjang..:-)

29 comments:

fuadnis said...

bila hati tgh bahagia mmg camtula..tggu lama pun tak kisah..hehe..take care key..:-)

LYAfrina said...

omg...
rafiq dpt adik ke???
sori... lya bru tahu.. lmbatnyer lya tahu.... apa2 pon.. tahniah rose.. lya tumpang happy:-)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

anis,
ya betul..hehe..if tengah tension sure marah2 jugak kan..thanx..anis pon nunggu ari je tu..take care too..:-)

lya,
ya lya..masa sy announce tu lya bertarung nyawa kt hospital..takpe..lambt2 pon..tau jugak kan..ehehe thanx..:-)

✿ etiey erywan ✿ said...

tahniah! alhamdulillah... dah lepas satu step... yg penting jaga diri, jaga makan.. dan jangan lasak2..

MrS. F!zA said...

kita pon mmg klinik gomen je..kalo anak tk sihat sgt2 nk cpt baru gi private..

Ena said...

Tahniah!!

take good care okeyh!
:)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

lily dulu pon klinik gomen kat JB nih..mmg puas hati gak..layanan diorg mmg bagus..nurse2 dia mmg mesra alam.. klu cek pon ..mmg cek btul2..

bonda dadif aka akish said...

weehoooo..dah nk masok hneymmon punye stage!!!

kenek gomen ade yg ok..ade jugek yg kurengkan mek...

Amiizaa2001 said...

seronoknyaaa dah 2nd trimester.....sekejap jerk masa berlalu:):)


take care mama....:)

NM02 said...

mek rose,

syyyoooookkkknyer... bila la dapat merasai begitu.

cik_ah82 said...

tu la kan kak..dulu masa 1st pregnancy beria2 sangat..kali ni ikut flow je..asal sehat sudah..mybe sebab sibuk ngan anak sulung kot..hehe

Hanis Azla said...

tahniah yer.. akak baru tau yg rafiq nak dpt adik.. akak pun tak pernah ada kad merah.. tp sesekali tukar angin apa salahnya kan..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

etiey,
thanx mek tie..mmg nak jaga makan.tapi kene ikut selera ntah ape2..if tak ikut abis kuor bluwekk huhu

fiza,
betul2...samala kita..janji anak selesa n tak nunggu lama..:-)

ena,
thanx mek na..thanx again!

lily,
betul la kan..tak semua nurse kenek gomen garang2..ade yg baik..:-)

akish,
a'a..aku ni if yg tak ok aku wat bodo aje..dah mmg dia camtu kot..ehhehe

kak mieja,
tula tak percaya ghase..cepat masa berlalu..thanx akak..:-)

nieza,
insyaallah....akan tiba saat itu..aminnnnnn yarabbal alaminnnn

cik ah,
tula kan. just follow the flow..cam seeksited 1st baby..huhuhu..
che ah pon take care ya..:-)

kak hanis,
hehehhe...sbb sy skang ni mmg jarang update blog & cite pasal 2nd pregnancy pon tak byk..tu terlepas cite kot..ehehe
thanx akak..
betul tu..ubah anmgin sekali sekala..syok juga..:-)

~Siti Hajar~ said...

Sy cukup bosan klu p klinik gomen, nk menunggunya siap blh tidur ooo..lama kemain dah tu nurse xreti nk cenyum..huhu..tp xsemua klinik gomen camtu, klinik yg rose p tu ok pun kan..hehe

Fieza79 said...

dh masuk trimister kedua..kejap je..lps ni kena berulang alik gi checkup la pulak ye...sama la org ni pun tk lama dahh..kena buat buku merah jgk....

mekchu said...

bila lah mekchu dapat merasa lagi 'nikmat' mengandung dan melahirkan? semoga Allah berikan kami peluang lagi... & mekchu doakan yg terbaik utk adik rafiq :)

sW33tdARLiNG said...

kalau nurse suka senyum, nunggu lama pun takpe kan....

wahida said...

sekejap je kan masa berlalu...harap semuanya berjalan lancar...amin...

chugie said...

wah, selamat tinggal muntah2 dan fening2.. pas ni part makan2 lah pulak ye rose.. tp control makan k.. kang lain lak jadinye..

mamalieyna said...

waaa cepatnya rose..camna nak saing ni...skrg tgh bendera merah plak..hu~ ^_^

take care ye,,,best la...^_^

umialya said...

tak sabar tggu adik Rafiq kuar..

pejam celik, pejam celik, jap aje masa berlalu.. dah lepas 1'st stage, tahniah

littlehumblelynn said...

rose

wah..bila due ye?

~ayu.oyie.yuna~ said...

Assalamualaikum ;)
rindu nak datang sini..
wahh..nak dapat baby baru rupenye..
bestnye..jeles ni..huhu..
sy pun dah bersedia nak tambah ni, tp xde rezeki lg la...huhu...

ana said...

gi klinik mana? ana pun gi klinik kerajaan gak.

anah said...

anah pn check kt gomen je..start dr buat buku merah smpai deliver nurse sume baik2..dr segi masa sama je kot, sbb kalo g scan kt private kn tunggu lama gak..sama je

Nida said...

wah.. seronoknya dengar org preggy ni.. ni yg macam nak ikut jejak juga....hehe

Hanim Najib said...

hehehe..kejap je kn da msk 2nd trimester kn..ehhehe..pasni mula laa melayann fasa mengidammm..fasa plg best tuh sbb kita leh tumpang skaki..kekeke..

Momma Mia said...

hope tak terlambt for me to wish CONGRAT rose!!

Jaga diri elok2 tau!!
Yeaaa tak lama lg Rafiq dapat adik!!

lydzar said...

klinik kesihatan mana tu rose? ce cite ce cite :)