Wednesday, March 30, 2011

Rafiq Pantang Tengok Apa Ye??


Salam,

last 2 weeks, abah rafiq luangkan masa temankan rafiq main kat playground. Dah lama benor mamat tu tak g taman menan. Aku kan mabuk2 pening2..so, mmg tak larat sgt2 nak layan dia kat taman. Dalam 2 bulan lebey jugakla tak ke playground..So, dengan gigih si abah temankan anaknye tu..aku tak join pon. just lepak2 kat umah.

menurut cite abahnye..masa main kat taman, mamat tu nampak sekumpulan org besorrr men sepaktakraw kat court badminton. Meluru lari dia ke sana...nak2 plak ade abang2 yg duk leka men bola sepak kat tepi court!

Ha..if nak tahu..inila benda yg rafiq pantang nampak..Iaitu..BALL...yarabbi..dia leh naik antu if nampak ball..dia kejar tak pikir ape dah!



 anak2 jiran yg suka melayan keletah rafiq..


hohoho...iyahh iyahhh sepak ball..pdahal org2 besor dukmen sepaktakraw tu..dia tak peduli ape dah..janji bola dia sepak masuk ateh simen. Tak men la rumput2 tu kan..ehehe



pengacau tahap gaban ni..janji bola tu dia dapat! kak ika (baju biru) setia temankan rafiq..siap suh shafiq yg tengah duk sepak bola tu kasi ball kat rafiq..ahahah 


tak dapat sepak masuk..kuis ngan tangan pon jadiler..sambil diperhati si haziq..adik si ika 


yeyyyy! kata rafiq..ehehe dah gol la tu..tengok gawang gol..besar kan? aku tataula mane budak2 ni dpt gawang tu..comel!!!


#auto publish entry

##arini aku kene minum air gula. Dulu2 masa cek kat private, masuk 6 bulan lebey baru kene minum air gula, tapi gomen lain plak ek..takpolah...ikut yolah..

16 comments:

Ena said...

hehe.. bagus la rafiq ni.. mesti suka bersukan nanti sbb die rtak takut org kan.. yg dia tuju adalah ball..hihi..


amik air gula.. alahai..

bonda dadif aka akish said...

tula baru betol namenye boboi kan rafiq...

=)

pizet said...

gomen 2 ke 3 kali ntah minum...x sure, wakpe kene minum ada history kah?

Nadiah Sidek said...

pandai rafiq main bola sepak :)

Zaidah said...

comelnyer gol dia...rasanyer rafiq bleh masuk tak...

✿ etiey erywan ✿ said...

sejibik macam anakanda ku.. si eysraf... nampak pam mintak pun ajak beli ball.. tiap petang mesti maknya jadi penjaga gol

nur said...

Mesti bangga abis si rafiq tu dgn gOl dia.. N semoga kandungan sihat2 aja.

NM02 said...

rafiq disayangi ramai

mamalieyna said...

oooo baru tau..namanya pun boy..sinonim dgn ball..kenalah! hehe..

oooh air gula..lalala.. =P

Intan said...

Dah besar nie mesti ada bakat main bola!

chugie said...

pasni kenalah ibu belikan bola tuk rafiq banyak2 ye..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ena,
rafiq hanya takut pada air..camno nak buat ek? air laut, air sungai. dia takut yg amat!

akish,
ha..betul2..eheh

pz,
ye ke? takde history. tapi dah arahan kan..ikut ajela..ehehe

nad,
heheh..abah dia kan peminat bola. ari2 ajak tgk bola kat tv. huhu

kak zai,
tula..mane ntah dtgnye gol tu..

etiey,
wahh..parah gak tu if tiap kali tgk ball suh beli. takat ni rafiq lom lagi. jgn dia suh beli byk2 sudey..ehehe

nur,
iye..siap tepuk2 tangan cakap Yey! ehehe.thanx..:-0

nieza,
:-)..alhamdulillah..disenangi ramai org ini budak. sbb suka gelak2 kot..

iena,
heheh..boboy ke koboi? wekekek

kak intan,
si abahnye nak train men badminton..tapi if dia minat men bola kami tak kisah..janji dia minat..:-)

chugie,
dah ade 2 kat umah..tp kat umah dia tak eksited sgt nak sepak..if kat padang haaa mmg suka sgt2!

umialya said...

Rafiq kan dah besar

dyea irdina said...

sama la ngan hero sulung sy dulu...minat gile ngan bola...perkataan petama dia leh sebut pun BALL...hahhaha kat umah ni berbelas biji bola ada..almaklumla masa tu ank sorng leh la beli walau dah ada banyak kat umah

MrS. F!zA said...

rafiq mmg minat main ball.kalo darwisy bt tk thu je ball..dia lg suka keta..bgun tido keta nk tido dlm ngantuk2 mamai tu leh sebut keta lg..huhu

rafiq dh besar dah boleh jd abg dan jga adik dah..kekeke

nurul said...

best2.. ada hero leh latih jadi pemain bola terkenal erk.. skrg gomen minum air gula awal2... depa nk kesan dr awal..;)