Saturday, December 26, 2009

Check up Rafiq @ 5 months

Salam semua..

Cuti 3 hari ni korang tak g mana2 ke?
Hari ni sepanjang hari digunakan sepenuhnya untuk basuh baju yg berlonggok tu sbb dah 2 hari umah aku takde air. Sib baik malam semalam air baru ada..lega seh. rimeh tgk baju yg banyak tak berbasuh. Lagipun encik suami kan baru balik dari Kota Tinggi pergi melawat arwah, so dia banyak tidola..aku pon tak kisah la sbb kesian, drive pegi balik..jauh tu..

So, ari ni baru plan nak kuar..ke Pizza la kite ye..terigin la pulek..heheh

Ari khamis baru ni rafiq cucuk utk 5 bulan punyer. Aku suka suki pilih tarikh mana2 untuk cucuk sbb aku g klinik berbayar.If pegi PPUM, bulan satu ni temujanjinya. Dan sudah pasti, kat sana akan cucuk 2 sekaligus. Aku ni tak sanggup nak tengok anak aku kena cucuk 2 sekaligus. Boleh demam tau.

Berat Rafiq dah 7.7 Kg..naik 700Gm dari bulan lepas..okla kan..janji naik beratnya. if susut risau la plak kan.

Masa dia tak sihat tempoh hari, kat DEMC timbang berat dia 7.5 KG..then aku rasa badan dia cam susut lepas mkan ubat n berak2..sian tengok..aku ingat dah jatuh merudum dah dia punya berat..alih2..7.7KG..fuhhh..lega rasa..syukur...

Rafiq kena suntikan untuk Kancing Gigi.
Masa cucuk..dia nangis sekuat hati. Yela, sakit kan. Masa pegnent kan aku pon penah rasa. Sakit oo masa ubat tu dimasukkan...pedih. Pastu aku peluk2, dia terus diam sampaila tak nangis langsung dah pastu..gud Boy!


Rafiq sekarang dah makin pandai meniarap. Rolling..tiba2 dah kat ujung katil. Mengucap panjang aku. dah sekat ngan bantal but tak memadai la plak..Lasok sunggohla awang nih.
Kadang2 pon lengan kiri terkepit kat bawah badan. pastu mulela bising suh alih. Bila dah alih...sengih cam kerang busuk! so sweet..hehe

Ni selingan. Lepas balik dari kenduri tempoh ari, kami g Jusco Bukit Raja. Pusing2 cari barang2 rafiq skit. Pencuci botol Pureen dia dah abis..pastu..tertengokla topi ni..hehe..cute kan...eheheh

Dah namanya pon Krismas kan..merata2 tempat ade decoration pokok krismas..cute sangat...
Merry Christmas untuk semua rakyat Malaysia yg menyambutnye k...terlmbt wish. hehe..takpelah.



k la...till then..tata...:-)

7 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Happy 5month Rafiq..Moga rafiq membesar dgn sihat!!!

Rafiq lg berat lah dr Qis...Qis dh 11 bln pon still 6.5kg...so sad...camne lah nk bg naik berat nie?

Nway...happy Holiday...wah nk p pizza...eerrrmmm...yummy... :)

mamalieyna said...

waa kategori sihat dn kuatlah rafiq ni, baru 5 bulan dh 7.7kg..huiss..mybe sbb nyusu bdn ek, cukup khasiat..si arif nih, bln 1 ni checkup 9 bln, taktau la bape je beratnyer..mkn susut je bdn..blk kg sume tegur mkn nmpk kecik..huhu..

weeii bahaya dh tu, rafiq dh pndai rolling2..arif mmg tido bwh je dr kecik..dia mmg suke golek2..kalo ats ktl, mmg sah2 dh tergolek dok.. ^_^

Hepi holiday..alahai..smlm dok umah je, sbb en suami keja, ari ni taktau lagi..nk jenjln ke tak..arif tak bape ok ni!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

tq auntie lily..hehhe
badan tengah naik..sok2, tatau la camne kan..janji sihat dan kuat..hehe

takpela..ade jugak budak jenis bdn kecik tau..tgkla mak n ayahnye..kurus je..hehhe..

takpe, jgn risau..janji doc tak cakap ur doter sakit ke apa, tak perlu risau k..:-)

u 2..hepi holiday..

MAMALIEYNA
tgkla ibu n abah dia..sihat bagai juara jugak..hehehh

tula kot, maybe sbb susu badan..alhamdulillah..mintak2la dpt nyusukan rafiq sampai 2 tahun..

kami ingat nak bukak je katil nih..tapi sini kuat berhabuk.kang tido kat bawah..sure si rafiq bersin je keje..hehhe

hepi holiday..
takpe..dia keje cari duit..utk mama n arif juge kan...:-)

UnGu VioLet said...

ciannyer die nak kena cucuk yer..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

Mar, tula. tak sampai ati tau nak tengok dia kene cucuk.
akak pejam mata
boley?
ahahhaha..mak dia lak terover..:-D

yan said...

comel ini abang botak.. :*

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kak yan..ur faqihah pon comel jugak..
twin rafiq kan..hehhe