Tuesday, December 22, 2009

My boy takut ngan Strangers!!

Rafiq ni aku tgk dah mule takut ngan org2 yg tak dikenali.
Dia akan merengek tak pasal2. Geram pon ada..GGrrrrrrrrrrr...

Last weekend g kenduri anak bos. Masa mula2 sampai ok lagi sbb masa tu tak ramai lagi tetamu yg dtg. Kami2 staff tolong2 bos apa yg patut la kan. Ada yg jd Usher, jd penyambut tamu, tolong bagi Goddies dan mcm2. AKU?? haihhh..aku tak dpt nak tolong..*sigh*..
Rafiq asyik merengek if dia ngan org lain. even ngan abah dia. Geram rasa nak picit2 je. Mane datang ntah perangai dia camtu. Before dis elok aje duk ngan org tak kenai..i mean cousins dia, makcik2 n pakcik2 aku...

Last2 dia ngamuk. Time tu abah dia ngah makan. Biasala, kami selalu gilir2 makan if pegi mana2..Then aku g cari surau utk susukan dia. Tengah2 nyusu tgk2 mata layu...upenye nak tido.
Lepas nyusu n tepuk, aku bagi abah dia sbb lapar weh..tak makan lagi..Hehehe

Abah dia pangku mula2 tu, last2 letak atas meja..wakakaka..wat lawak cik abe aku nih..but dia still pangku la jugak..eheheh..
Ok fine, ingatkan dah tido..dah recharge dah okla kan. Rupanya, tamo jugak ngan org len. Nak aku je! ish la..

Aku rasa dia dah mula kenal ngan org2 yg ade disekeliling dia la..
tapi aku if boleh taknak dia terlalu melekat kat aku..bak kate org ganu..Nepek sokmo.
if boleh biarla dia bersosial n ramah2 ngan org lain..heheh..baru bes..:-)

ape2 pon..moga rafiq dah besar skit nnti dah tak jd camtu ye..sian kawan2 ibu nak main ngan rafiq...tapi takleh. Nak pegang pon dia takmo..ish ish ish...

Ada org cakap bagusla dia takut org luar, nnti takdela anak ko senang2 je org len nak amek..dia akan nangis sekuat ati if tgk org tu bukan mak dia..

tapi bagi aku..even ade kebaikan camtu..tetap aku tak suka sgt..aku suka if rafiq beramah mesra ngan org len..eheheheh....

ini adalah budaknya..budak muke buruk (kata org perak, kena panggil berlawanan if budak tu comel..wekekek * perasan anak dia comey*).
nak ibu n abah nye aje! :-P

(bila aku sua muka aku, sure dia nak isap..nak cium2..ekekekke..)

nampak tak gambor 1st tu..muka dia dah cebik bila my fren pegang....
oh huduh sunggoh rupe kamu rafiq..kueng3x

rafiq..rafiq..sian auntie aisyah..nak pegang rafiq pon tabley...huhuhu gambar kt atas ni adalah disekitar majlis kawen anak big bos..syiok oh..ade gerai2 kecik lagi..ada apam balik kecik2 tu..putu piring..panas2..mabeles!

12 comments:

Ena said...

he3x.. Rafiq pun camtu ker? anak ena pun camtu.. lg la x nak ngan org lgsung waima abah dier bile dok kat tempat ramai org.. hu3x.. sakit badan nie.. dah la omak nyer kocik.. cian ena kan.. ngeh3x.. cian kat diri sendiri..heh3x.. apepun memang suke tgk muke rafiq tuw.. cute.. :)

mamaaerish : said...

bgs tuh.... sok dh bsr skit... dia amik ms lak utk org leh pgg dier.... dulu kak eb dgr dr kata.... slh satu development baby.... :)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ENA

agaknye semua budak camtu eh? heheh
mesti bergayut je kat ena kan. yela, 2 org..mesi tak menang tangan nk layan..ehehh

KAK EB
ye ke?
if camtu..bagusla..
hehe..almaklumler..sy ni ibu baru. semua benda cam nak kena explore ngan lagi jauhh...:-)

rosma said...

nak bermanje2an ngan mamanyer..bile lagi.kikiki..elok gk xnk sgt ngan org nant lau nk ngan sume org..haru tetibe ilang!.hrp jauhkanlah....cm ank sedare rosma..dia bkn heran dgn sume org dia nk..xnangis lak tu..org pun suke la...hu3

hajarus said...

alalala tomey nyer la rafiq ni... geram tengok...

betul tu... hajar pun ader dengar orang perak memang camtu... lau anak tomey kita terbalikkan sebut buruk... tp hajar xtau lak aper sebabnyer...

mamalieyna said...

hehe..kejap je tu kot peelnyer..baru nk kenal orang tue..g tmpt ramai org mmg dia nak mak dia jelah...takut mak kasi kt orang len.. ^_^

sungguh cumel la rafiq, jebek pun maintain cumel..eh cumel kena sebut buruk ek, erm..sungguh buruk la rafiq..eheh...tak best aa.. ihiks..!

The Queen Of My Heart said...

Budak2 mmg cam tu kan...takut ngan org yg diorg x kenal..sama gak lah cam Qis...

Serius nyer muka Rafiq tue...hikhik...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ROSMA
heheh..kita tak kisah pon nak bermanja. tapi tak jd kejela.nempek aje..

rosma ni mengingatkan kita zaman2 dulu, masa takde anak. cite2 kita mesti kuar pasal anak2 buah..ehehe..:-)

HAJA
Hehehe..ari tu onyang rafiq cakap, rose opah cakap anak kamu buruk jgn marah ye..sbb org perak mmg camtu...kalu comel dipanggil buruk..ekekke

nnti tanye nape onyang dia cakap camtu..:-)

MAMALIEYNA
waakakakak..mmg tak bes kan..tapi dah org peyrock camtu..teman ngikut aje..eheheh..

mintak2la dah besar skit nnti ramah tamah ngan semua org..ehehe..tamola melekat aje ngan ibu dia nih..:-D


LILY
muka dia sepanjang kenduri serius aje. dalam kete mengekek2 lak..pastu bawak g jusco. serius lagi. agaknye dia tak suka crowd..tapi taklehla..nak kena ajar dia ngan org ramai. biar senang ibunya ni tak bersosial...wakakkakaka

MamaCira said...

Cira dulu cam tu ar rose! kawan aku datang rumah, saje nak jenjalan.. baru bagi tangan nak amek dia, dah jerit sekuat hati. Macam kena pukul! ya Allah.. napa Cira ni.. aku rasa kawan aku tu ada tanduk kot.. Kah Kah Kah.. wife dia macam serba salah jer tgk cira nangis kuat².. siap masuk bilik lagi nak tolong aku tenangkan cira..

tapi ngan family & suku sakat dia, walaupun x pernah jumpa ok jer dia.. aku pun x berapa suka kalau cira takut sgt dgn org, biarlah dia jadi peramah kan.. Hehe..

cira & rafiq.. banyak sgt persamaan!

pizet77 said...

saje tu nak ngengade ngan mak die kejap...hihi

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

LAINI
dulu dia tak mcm tu. baru2 ni aje. dah mule kenal sy. pagi2 p anta ke bbsiter, dia ingat nak jln2..menggeletek gelak2 bila carry dia. then bila sampai umah bbsiter, dia cam cebik..eehehhe.. bijak sunggoh.

cira kan mmg suke nyanyi alalalal..hehehe..if dia tak nyanyi, sure cam sunyi je kan..:-)

yela, ngan suku sakat dia gelak sakan. sy kan ramai anak buah, so ramaila duk kerumun dia.

PIZET
eheheh..betul la tu.
ngada2 sangat kene babab nanti..boley?

kikikikik

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,性愛