Tuesday, December 15, 2009

Lucu Sunggoh!

Semalam aku EL kan. ekceli aku dapat award...3 in One..kikiki
DEMAM + BATUK + SELESEMA
amek ko..haha..maybe jangkit rafiq. sbb aku duk sedut flu yg kuar idung dia. tapi aku takdela sedut beriya. sbb doctor tak sarankan sgt. Ianya leh sebabkan Trauma!

ape yg aku nak share ari nih...agak melucukan la..
tadi aku g klinik. semalam aku tak g sbb malas nak g..boley?

ni ha bendanya..

Dalam duk baca arahan dalam bahasa omputeh tu..aku terjumpe perkataan dalam bahasa melayu pulek..boley ke cik senah oi?
kah kah kah

bila ditenung..eh, betul ke indications ni?? td rasa cam english. dah jd melayu lak dah.
kah kah kah..sabar jelaa...
rasa cam bahasa rojak yg aku duk taip dalam blog aje..kui kui


BoSssSSSsss...sy malas wat keje? Leh dak? sy nak titun...Krooohh KRoohh Kroohhh.....


***ari ni hasil pam susu td jatuh merudum. Sbb aku demam kan. Sigh. Dahla stok susu dah makin kurang. tak sampai 20 Oz je ade dalam peti tu..sempat ke ni nak sampai ke 6 bulan?? Ya Allah...permudahkanla segala2nya..Amin...

14 comments:

mamalieyna said...

kehkehkeh..lawak tul...takde orang cek ke sblm, printed..ish2..mmg tak sesuae la slh gini.. :P

bley, bos kata titun ler.. ^_^

mamalieyna said...
This comment has been removed by the author.
MamaCira said...

Hahaha... mmg lawak.. kena tulis dalam BM rose.. kang org x faham dibaginya pulak kanak² minum.

SEMPAT rose.. sempat.. ada sebulan lagi!! chaiyok²!!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

LIEYNA
ntahla. tapi bagusla ubat batuk ni. dia mmg khas utk ibu2 yg nyusukan anak. alcohol free.

dah tido dah. dapat sejam..wakakaakkak..bos besar n kecik p meeting. pastu kautim ngn budak sorang lagi. kah kah kah kah

LAINI
hahahahah..tula. budak2 tak tahu baca in english kah?
hahahah..adui..mcm2..

rasa cam tak sempat je..ari ni pam dapat 11 Oz je..:-(

rosma said...

ye la..kelakor lak arahan formal pun ade bahasa rojak.kahkahkah...hope k.rose cepat sembuh...

UnGu VioLet said...

haah laa.. aduh.. napelah boleh tersilap macam gitu..

The Queen Of My Heart said...

hehehe..klakar plak...ye batul gak kan..maybe ada yg x paham english tu yg guna bahasa rojak... :)

p/s : MOGA CEPAT SEMBUH YER!!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ROSMA

hehe..thanx..:-)

MAR
tak tahula. cam pelik kan. padahal ubat ni ok tau. rasa cam dah ilang bnyk dah batuk nih..

LILY
har har..ingat kat blog je leh guna bahasa rojak..kikikik...

TQ..:-)

Ena said...

A'a.. la x penah jumpe camnie.. he3x.. biasa la kdg2 terlepas pandang..

Cian Ros x sihat yeh.. ehat la betol2 nooo..

Bab susu tu x tau nak komen camner sbb ena dulu pun x sampai 6 bulan pun bby breastfeed sbb stok susu udah kehabisan.. sedih + kesian gak lka tp ntah la org kate bile kite dah setkan kat pale yg kite nak susukan anak sampai 2 tahun.. InsyaAllah.. tp.. mungkin bukan rezeki anak ena la.. hu3x..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

1st time jumpe mek na wehh..

doc ckp if demam mmg susu jd kurang.
tp mmg siyes..jelas giler terasa kurangnye..dah tak rasa bengkak2..cam lembik je jdnye..huaaaa...

sy ni mmg jenis tak byk susu..duk usaha duk mengepam ngan tekunnya..tapi tak bnyk jugak stok nye
hehhehe...

if boleh nak 6 months fully breastfeed...at least! lepas tu if susu makin kurang, kenela campur kan...

if tak boleh la nak buat lagu mana kan..sob sob sob..

Dee said...

dorang lupa nk translate tu ros..hihihi..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

heheh.tula kot ek kak dee..:-D

Intan said...

He he..lawak lah...dah jadi "rojak" lak ye semua mende. Ingat kan kat blog je bahasa main hentam sokmo tak hengat :D

Semoga cepat sembuh...3 serangkai tuuu!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

hehehhe..
ingat kat blog jekan..kat kotakubat pon ade..ehehhe

dah ok dah...adela skit2 lagi batuknye..:-)

tq..