Monday, August 30, 2010

Shopping Raya Lagi

Salam,

wohoo..ramainye cuti arini..lengang je ofis...huhu

ok2..korang g mana weekend baru ni? aku g jln2 shopping la..beli ape yg tak beli lagi..top up2...


Jumaat

Ari jumaat tu, awal2 pagi dah kuar dari umah..sbb nak rebut parking punye pasal..tau la kan..if lmbt skit je parking penuh kat Jusco Bukit Raja tu..Tujuan asal nak beli kasut rafiq..tapi hampeh..semua aku tak berkenan. Aku g ngan akak aku..dia bawak 2 gegirl dia..





Susah tol nak jumpa kasut yg leh betul2 fit ngan rafiq..ade je yg tak kena..uhuhu..last2 aku hanya beli puting Avent rafiq..akak aku sempat la beli jeans n kasut anak2 dia...:-)


Sabtu


Hari ni kami meneruskan shopping. tapi kali ni g ngan en suami la..dia free ari sabtu tuh. Memula g Jakel, cari kain langsir..ingat nak jahit. sudahnye aku beli yg siap jahit. ini adalah gara2 bila aku kira2, if beli yg raw n jahit sendiri, lebih kurang je kos dia..so, aku belila yg siap jahit. senang..hehehehe...gambar langsir tak amek.

pastu kat bawah, kami beli songket rafiq..alahai comelnye..nnti raya kita tgk k camne upenye...eheheh..cute giler rafiq pakai..*puji anak sendiri, sori eh* wakakkak

Then kami gerak ke Shah Alam Convention Center ..bersebelahan SACC mall..supplier belanja berbuka puasa..bes2..buffet dia mmg mabeles! kami parking kat SA Convention Center. Tengok jam awal lagi, baru kul 4.30..then kami tgk2 dulu ade jualan kat SA CC tu...tapi takdela murah sgt pong..iklan je lebih..

oh ya, kat SACC aku beli kasut rafiq..Tollyjoy..RM20. aku suka kasut tu n puas hati..haa, sbb susah benor nak jumpa yg sesuai..

suka rafiq bila kenekan kasut tu.tapi tak amek gambor saat2 dia duk sonot tu..haihh..

Then, awal lagi, kami gerak ke PKNS lak..sebelah je..sorong aje Stroller rafiq tu..

Kami ke PKNS sbb cari songkok rafiq..tapi as usual la...sure terbabas beli tudung ka apa ibu dia ni..eheheh..sambil nyelam sambil minum air..gullppp!


Aksi rafiq masa kami acu2 songkok kat kepala..sonot kan main..ehehhe..saiz 19 setengah. leh tahan gakla besor kepala kamu ye rafiq..kepala besar takpe..jgn kamu Besar Kepala udohh..


Pastu..abah dia g potong rambut jap..tgk2 dah kul 7..cepat2 kami gerak ke SA convention center..sebelah PKNS je..:-)

Anak Abah..sgt behaved..:-)


Rafiq ralit tgk org main musik..ade persembahan kat situ sambil mkn sambil dengar lagu2 depa dendang..alat musik sajork. tade org nyanyi pong.


Dah kenyang..alhamdulillah...tahun depan lanjer lagi ye..ngeh ngeh ngeh

14 comments:

mamalieyna said...

herm...eina lum terjah Jusco lg ni..last week balik kg daa..so, this week harus terjah..hehe..(kalau en suami mengizinkan =P)

ohho..sama besar la kepala rafiq ngn arif 91/2..last year saiz 8..tak muat dah...huhu..

harus la nyelam smbl minum air ye..kang tak sambar, balik umah, teringat2..hehe..

Zaidah said...

minggu nie memang minggu shopping menyopping...hehehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

iena,
besnye mek na balik kg..sy ni, suami syik bz je..tak balik kg pong..

jusco ade sale..not bad la..as usual..:-)
same besar eh? eheheh si rafiq ni ikut abah dia kot..saiz kepala besar..

kak zai,
betul2..amekla peluang ni kan hehe

chugie said...

amboi.. shopping sakan ye!

Dee said...

akak pun gi shopping aritu..bila shopping baju anak2 mmg seronokkan..

CatlinaFly said...

wah dah berbelanja..sy belum lagi..comelnye rafiq, baju hijo, stroller pun hijo hehehe

zue @ annaleeya said...

sonot soping yer... baju rafiq blh satu kaler dgn stroller yer... hehehe....

ingat ujung mggu nih baru nak gi soping... besela rose, org swasta mana gaji lagi... kena ar tggu gaji dulu... huhuhu...

Ena said...

KEMAIN LG SONOKNYA DAK RAFIQ TU.. ENA MEMG GERAM KALO TENGOK RAFIQ NGANGA MULUT CENGGITU.. COMEYYYY!!

ENA LOM SETTLE LAGI.. TAPI SIKIT JE LA.. KASU2 + SONGKOK IRFAN, KAKAK NYA KASUT +TUDUNG, TAPI UMMI NGAN ABAHNYA NIE.. BARU ADA BAJU MASING2.. HEHEH.. TAK PE LA.. DULUKAN ANAK2 KAN!..

Fieza79 said...

adeihh fieza lom setel lg bab2 soping raya....asik tangguh je ni...this week boleh kot terjah Jusco...!

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

tomeynya tengok pic rafiq bersongkok!

hajarus said...

last weekend pun hajar g bersoping gak tp bukan soping tuk hajar or hubby tp tuk anak buah... geram tengok bj budak2.. cantik2.. nak beli tuk anak sendiri lum rezeki so beli kan tuk anak buah.. he3x..

Liyana said...

amboi sakannya raya, haha.. kepala rafiq besar skit dari kepala Aqeef, Aqeef 18 suku. kepala abang dia Asyraf 19 setengah, sama besar ngan kepala RAfiq, haha

I hate shopping, tak suke betol bila nak kena beli barang2 time org ramai2. tahun ni kena beli gak baju raya sbb tahun lepas tak beli pun haha

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

chugie,
he he he

kak dee,
shopping mmg bes kak, balik je tgk beg duit kering..wekkeke
sonot giler beli baju rafiq sbb ni kira 1st time dia betul2 beraya..last year dia baru 3 bulan. tak mengerti ape2 lagi..:-)

cat,
hehehhe..cepat cat. kang semua dah abis..wakkaka leh ke abis?
tula, tak sengaja pakaikan dia baju kaler ijo..ehehe

kak zue,
ehhehe..tula, tak sengaja tersama lak kaler..
ooo samala ngan suami sy..dia pon lom gaji..:-)

ena,
bahaya mulot ngaga camtu mek na..takut masuk lalat..wakakak
yela, dulukan anak2..kita ni baju kurung sajork..eehhehe

fiza,
terjah..jgn tak terjah..ade sales tau..:-)

cik yah,
1st time cik yah oit..takut ari raya nnti tak sampai seminit dia dah buang ke bawah songkok tu..ngeeee

hajar,
yela hajar..dulu2 pon sebelum ada anak sendiri su shopping utk anak buah..
takpe..insyaallah rezeki yg satu tu akan dtg tak lama lagi..aminnnnnnnnn

liyana,
ha la yana, dia punya kapla agak besar..ikut abah dia la tu..kapla besaq..eheheheh

~~*Lady Salwa*~~ said...

Shopping sakan mek rose... hehe

boleh tahan jugak kepala rafiq eh... nak sama besar dengan kepala faris je... Faris 19 3/4... lebih sket ja...