Thursday, March 31, 2011

Kali ke-2..

Salam,

Hari ni abah ada kat umah & takde meeting penting. So, leh la melayan anak bujang dia sampaila kul 10 kang baru g keje & anta umah pengasuh. oh ya, arini ialah kali ke-2 aku pegi keje time rafiq terjaga..biasanye dia masih tido lagi & aku senyap2 kuar..so, dia tak sedarla kan.

or, kdg2, abah outstation, aku kene hantar sendirila rafiq. tengah2 mamai okla nak anta umah pengasuh.

Tapi, ari ni lain lak citenye..sebab rafiq dah terjaga before aku g keje. mula2 dia sengih2la tengok aku pakai baju keje, siap amekkan tudung suh pakai. tu pon tudung ntah mane2 dia amek. huhu. layankan aje.

tup2, dah salam2 bagai..dia meraung nak ikut. seingat aku ini kali ke-2 dia camtu. actually rafiq mmg takleh tgk aku tinggalkan dia. If si abah tinggalkan dia nangis kejap je..tapi if aku yg tinggal, mmg lama dia nangis. jenuh si abah pujuk. tak jalan. yg 1st time ari tu..dia menangis kat 1/2 jam. hohoho..actually rafiq bkn jenis nangis tak pasal2..tu sbb ade pasal la tu kan..kah kah

nak aje aku antokan ke rumah pengasuh tadi. tapi si abah as usual la..nak main2 ngan anak dia tu. bukan apa, dia selalu balik lmbt & kdg2 gi main badminton or ping pong ngan kwn2 dia..if takde meeting/urusan kerja, dia selalu g bersukan dulu..so mmg jarangla muka dia ade kat umah before magrib!

actually, suami aku tu sgt2 suka mandikan anak dia. gelak2 dalam bilik air. riuh satu block tau. huhu. pastu pakaikan baju anak..then masak2 utk anak..bila anak dah kenyang lalalalalalaa..baru dia anta umah pengasuh. kdg2 kul 11 baru anta! seronok kan pengasuh rafiq??? ahahha..sbb kul 5.30 camtu aku dah amek. 

My husband really enjoy his fatherhood moment. semoga anak ke-2 nanti pon dia akan jaga camtu jugak. :-)

okla nak g sarapan. lapor..actually mabuk aku dah gone almost 80%..yahoooo....leh la layan makan..if tak, makan aje kuor.  makan aje kuor. sakit urat perut den ditarik2...


i really love  this pic. Captured during Syawal 2010.

22 comments:

bonda dadif aka akish said...

mat rafiq mau manje same ko la mek...

=)

NM02 said...

tempek la gambar yu yg latest

Ann said...

auwww manjanya rafiq. moga besar nanti mat rafiq rajin mcm abah ya. :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Alahai..manjanye Rafiq ngan abah dia..
sama cam Qis..klu ayah dia nk p kerja mesti ngamuk nk ikut..smpi bengkak mata nangis..tp skrg ni..hubby selalu msk keja ptg..so sblm hubby p keja..kena tidokan Qis dulu..klu x..hmmm...jenuh nk pujuk..

LYAfrina said...

ITU LA ROSE.. BILA SEORG AYAH LAYANKAN ANAKNYA.. MYBE MENGALAHKAN KITA IBUNYA KAN???

Izan Ishak said...

baguslah abah rafiq rajin layan anak bujang dia. masa berharga antara abag n anak mmg sweet sekali~

Yan said...

problem nak ikut g keje ni akak fac masa anak no 1.. Huuh... seksa betul kalau nak kuar..

Anah said...

manjanya rafiq ngan ibu dia...msti sayu nk tinggal anak tgh duk nangis2 camtu..huhu

littlehumblelynn said...

rose

macam akak..anak2 akak tahu pg2 kena pg taska..auni wpun masih kecik baru 19bulan..dia mmg akan req utk mandi dulu..mmg x de drama lah pg2 anak nangis..kalo menangis pun masa mula htr dia ke taska pas pantang itupun mama dia yg nangis!!huhuhu...

ajumohit said...

sronoknya mek rose, baik dan rajin sungguh abah rafiq, nnti dpt adik lagi abah dan rafiq sronok

mamalieyna said...

huu~ anak mak la ni rafiq ni..hehe..

eina pgi ni start dak arif g umah pengasuh dah, ingtkan dia nak nangis ke hapa//lg meluru lari masuk umah pengasuh td, suh salam pun..kita yg kena g dekat dia, dia excited betul dpt g umah pengasuh..hu~

✿ etiey erywan ✿ ©™ said...

begitulah anak dengan maknya kan! sayu hati tak sampai hati kan

lydzar said...

rasanya most kids mmg akan meraung kalau kena tinggal ngn mak dorang..sbb selalunya mak yg uruskan semua perihal kan. kalau bapak dorang g keje, dorang boleh je selamba bye-bye cium tangan..pastu buat mcm tadek pape berlaku..same happen to my kids

♥sYiLaSyiRa♥ said...

Manjanya rafiq...sian abahnya jarang jumpa rafiq. Mcm hubby syila r, keje shift, tempoh berjumpa tu terhad

kayzie said...

best dpt suami penyayang kan?leh la bntu ringan2kan keje kita..hehe

dinor's family said...

manja nye rarif ngan mak n abah ye...

chugie said...

rafiq lebih manja dengan ibunye ye.. camne lah nanti bila dh de baby kan??? hope die bleh berdikari..

Ena said...

anak2 ena jarang nangis2 nak ikut.. nak ikut nagda2 ada la kalo abahnay nak p work.. yerla abahnya memg sokmo bz & tak de umah.. umminye la hari2 yg dok melayan dari pejam mata sampaila bangun nak anto umah pengasuh, so, kalo ena yg nak tinggalkan dorang memg dorang nak ikut terutamanya si adik la.. si kakak dah besor ni ok dah.. dah faham..


alahai.. memg sweet sungguh la pic tu..

wahida said...

suka jugak gambar tu...suka tgk muka mat rafiq yg bijak dan notti tu..

~Siti Hajar~ said...

Dulu2 sy pn camtu, klu time nk g keja anak jaga, dengar 1 taman la suara mereka tp skrg tak lagi, siap babai lagi..hehe

Bestnyer abah Rafiq mau mguruskan anak, ringan sikit keja rose kan, my hubby plk ikut mood klu rajin br dia bt, klu xrajin jgn harap la...huhu

umialya said...

anak2 kecil mmg g2, kalu boleh nak ikut ke mana aje kita pergi

Ummi Salsabila said...

anak abah yer rafiq..suka juga if asben rajin melayan anak..biar anak rapat n biasa bergurau dgn abah juga..