Tuesday, December 15, 2009

Rafiq is 5 Months Old

Dalam tak sedar anakku dah 5 bulan..Subhanallah...Maha suci Allah...

Semoga Engkau permudahkan segala2nya ya Allah..Berikanlah anakku kesihatan tubuh badan yang baik.
Jahuilah dia dari segala malapetaka & perkara2 yang tidak elok..Aminn....


Jom tgk perkembangan Rafiq @}--

::: Dah tak suka aku baring dalam riba aku. Mesti nak duduk..Dikeraskan badan dan kepala nak duduk.

::: Suka Menyusu dalam keadaan baring sahaja. tak suka aku riba.aduhai..


::: dah tak reti duk diam. Diriba melurut ke bawah. Dikendong dilentik2kan badannya..jd bentuk U terbalik. Haha.

::: Pantang tgk cermin.. Sengih2 cam kerang busuk tgk upe sendiri.kikikik

::: Sebelum lena nak tido..akan kuarkan suara sampai dia tertido. mana datang tah pe'el baru nih.

::: Suka menjerit2..cering kata org ganu.

::: waktu tidonya makin tersusun.takdela berjaga sampai kul3 ke kul4 pagi lagi.

::: semua benda yg ada disekeliling akan dicapai dan dimasuk dalam mulot. zaassss...tak tersedar aku.kdg2 tu terbawa bantal dia masuk bilik air sbb dicapainya before aku angkat.lahai..

::: suka suka suka suuuuka sgt tgk bola/sport channel. tak terkelip mata.

::: bila kita sua muka kita dekat dia..ditilik2 nye muka kita, dicubit2nye pipi, mata, idung. hehe. so sweet.

::: perkembangan terbaru dia tula, dah leh niarap. tapi takleh lama2. lemas dibuatnye.


tgk tu..angka 5 dia terbalik.huhu..takpelah nak..janji 5..:-D
tula gaya rafiq cering! bingit telinga dibuatnye.hehe


Ssyyyhhhh..Rafiq ngah tido..*hepi 5 months old cayang.ibu and abah loves u*

wajah anakku yang leh cairkan ati aku tika aku penat...

8 comments:

MamaCira said...

Happy 5 months rafiq!!

betul la rose.. banyak persamaan
perkembangan antara rafiq dan cira.. sengih² tgk cermin, sebelum tido keluarkan sora tu pun sama.. aku kate dia tgh membebel.. ekeke.. benda kat sekeliling dicapai pun sama gak.. suke pegang² muka kita.. kadang² dicubitnya.. mungkin baby 5 bulan cam tu kot.. camana lak masa nak mandikan??? mesti ko letih kan? kah kah kah.. Haha.. x sabar nak tgk perkembangan bulan depan pulak..

mamalieyna said...

bukan ibu ngn abah je cair..auntie tgk pun leh cair tau..kalo pnt2 jumpa rafiq ni, ilang terus kepenatan..ihiks..

hepi 5th month rafiq..makin sweet, makin encem dan makin kutlah diaa!! ^_^

The Queen Of My Heart said...

epi 5month rafiq...moga rafiq membesar dgn sihat...

so sweet pic rafiq yg tgh jerit tue...comelll!!!

p/s : Lily dah follw and add ur link kat my blog.. :)

Dee said...

alahai..happy moments kan rose..sib baik sorang2 je cering..kalo kembar ros? pengsan..hahaha..

MeL said...

happy 5months old baby rafiq! :) mmg rs cepat je drg ni membesar kn..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

LAINI
bes kan tgk. membesar bagai juara. satu satu benda baru dia leh buat..:-)

mandi ok, dia mandi atas pangku sy. sy lunjurkan kaki, dia mandi atas kaki sy la..hehe..cuma adela sekali sekala dia buat gatal, nak tergolek2..tak duk diam. hehhe
pastu time nak basuh belakang pon sama. dia cam nak lompat2..sib baik tak terlepas..kah kah kah

LIEYNA
saat anak tido adalah saat yg rasa paling tenang kan tgk muka dia..if baru lepas marah dia sbb meragam, bila dia tido...rasa bersalah sgt2 sbb marah dia! haihh..

tq liena..:-)

LILY
ok2..tq...nnti share2 cite k..hehe

KAK DEE
cering sokmo kak dee..bingit tinge. kdg2 bila dia buat camtu, g jalan2 kan..org ingat dia budak pompuan...muka pon ade cam gegirl skit..ahahaha
kalo kembar mau naik bergegar kot taik tinger..wakakakak...

MEL
tq mel..
yes..tak sedar..tgk2 dah besar. heheh..pastu nnti merangkak lak.then jalan..ouch..im gonna miss dis moment!

Ena said...

he3x.. rafiq dah makin besar dan comel.. pasni rafiq leh mintak adik ngan mama teu!.. heh3x..

Rose nanti leh la jwb Tag ena yeh.. ke3x.. tp klu dah pnh wat x yah la jwb tau.. he3x

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kena tag ye?
heheh
ok2..nnti kita terjah blog Ena ok..:-)