Thursday, December 10, 2009

Korang Pernah Tengok Benda ni Tak?



Ape tu??

IKAN DALAM AKUARIUM..tu pon tatau ke? ish.

So what??

ehehhehe..korang ingat aku duk tgk ikan tu ke?
aku tengok benda lain daa...


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
tadaaaaa.....!


agagaga...

cuba perhatikan..ape ada kat batu2 tu???

Ohh..bintik2 putih..

Keh keh keh...

itula telur ikan geng...yang tunggu masa nak menetas kot..aku pon tak sure.

Kat ofis aku ade akuarium..ade 2 ekor ikan. satu jantan. satu betina. yg jantan 3 kali ganda besor dari betina. makan banyok!


Ini yg jantan..garang giler ko..mulut ngaga je. nok makang sokmo! *padahal mmg jenis ikan ni mulut terngaga 24 jam* kui kui

Ini betina...bibir ade garis pink cam lipstik. tapi takleh nak snap tang bibir dia sbb duk melilau aje takut aku amek telur dia..ahahah

Tulun..tulun...jgnla amek telur akuuuu...*gamaknyela dia kabo gitula kan..*

dulu kami pernah nampak telur ikan ni disembur kat kayu seketul yg ade dlam akuarium tu..tapi masa tu ade lagi ikan2 lain duduk sama ngan depa dalam tu.
pastu tak lama..tgk2 semua dah ilang daaa..mesti ade ikan jahat makan telur2 tu kan..siannnn....

tengah2 syok aku duk snap gambor tu kan..tibe2..dtg si jantan tu..menyeringai ko..marah bebenor la tu kat aku duk snap2 gambor...kah kah kah kah

Bluweeeekkkkk!!! cam la aku takut...

13 comments:

mamalieyna said...

ekekeke..ngn ikan pun leh wat kawan ek..hehe...mmg best layan ikan lam akuarium ni, leh tenangkan minda.. eh ye ke..sukati jek!

eh, pasang la CCTv kt akuarium tuh, leh tgk camno telur2 menetas.. ^_^

MeL said...

ahaha comelnya ikan tu. dia takut kalau2 u kacau bkl anak2 dia tu kot ;P tp besh layan tgk ikan kt aquarium nk lg ikan2 laut, cantik betul..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

MAMALIEYNA
kita mmg suka tgk ikan.pastu marah2 dia bila dia buat muka garang.terutama si jantan tu.garang semedang!
cctv? gud idea.but dalam mimpi jela baru dapat kot..heheh

MEL
mmg comel.terutama si bibir pink tu.cam ayu sgt tau.

betul2.terutama ikan2 mahal tu.cam NEMO.alahai..

Dee said...

kahkahkah..lawaklah rose ni..tp ni first time akak tgk telur ikan..wah..lps ni meriahlah aquarium tu..mesti penuh ngan anak2 dia yg comel2..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

tula kak dee...mintak2la telur2 tu bertahan sampai menetas. takyah la kami beli ikan lagikan..eheheheh

shakeymirza said...

comel je entry ni...

Joyah Sempoi said...

comel gilerr ikan tuh..teringat kat ikan kelisa hubbby yang mati dok kena flash camera..

before fly p sini, dah htr ikan kesayangan tuh kat makcik utk tlg jagakan..so lepas tinggalkan kat makcik tuh, ingat nak amik gmbr ikan..takut teringat..dah ckp kat hubby, ikan ni takleh kena flas..dia buat tak dengar jer...mmg byk gler amik gambar ikan tuh..

sekali esoknya, tengok dah mati kejung kat aquarim tuh..kesian glerr...dah besar dah ikannnyer, bela dari kecik..sedih glerrrr...kesian kat husband..tulah, tak nak dgr org cakap...

pn-iena said...

hehehe comel2 belako lah ikan tuuuu...

pn-iena said...

hehehe comel2 belako lah ikan tuuuu...

rosma said...

kt opis akk ade ikan kelisa..bos punyer.tiap hr la ngadap muke ikan tuh...sonok gk...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

SHAKEYMIRZA
hehhe..comel eh..tq2

MADEHA
kita mmg takde guna flash. sbb tak tahu ikan takleh kena flash. tu gambar cam blur.kamera sy tu dia anti shake bila on flash aje..

tula, dogil sgt..kan dah mati..ekkekek...cian ikan tu..dahla ikan kelisa..syg tol ye.

PnEINA
mmg comel..lagi2 si betina tu.ayu je.ade lipstik.hehe

ROSMA
ikan kelisa mahal gak kan regenya..
tu leh jd kegilaan gak tu.
ade org minat smpai perabis beribu2 hanya sekor ikan kelisa.huhu..

Ena said...

He3.. ingat ape td.. tp cantek kan ikan tu.. A'a.. memg x pnh tengok pong.. hua3x.. maklum la x der aquarium kat umah or kat opis.. kat blog jer ader.. tu pong tipu2 nyer ikan.. so, jakun gak la tengok kat sini.. muahahaaa...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

Ena, sbb tula kita share kat sini. sure ramai org tak pernah tgk telur ikan yg berteborr kat batu2 kan..ehhehe..

kita pon jakun mule2 dulu.ari2 duk telek.curious semacam.:D