Thursday, December 31, 2009

Bai Bai 2009..Welkam 2010

salam..

sedar tak sedar hari ni ari last dalam tahun 2009. Wow!. Macam tak percaya kan.
Macam biasa, setiap tahun ada mcm2 perasa kita leh rasa. masam manis masin pahit kelat. tapi tula yg mengajar kita erti sebuah kehidupan. amek iktibar & pengajaran bagi setiap kekilafan yg telah dibuat. Cuba perbaiki. Mana2 azam tahun 2009 tak tercapai lagi tu..lehla bawa kedepan. 2010 masih ada.. Insyaallah.. Semoga aku dipertemukan dengan 2010 & akan bermula satu lagi kehidupan yang bakal menduga.

if nak list kat sini apa yg berlaku sepanjang 2009 mmg takleh la kan. lainla if ade korang2 yg tulih lam diari. tapi tidak aku.har har har. aku tak suka diari. tapi since ada Blog dan ada anak, baru aku mula rajin catit perjalanan idup aku..sbb sonang. taip aje..keh keh keh

tapi pengalaman yang takleh aku lupa adalah pengalaman sakit nak bersalin..sakit oooo...dekat 11 jam menahan sakit..alih2 c-zer jugek penyudahnye. tapi aku tak pernah buat posting pasal pengalaman aku bersalin kat sini kan. hehe. nanti2 k.. bukan apa...dulu..aku amat jarang update blog ini..tapi sejak kehadiran putera sulung kami..aku jd rajin...ade saja benda nak dikongsi..hehe.

hadiah paling tak ternilai buat aku dan suami untuk tahun 2009 adalah Muhammad Amzar Rafiq..tak dapat nak digambarkan macam mana seronoknya aku taktala dapat mendakap anak aku sendiri. darah daging aku..seperti mimpi. semua sakit penat lelah sepanjang mengendongkan rafiq selama 9 bulan...hilang sekelip mata..Subhanallah..maha suci Alllah..

ok ok...2010 pun dah mengintai2 kita kan...umur aku pon dah nak menginjak ke angka 30 ..hhuhu..aku takutla nak tgk angka 3 kat depan umur aku. dah makin tua dah aku ni. Azam aku tahun 2010 adalah...
Semoga aku:
  • Dipanjang kan umur oleh-Nya agar aku dapat ramai lagi zuriat untuk suamiku
  • Dipermudahkan segala2nya agar aku dpt membelai, mendidik dan melihat annaku membesar depan mata aku sendiri hingga dia berjaya..
  • Menjadi anak, isteri dan ibu yang lebih baik dari sebelum2nya..
  • Meningkatkan mutu hidup dan mutu kerja (banyak terbengkalai sbb cuti bersalin)
  • Dapat pergi bercuti ngan family..rafiq dah besar skit baru bes nak g jalan2...bandung maybe or sabah..ini kalau dapatla..if tak dpt, tunda lagi. its ok...
  • aku nak turunkan berat badan aku. ade banyak lagi lemak2 berkumpul.aku kan branak c-zer. takleh berbengkung, bertungku. pastu menyusu anak yg mana perlu makan sokmo. agaknye dpt ke idak ke berat asal aku 57 kg tu ek? (aku mmg suka diri aku chubby sbb hubby aku suke camtu) but skang?? berat aku dah 64 da..takmo turun2 ..uwaaaa.....:-((
apa azam korang? sure semua org ade azam masing2 kan cuma tak tahu la dapat realisasikan or not. kita cuma dapat berdoa agar dapat menunaikan ape yang terhajat dia hati..

Allah sentiasa bersama kita dan Dia maha mengetahui..Jadi pohon lah padaNya. InsyaAllah, dipermudahkan..

ok2..ari senin ni aku cuti. wehoo..awal2 tahun dah cuti. terpaksala..sbb pengasuh mintak cuti. dia nak anta anak dia masuk darjah satu. huhu..
memandangkan hubby ade kerja kat johor, maybe dia akan usung kami ke sana..then leh la jenguk isteri n anak2 arwah kawan baik hubby yang ninggal tempoh ari...

ok kawan2..till then..berjumpe lagi kita di 2010 ok....


sejujurnya aku seronok dapat mengenali kalian semua walau sekadar di alam cyber.. berkongsi cerita, pengalaman, idea dengan aku tanpa jemu.. thanx atas sokongan kalian.
blog ini masih hidup juga atas doa dan sokongan kalian..
aku hargai semuanya...



ok...daaaa....:-)

12 comments:

mamalieyna said...

eheh sebaya kita ghupenye..hikhik..makin tua eh, kena beranak cepat2 ler lagi..hehe..pengalaman nk beranak dl pun tak ilang lagi kan..mmg itu slh 1 kenangan abadi tahun 2009 yg takkan dilupakan..mmg tak tergambar dek perkataan kan..sama lah kita, last2 kena c-ser gak..aduss.. nnti2 kongsi eh pengalamannye! ^_^

hepi new year 2010 to rafiq sefamili.. ^_^. suke eh rafiq, ramai org baca blog ibu, kisah2 rafiq...bestkan berkongsi2 citer ^_^..

all the best for year 2010!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Pengalaman Bersalin adalah pengalaman yg sungguh indah...itu lah kenangan plng indah dlm thn 2009...

Happy New Year wat mamaRafiq sekeluarga...smoga azam thn 2010 akan tercapai... :)

mamaaerish : said...

mkn naik eh bdn?.... hmmmm... kak eb mkn turun la plk.... hik3...

mmg 2009 amat bermakna bg kiter kan... kak eb membuker thn dgn bersalinkan aerish dulu... mmg kngn yg amat indah... diam x diam... bape ari jer lagi dia nk sthn dh.... pahit manis bergelar ibu amat mematangkan kiter... n wat kiter lebih menghargai ibu.... :)

slm thn baru....

Ena said...

Hepi New Year!!.. wahh sonok tul si rafiq tu.. comeyy jer gelak camtu.. :)
Moga2 wish utk 2010 akan di permudahkan urusan...

Dee said...

moga tercapai wishlist tu ye..

HAPPY NEW YEAR!!

MamaCira said...

Rose!
Kita asyik accident jer!
Huahuahua..
Hari senin aku jugak COTI
pengasuh nak daftar anak sekolah
Kah kah kah!!

betul rose..
aku jugak letih mengingat
perkara penting yang berlaku 2009
tapi ingatan aku asyik ke CIRA saje
dialah segalanya yang menutup mata ingatan aku!
Hehehe..

Selamat tahun baru rose!
semoga kita sama² jd ibu yang terbaik untuk anak²
muah muah untuk rafiq cutee..

rosma said...

selamat tahun baru 2010 utk kak rose sekeluarga.smg semua azam utk tahun2010 akan dapat dilaksanakan dgn jayanye...rosma nk minta maap kalau2 ade kesalahan yg xdisengajakan disepanjang kite bersahabat di alam maya ni...ampun ya buk...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

LIEYNA
ya ka? hoho..ramai jugek ye sebaya kite..

ooo..sama eh? tula cam frust kene c-zer but 2 do..dah tertulis olehNya

hepi new year utk lienya sekeluarga juga...:-)

LILY
itula pengalaman manis (even sakit) takkan dilupakan pengalaman pertama ini sampai mati

thanx lily..u 2..semoga tercapai semuanya..:-) hepi new year!

KAK EB
kak eb takpe..mmg jenis kurus..eheheh..bagusla tak naik berat..kang susah nak ilangkan..eheheh

ENA
thanx ena..u 2..semoga tercapai semuanya k..

KAK DEE
thanx kak dee..:-)

LAINI
hehehehhe..
accident sokmo
dahla anak pon beza ari 2 ari je..ahahahahhahaha (tu eksiden lain kan)

yes..anak kita adalah segalanya

selamat thun baru juge tuk laini sekeluarga k..:-)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ROSMA

samala kita..maafkan kite juge ye if ade ape2 tersinggung ke terasa ke sepanjang baca blog kite tak seberapa ni...eheheh..

selamat tahun baru juga utk rosma
semoga tercapais semuanya

:-)

♥ Reen ♥ said...

hppy new year rose

CatlinaFly said...

happy new year buat rose sekeluarga..:) muuuaaahhh utk rafiq!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

REEN & CAT

heppi new year..tq..:-)