Thursday, August 19, 2010

Aku nak Ni!!


Hoho..petang2 meroyan nak itu nak itu..hahaha..Aku nak Pam kat atas ni..cam bes je..Bila tengok review kwn2 yg dah guna FS..rata2 puas hati. aku pon mulela duk berangan tak sudah nak dapatkan dia gak..Rege Pasaran RM1999..tapi aku dah tgk2 kat blog Aja RM1699..save Rm500 kan??

Sebenornye aku dah ade Pam elektrik yang ni..Jenama Ameda..Double Pumping. Beli Oktober 2009. Dulu masa rafiq masih kecik *cewah mcmla skang ni besor sgt* masa susu meriah..mmg bes guna pam ni..15 minit dpt 10oz..tapi semenjak susu kureng meriah..aku rasa guna manual avent lagi dpt byk kot. huhu. Acu tgk gambar kat bawah, skang ni sekali pam dpt 4 oz sajor sekali pam. tu pon 20 minit..huhuhu. Rege dia RM788..aku tgk skang kat pasaran rege dia RM888..mak aih..

Ameda Lactaline Dual Pump

And satu lagi kat bawah ni..manual avent...Hoho..byk jasa woo pam ni..since hari ke-3 selepas bersalin dia dah berjasa kat aku..sampai la laaaaa...kak fid dah siap patah2 lagi sbb syok sgt mengepam..ahahha..aku lom sampai tahap gaban tu lagi..masih elok pam avent aku..eheheh. Rege dia sekali ngan beg satu set RM388



Actually, aku serasi ngan pam manual avent yg dah aku guna sekian lama..cuma rasa letih tu mula terasa. Rasa letih mengepam. Semangat mula mendatar..bkn bermakna aku tak nak Pam lagi. If tak pam rafiq nak minum ape lak..cian anak aku tuh..uhuhu..semangat aku masih berkobar2 okeh utk susukan rafiq sampai 2 tahun..amin...

Aku tahu, pam bukan penentu susu kita banyak or tidak..TAPI, IF ADE PAM LAGI CANGGIH SURE LAAAGI BERSEMANGAT NAK MENGEPAM KAN?? *siap urup besar n highlight lagi* LOL!

harap2 suami aku membaca posting aku kali ini dengan harapan dia akan belikan aku satu Medela Freestyle..wakakakakakak




See...sambil wat keje leh mengepam..eh itu bkn aku ye..sbb cun sgt awek kat atas tu..takkan la aku secung itu kot..LOL! lagipun manyak cekci maaa..
ha..tula antara kelebihan Medela FS..leh cangkuk camtu ha..dia adela aksesori dia. Nanti if aku dah beli aku buh sini tunjuk...gelak guling2 lagi..LOL! *berangan tak sudah*

psst: ape salahnye melabur utk benda2 perfaedah kan? if g shopping handbag sampai beribu tu boleh takkan nak beli pam sekali seumur idup pon takleh kan kan kan?? ngeeeee *ayat amek ati*

oh ya, aku rasa aku ni jd Lemau salah satunye sbb en suami aku otstesen la..lemau la takde org nak buat lawak n sembang2. bukak poser n sahur sorang2. cedih tau...huhuh

16 comments:

cik_ah82 said...

kak rose:
tu la kan, best dapat yg FS tu..org ada spectra,tp skang nikalo guna nipple cam sakit je..huhu..
org pun suka gila ngan avent manual..senang lagi letdown susu..tp tu la, lenguh sket la..xkesahla, janji hasil meletup..hehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

cik ah, manual avent gak bes kan? tapi tula sejak rafiq masuk umor 1 tahun lebih ni..dia rasa cam lemau je nak mengepam..huhuh..sabar jela ngan statement ku ini..ehhe

Ena said...

rose,
rose nie buat ena gelak terkekeh je tau.. yerla ayat tu buat ena tak tahan.. hahaha.. mende serious jadi kelakor pulak bila baca penceritaan yg selamber tu.. wekekeek..

moga teruskan perjuangan yeh! chaiyok2x..

~~*Lady Salwa*~~ said...

tak ada pengalaman sangat pasal pam2 nih... sebab faris dulu umur 2 bulan dah ajar susu formula...

guna pam tu pun bila susu terlalu banyak sampai bengkak. tu pun pam biasa2 jek...

mudah2an impian rose tercapai la hendaknya ye... chayok chayok...

Suliana said...

best kan.. tapi mhl benor.. main kutu la rose.. tak pasti kat blog mana yg ada kutu ni.. su cukup la dgn spectra ni dulu.. hehe

Momma Mia said...

salam sis, me pakai pump jenis ameda tapi jenis lama punye. sis punye tuh baru. nnti ku update bespren pump ku itu di blog. banyak berjasa tuh. beli masa anak pertama. sempat pakai dlm 6-7 bulan jer... pastu simpan utk anak no 2 skarang.

wah mau FS tuh ek?? mintak cuba & test dulu la... rasa the different suction ant FS dgn ameda tuh. Kami kat opis nih ada 2 org pakai ameda, 2 org pakai fs & 1 pakai manual mandela.

utk supermodel tuh actually dgn ameda pun kita boleh buat aksi cekci tuh, cuma beli extra accessories. my pren ada beli. kalo nk nnti me tanye harga dia.

semoga berjaya membuat pilihan yg tepat!! happy BF!!

umialya said...

errmmmm, patut le lemau semacam..

Apa salahnya beli, ntuk j/masa pnjg

Zimah said...

rose..beli je kalo utk jangka masa pjg..cam zimah wat pejam mata je beli..hoho..kalo x, malam tido mengigau..FS FS..hehe..

mama_umar_maryam said...

rose, nk smpn duit dr skg utk invest beli fs tu,huhu..skg nipon harmony je,tp alhamdulillah syukur mmg bykk jase pam adiah tu ;)

hajarus said...

harap akak akakn dpt memilikinyer... ;d

lydzar said...

apelagi rose, buat tabung la kot..takpon main kutu.

tp kalau cik abe sungguh baik hati, buat la aksi-aksi memujuk yg dia tak boleh nk handle..hahaha! kompom dia belikan nnt :)

Adlina Husaini said...

cekcinya pam sambil wat keja hihi
tapi ada gak membe wat cenggitu tapi disebalik tudung lah hihi

btw salam ziarah dari familysempoi. ina balas balik kunjungan awak siap dengan tinggalkan jejak gitew ^_^ thanks for coming

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ena,
meh kite gelok sama2..ngeeeeee...thanx mek na

sal,
takpe sal. kang adik faris leh fully BF..insyaallah...

su,
ye su..bes tapi mahal bebenor kan? huhu

momma mia,
besnye ramai BF momies kat ofis. sy ni seketui je bawak diri mengepam..eheeh..thanx for sharing..nnti nak cuba tanye la penjual FS tu..leh tak nak nerai dulu suction dia camne..if bes insyaAllah leh beli kan? ehehhe

thanx ya..sgt2 berguna ni..:-)

umialya,
betul2..sy sokong! hehehe

zimah,
ooo zimah guna FS eh? camne ok tak? takpe2 nnti kita terjah blog zimah..:-)

zety,
ehehhe..betul tu. pam manual byk berjasa kan? saaayang kat dia! ngeee
hajar,
thanx hajar..aminn...:-)

lydzar,
wakakakkak..aksi tak menahan ke..ahahahahahha LOL! puhhh kiri puhhh kanan..mintak2la dia nak belikan..ngeeee

lina,
heheh..thanx..cekci kan? ngeee
ok2..sama2..sy suka jejaki blog kaum ibu yg tegar menyusu anak ..hehe

chugie said...

nak jugak bende ni rose.. tp mahainye.. emm kene pikiaq2 ni nak beli ke idak??? best kan kalau dpt.

Melor said...

salam rose
hari ni baru saya tau. mahal rupa ye rege pam ni ye.saya da satu tapi murah je 2,3, puluh hingit je.

Dee said...

murah gak tu rose..belilah..kalo ada budget..