Thursday, December 24, 2009

Kawan Baik Hubby aku Meninggal..Al-Fatihah untuk Arwah

Hari ni aku ke klinik untuk Check Up Rafiq..Cucuk utk 5 Bulan.
nanti2 aku cite pasal perkembangan rafiq k..takde mood ari nih

masa kat klinik, kami dikejutkan ngan berita kematian Kawan baik hubby. Mula2 berderau jantung aku. Sbb mcm tak percaya. Arwah ni sihat walafiat! Sihat maksud aku takdela sakit terlantar ke apa ke..

Mula2 kami ingat accident. But definately wrong ok..
Arwah mati dalam Tidor..
Oh..sungguh indah..diambilNya dalam keadaan yang tenang, tanpa kecederaan, tanpa cacat cela.

Posting aku kali ni sbb aku nak citer kenangan sepanjang aku kenal arwah nih..

Nama dia Aidil but dikenali kalangan member2 dengan nama KARAT..i dunno why. maybe kulit dia kot..or jiwang karat..hehe..
depa ni mmg ade nama timangan masing2 msa zaman blajar kat UiTM dulu..

Arwah ni rapat ngan hubby since zaman U lagi..sampai la dah keje n duduk satu rumah..then bila dah kawen, masing2 bawk haluan masing2...pernah la kami zaman bujang kuar sama2 tgk wayang ramai2..

Arwah sangat2 baik pada aku. tak busuk ati punye kaki. Tak berkira. Mudah tolong org yg memerlukan..

Bayangkanla, if hubby ade keje kat johor, sure akan turun jumpe even sejauh mana pon dia berada pada ketika tu..

cik abe aku, if pegi johor n sesat skit2, sure tepon arwah nih...sbb dia mmg org johor n mmg keje sana..Org kota tinggi tak salah aku..

Masa treasure hunt anjuran MCMC dulu pon..hubby kelam kabut cari pengganti sbb org yg janji nak join tibe2 takleh mai johor lak..masa tu aku g gak...cuma duduk2kat hotel la..sbb pegnent kan..minggu ke 36..ngah sarat. sini cite dia. Arwah la volunter jd pengganti. sangat sporting ok. Starting kat JB n abis kat Desaru. hubby takkan nak angkut aku sekali g treasure hunt kan..so aku stay dulu kat hotel sementara wife arwah dtg amek.

Masa hubby n arwah ngah dalam pertandingan tuh...Wife dia si Hani dtg amek aku kat hotel blue wave JB n bawak aku ke desaru untuk hantar aku pada hubby.

Yang jd kenangannya aku masa tu adalah...Hani n aku sama2 pegnent..Anak dia yg 1st si Ikhwan tamo ngan org len. nak mak nye aje..Nak tak nak aku kena drive Okeh. Dahla sarat masa tu. Aku dah lama tak drive lak tu..biasa hubby anta g keje...Pastu adjust2 la kedudukan stereng..sib kete waja tu agak tinggi leh setkan stereng dia..so lepas la pewut ku yg sarat itu..ahahahah..adui..kenangan2...

Hubby aku ngan arwah dalam pertandingan masa tu...dah mana2 ntah depa berada..aku drive la..agak jauh jugakla..Dari JB hingga ke area kota tinggi. perghh...sampai bengkak la kaki aku, yela, dah sarat weh....Hani tak abis2 tanye..aku leh drive lagi ke tak? heheh

last2 aku surrender kat bandar ape ntah. aku dah lupe. tapi tak sampai Desaru lagi la..sbb jauh lagi nak sampai. Hubby n arwah setelkan treasure hunt n belasah ape jawapan yg patut dan patah balik n amek kami kat pekan tu sebab risaukan kami...then kami berpecah sbb arwah nak balik umah parentnya. pastu malamnya kami berjumpe semula kat Desaru beach sbb ade dinner...

Pasangan ni mmg sgt baik tau. Hani tu 1st time jumpe. tapi mcm dah kenal lama..anak dia pon comel. geram aku tgk. tapi tamo ngan org..sangat rapat ngan Arwah..dipanggil Babah..cute kan?

ermmm...masih teringat kata2 arwah..."thanxla ajak aku tido kat hotel ni..dah lama tak tido hotel"

huhuhu...depa sangat enjoy ok..b/fast sama2..sukela..but tak lama..hanya sekejap.

plan nak temukan rafiq pon tak kesampaian. yela, pas bersalin tak jumpe2 lagi..
arwah adalah seorang yg sangat penyayang aku tgk..anak dia..if takde mak dia, babah dia pon leh tau. siap leh tinggal malam2 lagi berdua tanpa mak..maknanya, ikhwan sgt2 rapat ngan arwah...lahai..camnela ye..Ikhwan masih kecil, anak kedua plak masih dalam pantang..

oh..hani...apa kabar kamu? kak rose doakan hari2 yg mendatang, akan dpt dihadapi dengan tabah ye..sungguh hebat dugaan yang Allah berikan. Sesungguhnya kamu adalah dari golongan yang terpilih..

sekarang arwah masih dihospital. Post Mortem. sbb kematian mengejut. Dan hubby ngan Pak lan, Mat deris, Hamid on d way ke sana..



Al-Fatihah untuk arwah..semoga ditempatkan dikalangan org2 beriman..Amin...

10 comments:

mamaaerish : said...

alfatihah utk arwah.... doa yg terbaik utknyer.... hani mmg antara yg terpilih.... :)

Ena said...

Takziah wat keluaga arwah.. Moga2 ditempatkan bersama insan2 yang dirahmatiNYA..

hajarus said...

Al-fatihah untuk arwah & takziah untuk keluarga arwah...

semoga rohnya ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman..

AMIN...

mamalieyna said...

Hibanya bila baca berita2 kematian ni..Al-fatihah..moga2 roh arwah ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman...AMin...

Dee said...

al-fatihah utk arwah..dan takziah utk keluarganya..hiba rasanya hati..kalo jd kt kita..tabahkah kita rose?

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

all,

thanx..
sedekahkan la al-fatihah ye..
semoga rohnya dicucuri rahmat..
amin

kak dee: tak dapat nak bayangkan kak dee, mungkin bila kita sendiri hadapinya, baru kita tahu sejauh mana ketabahan kita..

mmm....:-(

rosma said...

sedeh bc n3 nih...takziah utk keluarga arwah...alfatihah..

MeL said...

al-fatihah buat arwah..sedih sgt lebih2 anak kedua arwah masih dlm pantang..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

TAKZIAH....AL-FATIHAH...SMOGA ROH ALLAHYARHAM DI TEMPATKAN BERSAMA ORG2 YG BERIMAN!!!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

all, thanx atas ucapan takziah n doa kalian..

mel: tula..kesian tau..bb tu baru 2 weeks..
EDD in this coming january, but Allah maha mengetahui n bb tu lahir tak cukup bulan sbb nak diketemukan babah dia..terharu tau..

tapi nak wat camne kan...Allah lebih sayangkan dia...