Sunday, May 2, 2010

Hujung Minggu Yang Besss!


Salam....

wehoo..hujung minggu ni mmg dimanfaatkan sepenuhnye as family activities...Cuci2 mata, Jalan2 cari makan & shopping2 *edisi pow duit hubby* kah kah kah.

Ari sabtu kami Jalan2 cari makan. Area seksyen 7 baru bukak tu. Betul2 pintu belakang UiTM..ada Sale kat Jakel sempena pembukaannye & sale satu hari iaitu khas utk hari pekerja sahaja. ramai giler umat manusia beli kain..tapi aku tak join sekaki sbb tak brapa suka crowd camtu. bikin kepala gue penin penin lalat. huhu

then tempat pertama dituju..yeha..kedai makan baru bukak. Wang Solo Ayam Bakar. Duk tgk banner yg byk tepi2 jalan tu tertarik nak pegi..then kami singgah makan..

Bes woo..aku rekemen la korang if nak pegi..makanan indonesia la. Bes..




Kat atas tu la menunya..mmg sedap weh..kami bagi 4..5/5..



Kat atas ni plak sesi bagi makan kat si kecik tu..adui..mengamuk2 bila lmbt suap..menu rafiq..kentang penyek..dia tak brapa suka..tapi since dah lapar sgt..dia taram je..kah kah kah...


ohh..mak budak tu..kan main lagi lengan dia..cam kaki anak gajah...ahahhahahaha *badan makin berisi nih aduiii*


Petangnye pulak..kami ke PJ state..hubby ade hal nak setel. Then kami makan2 kat Subway..hoho..bes2..aku suka..mmg kenyang sampai ke malam la makan sandwich kat Subway ni..rege pon boley tahan la mahei..huhuhu...



Ape yang bes sgt Subway tu?
Haaaa...ape yg bes ialah sbb ianya adalah healthy food. Semua bahan2 dalam dia direbus/distim & byk sayur2..takde guna minyak langsung tau!

If tak nak amek value meal yg depa suggest, kita boleh suka suki pilih lauk/bahan ape yg kita nak letak..ayam/daging & mcm2 lagi..sayur2 pon boleh pilih..yg besnye buah olive tu..nyam2..

Sedapp giler..nanti nak pegi lagi laa...kat shah alam pon dah ade nih..kat seksyen 9..:-)


Nyam Nyam..nanti nak pegi lagi la..tak puas makan!


Pagi tadi kami ke Metrojaya Sale kat stadium Malawati seksyen 13..tapi gambor tak snap...sbb ape?? sbb MALAS....ngeh ngeh ngeh..

okla..nak g tido..rafiq pon dah nyenyak sgt2 dah tu..tula padahnye join ibu dia shopping....eheheh


ok daaa...:-)


10 comments:

xiiinam said...

Salam Mek Rose....



Mmmmmmm..memang besssss! Nasi tu!

Ena said...

wohooo..

kemain lg sesi jalan cuci mate & cari makan tu ekk rose.. jeles weyh!..

ena gak la dok melangut jek kat umah.. huhu

Nida said...

mak oiiii.. sedapnya nampak ayam dan sambalnya tu.. part shopping yg paling best..terapi minda

Fieza79 said...

amboi sedap nmpk nyer..
best la time cuti2 ni..becoz leh jenjalan shoping2 n mkn2...

LYaFRINA said...

WAAA... hari makan sedunia.. kenyang la perut,.tapi ayam tu mmg nmpak myelerakan sgt2.. mcm best(mmg best pon kan??)..
n air kelapa tu... best la...

mama izzya@idah said...

sedapnyer nasi tu...

CatlinaFly said...

rose duk shah alam eh?leh la hjumpe kalau adik ipar berjaya masuk uitm hehehe..yang gi interview tu hari..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

cklah,
salam kak..iye mmg bes..mohler serang if turun shah alam lagi..:-)

ena,
hahahha..sekali sekala. hubby tak otstesen. leh la berjimba..:-)

nida,
yes terapi minda
sib baik hubby sgt sporting
siap jagakan rafiq time sy g cuci mata n cuci duit..opsss

fieza,
yeess mmg bes giler..ehehe

lya,
mmg terasa lagi kat lidah ni..dia punye sedap..sunggoh dok tipu..ngeee

mama izzya,
jemput makang..:-)

cat,
iye cat. dia dak AD eh?
if dpt further sini..leh la jumpe..insyaallah...no hal punyer...:-)

Mama.Cira said...

hahaha.. kaki anak gajah yer?
xpe rose.. kita geng!
wakakaka...
bestkan bawak diorang ni jalan² skrg ni
dah faham dah.. x nangis² dah..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ahhahha..mmg cam kaki anak gajah pon..besar giler lengan bebs! ahahha..

a'a..janji sumbat maknan utk depa..senyap la dia kekenyangan..ngeee