Tuesday, May 11, 2010

Aku Pening sampai semua benda jd tak kena!

Aduhai..byk benda nak buat ari ni..tapi rasa cam tak menang tangan. Doremonnnn...pinjam poket ajaib buleh?? uhuhu

Kepala aku pening. Jantung aku lajuuuuu..awat la ni? if malam ni still mcm ni..esok kompem ke klinik lagi aku.

Actually..aku nak cite ni ha....

Aku dah pos semua hadiah untuk Giveaway & Top 5 commentators tempoh hari tu kan..tertunda dari last week sbb aku tak sihat...minggu ni mmg nekad nak setel semua2 nih!

Hadiah untuk Nida, Salwa & Zai takde masalah sebab guna Pos Laju...

yang buat aku lagi ting tong ni..adiah keychain untuk Top 5 commentators tu iaitu Kak Dee, Ena, Catlina, Iena & Lily sbb aku guna Pos Express.

kisohnye camni...lepas dah setel semua adiah GA tu kat kaunter..aku p la kat peti pos tu kan..dia tulih pos express..then aku pon ngan senang lenang nye piung piung p masukkan dalam kotak.

dia tulih DALAM SELANGOR..ok2..itu mek iena..sbb yg lain2..Aku buh dalam kotak LUAR SELANGOR...setel n berlalalala..

sekali...aku berpaling sekali lagi. Haaa??? whaat???? aku masuk dalam tong surat biasa?? humanghaih...camno ni?? suppose masuk tong Pos Express..pastu baru teringat aku kene Koyak Bar Code kaler kuning utk Pengirim tu..:-((

pic from google..


bar code kaler kuning tu aku tak koyakkan..aku dah ingat..tapi lupe jugok! ingatan tak berapa kuatla sejak akhir2 ni.....uwaaaaa....if ilang, mmg kate org tu saje2 sedekah la kat pos ofis ni!

aku p kaunter tu tanye leh tak kuarkan sbb aku salah masuk tong..dia cakap takpe..nanti org kutip tu asing2kan..

rasa nak melutut je kat akak tu suh p bukak! uhuhuhhuu


untuk Kak Dee, Cat, Lily, Ena & Iena..if adiah korang tak sampai cakap tau..huhuhu..cedihnye.

awatla aku ni??? ish2..nak kene p servis ni kotak ingatan nih.....tula doromen tamo kasi pinjam..tamo kawan doremong!


p/s: Nida, Sal & Zai...nanti tengok2la ye kot2 ade adiah sampai..:-)

p/s2: belajar dari kesilapan..lepas ni if aku nak pos lagi tobat la aku koyak bar code tu siap2..uhuhuhuhu


18 comments:

ita cutevirus said...

alahai... jgn risau mek rose... bar code kuning tu utk kite trace parcel kite je.. mane tau kan, penerima kata tak dapat.. bawak je kertas & bar code tu, gi pej pos.. diorang akan trace...

Asya said...

hhhehhe..mcm2..sabo je la rose..

Asya said...

Asya= lyafrina...

ehheheh..ni sign in blog contest.. ingt nk contest maraton.. tp xde mood la.

~~*Lady Salwa*~~ said...

kesian rose... rileks2... sal ni pun rasa cam ingatan dah sedikit tumpul ha.

moh sama2 kita makan kismis banyak2... hehe

tak sabo nak tunggu hadiah sampai... hehe. mekacih ye rose...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ita,
bkn apa, sbb pernah ade kes, kwn sy sampai hari ni dia tak dapat parcel kes ilang bar code tu la..tak dpt nak trace no parcel..huhu..

lya,
tau2 if kuar asya tu is lya heheh...mmg mcm2 ni..pening pon ye..huhu

sal,
kismis dah lama tak makan. bak kate kwan sy kene makan kismis tok guru..huhuhu mcm2..!

chugie said...

alahai.. mek rose, nape ni... em xpe.. bwk besabar k.. ape2 hal, org tu sure akan call kite punye lah..

relax k..

aLyNnZ said...

salam rose..
sudi2kan larr jwb tag selongkar pe da dlm beg..lau dh jawab sebelum nie tinggalkan link nanti alynn leh terjah tgk..

Fieza79 said...

dh teluper pe nk wt lg...mkn kismis byk2

xpe kot xda problem kot lau xkoyakkan mende tu...

zue @ annaleeya said...

lorrrr.... nape bulih jd gitew rose??? nih msti kurang sihat lagi nih.. balik rest cukup2 eh....

[-suziey-] said...

hahhahaah sabo jek..xpe besenya kalu pos ekspress kurang mslh..hehe...kalau lupe amik bar code tu..bole try search guna adress..hope address kt sampul btl n complete..:)

Dee said...

kita doa je semoga smpi benda2 tu..once dpt je akak bgtau rose ye..jgn risolah..insyaallah smpi..

mamalieyna said...

huwaaa apa naseb hadiah tuk mek na tuuuu...ekeke...takpa mek rose..pandai la pos opis tu, settlekan..kalo tak dpt settle, kira rezeki depa la kan..nak wat guano! hehe..eh..huhu.. :p

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Alahai..sian plak Rose nih..X yah pening2..hehe..Taulah diorg tu settlekan.. :)

Uda said...

kesian rose muda2 dah nak ilang ingat.. hehehe..

lepas ni jangan duk byk pikir .. takut botak paler pulak..

JajaPLuG said...

rose,

jaja pun ada masalah ingatan lately ni.. asben slalu marah sbb da jadi peluper.... slalu alasan jaja kan ;

"ala.. org da ada anak.. adatla jadi peluper.. urat byk putus masa bersalin..."

kekekke asben mesti angin bila jaja ckp camtu... so kalau rose pos adiah utk jaja n pos tu tak sampai.. takpe.. jaja maafkan sbb "urat da byk putus kan.." kekekke....


jgn marah haaaaaaaaaaaaa

Ena said...

ekekeke..

kotak ingatan nak kene services ke rose.. heheh.. biase la tu kite kan manusia biase.. lupe tu lumrah.. kalo ingat seme bende cam pelik la pulak kan!>. kite nie kan banayk nau mende nak pk..ececehh baik punyer ayat.. hahah

tak pe.. InsyaAllah ade la tu rose.. :)

idah @mama izzya said...

insyaallah xde pape..
relaks...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

chugie: nak ke depa call? huhu

alin: salam. oh kene tag. nanti kita jenguk umah alin k..:-)

fiza: harus telan byk2 kismis nih!

kak zue: still selsema & batuk

suzi: harap2 semua ok..:-)

kak dee: hokeh..roger n out!

iena: huhuh..hancur luluh ati den!

lily: harap adiah tu lily dpt..:-)

uda: if botak laki larik kan? harus jgn pikir byk2 nih..ehehe

jaja: wakakak..alasan yg sgt bernas!

ena: servis cuci2..eehhe

idah: aminnnn