Wednesday, December 9, 2009

Hari Ini Dalam Sejarah

Kome tau dak.
Pagi tadi apekah perkara yg menjadi Hari Ini Dalam Sejarah dalam idup aku?
Ho Ho Ho..

AKU LANGGAR KETE ORANG!!

aku tak pernah langgar kete org since dapat lesen.

di umah flat yg aku tinggal tu..parking dia..1st come 1st serve. So, bila da malam2 tu..bila parking penuh, mula duk gatal buat double parking (cik abe aku selalu buat ni)

aku nak reverse..mak aih. payah seh. duk ke depan ke belakang ke depan ke belakang kete aku dibuatnya tak lepas2..(kete kawe manual, tu jd payoh skit tu)..

pastu yg last tu..aku ingat dah lepas, upenye belumm daa...Tiba2 aku dengor..Gedebuk (cam tertekan tin milo)....OMG..ape aku dah buat??

:-(( :-(( (nangis tipu2)

pastu aku ke depan n reverse sekali lagi (ni kira dah lepas la ni) tapi aku reverse utk tgk kemik ke???

Ya Allah..kemik ko..bulat comel je kemik tu..kete Wira. Pintu dia kemik..huhu..sabar sajela.

Kete aku?? takde ape2 kecederaan...oh My Black..sib baik ko tak ape2..wakakakka...

Aku dah amek no plat kete tu dan terus call cik abe yg belum g keje.
Dia calling2 kawan2 kejiranan yg geng ngan dia tanye sape tuan punya..sib baik cik abe aku kenal..at least, if ade ape2 kene bayar ke..bayar jela kan...


Tapiiiii...masalahnye yg buat aku tak puas ati....Dia yang Salah..
Dia buat DOUBLE PARKING!! *amek ko, besar gedabak aku tulih*

napelak aku yg perlu cuak kan kan kan kan *ayat amek ati*

takpela..ape2 pon..biarla cik abe aku setel. Har Har Har.

GULLLPP>>> tertelan air liur la..aku ke yg kene bayor ni? HIshhh..ish!



UPDATE 10/09/09:


kawan2,

cik abe aku dah setelkan hal ni..alhamdulillah
kontek2 kawan2 dia mintak no phone tuan punya kete. last2 dapat call. tuan kete tu g la chek2..takde apa2 katenya..cuma kesan kemek skit je cam kena batu kecik..dia kate takde apela. sbb kete dia pon mmg dah banyak kesan kemek2..so, no hal la kan....wakakakka..lawak kan..:-)

har har har..alhamdulillah..tuan kete cakap camtu..

tapi aku heran, abis yg aku nampak kemik tu ape?
dah aku terasa cam tertekan tin milo tu ape?
rupa2nya......tu kesan kemik yg lama daa...pagi tdi kete tu duk parking tang tu lagi..haih..mmg dia suka kete dia tompok2 kemek2 kot..senila kot kan.eheheh..

Kah kah kah..wat aku cuak semacam je...

maybe tempat yg aku langgar tu dia cam terkemik sekejap je..then timbul semula kot..takyah nak kene ketuk2 bagai..hehhe..bagus2..

moral yg aku dapat dari sini:

tak perlu nak takut if kita buat salah. pergi je cari tuan punya kete kalu kita salah ke..tak salah ke.
kalau ada kerugian, kita bayar. maybe org tu leh nego elok2, n bayar 50/50 kan..
aku lak bernasib baik sbb tuan kete tu cakap tak kisah..if kena bayar, mmg aku bayar la kan.

sbb ape tau aku berani suh laki aku g cari tuan tu..sbb aku percaya pada KARMA..

what goes around, comes around!

Apa2 je benda elok atau tak elok kita buat hari ini, mungkin akan dibalas pada suatu hari nanti......*seriau dak baca? buat2 la seriau yep* agagaga...

10 comments:

Ena said...

he3.. sib bek kene kemek kete je.. ena dulu pnh langgar org tau.. langgar orang!! hu3.. memg takut giel time tu.. tp sbnarnye.. kete dah stop tp org tu pulak yg langgar kete ena.. sib bek x der pape.. heh3

mamalieyna said...

hehe..baek bebenor..kalo org len ni wat taktau jer..yelah dia yg parking tmpt yg tak betui kan..but en usbend pun sllu parking tmpt tak betui gk ee..hehe..camno tuh! ^_^

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ENA
what? langgar org? ko biar bebenor mek ena weh.
langgar kete org kot ek..hehehhe...
fuh..sib baik takde ape2 kan..:-)

MAMALIEYNA
takleh..sbb masa sy langgor tu ade 2 org nampak..har har har..camno tuh..
lagipun cik abe cakap, kene kabo kat tuan kete. takut kang dia dah aim mlm td kete sy duk setentang ngn kete dia kan..mesti dia tau sape yg langgor..ehehehhe

kojah said...

hihihi take care kak

UnGu VioLet said...

dah nak jadi kan.. nak bt mcm mane.. tp, alhamdulillah.. takdela teruk kan..

rosma said...

sy pun rase bukan k.rose yg salah..c wira tu yg wat double park..dia yg salah tau..nant rosma saman die...huhuhu.pape pun akk mmg baik coz sanggup cari sape punyer kate yg dilanggar utk bayar kerugian..selut la...

MeL said...

ala rose..org tu pn redha je kot. da tau risiko keta akan kemek klu double park cmtu, nk wat cmne kan? kt umah my mom pun cmtu. bkn setakat double park, bumper to bumper dh. takat kemek2 sket tu da biasa i tgk kat keta drg hehe ;)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

KOJAH
thanx kojah!

MAR
tula, kita pon taknak benda2 ni jadikan.ade ke org suka suki g langgar kete org len kan. or maybe ade niat jahat ye la kot kan..

ROSMA
mmg sah2 salah wira tu.besnye ade kawan pak polisi nih.dan2 tu nak g saman.agagaga.
mesti cari rosma, sbb tak kene kat kita plak nnti, maybe kena kat anak2 kita lak..

MEL
betul tu. dia redha dh. dia cakap no hal la. maybe if kete dia Merc or BMW maybe dia ngamuk la kot eh. kahkah kaah..
tula, besla. dia dah biasa la kot. kete dia ade kemek2 bnyk sy tgk pagi td..ehehhe..

MamaCira said...

kadang² kan rose... kita terpaksa tanggung kesalahan dari kesalahan orang lain.. hurm.. apa nak di kata..

tapi aku tabekk springg la kat ko laki bini, siap siasat kenderaan siapakah itu. kalau org lain (xpecially org² dok KL ni) mmg dah blah dah...

aku pun percaya pada karma itu ;) kalau kita boleh buat orang, kenapa org x bleh buat kita.. *sigh*

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

laini, kita mmg camni. sampai ade org cakap sy ni bendul. har har har. takpelah. janji kita tahu ape kita buat n tuhan namapk ape kita buat.kankan kan? :D