Thursday, May 6, 2010

Rafiq......Rafiq


Salam..

semalam aku MC. Demam tak kuat sangat. tapi dia punye selsema & pening hanya tuhan yg tahu. Rasa pusing2 kepala...jgn ingat aku pegnent lak ye..belum2.ehhehe..

Ok2..skarang kul 2.30 pagi dah. aku takleh nak tido balik. tatau nape. pening2. Tadi terjaga kul 12++ bila en suami balik. then terus takleh tido. blogwalking la ape lagi. tapi takleh nak leave comment sbb berukband sgt slow ini malam. esok aku jln2 lagi umah korang k..:-)

Tadi kul 1 lebih aku baru perasan ade mesej dari bos kecik kat hp tanye esok keje ke tak? lepas je reply insyaallah keje terus teringat mane aku letak MC aku siang tadi ek?? aku lupe...pening sgt2 kan..pastu terus bangun p cari sbb ati ni rasa tak sedap je..tatau nape..uhuhuhu

belek2 h/bag..tgk2 tak ade!
ati aku cakap...sah dah ni...sah dah! yg rafiq duk ngap tadi tu MC aku...uwaaaaa....

ape yg aku ingat aper terjadi mlm td masa tgk tv...si rafiq ngup ngap ngup ngap 2 kertas..satu kaler putih satu kaler hijau...putih tu aku ingatkan resit beli barang..rupanye MC aku weh!! yg ijau tu duit 5 hengget!

dia dapat capai h/bag aku kat atas meja..tak sangka plak dia leh capai..owhh..dah makin tinggi upenye anak aku tuh..huhu



Inila hasilnye...kertas putih aku sangka resit beli barang yg aku dah campak ke lantai cepat2 bila tengok dia ngah sedap ngap kertas...aduhai....rafiq..rafiq...

nampak gayanya..esok kene g klinik balik la ni utk dpt MC lain..takkan aku nak hantar MC camnih kat kerani cuti..huhuhu...sabar jela..........

ok..nak sambung tido..daaa...:-)


18 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Ahaks..Rafiq2..abis koyak rabak di kerjakan surat MC ibu..hehehe.. :)

Nadiah Sidek said...

hihi..rafiq..rafiq..

Uda said...

laaa.. ingat cik T yg buat.. ghupa2 nyer rafiq... hehehe rose .. dah boleh nyanyi please3 kamu jangan nakal..

Suliana said...

haha..rafiq mkn kertas..mcm mkn roti jek..hehe

idah @mama izzya said...

hehhhe..kecik2 dah pandai usik brg ibu yek...

mamalieyna said...

haha..rafiq..buat selalu eh..! good boy! ekeke...nak wat camno kan, kena la pi ambk MC baru, MC camni sapa nak terima ni weeh.. :p

Mama Adli said...

hi..:)
dah dapatkan MC baru lom?
lepas ni kena simpan tmpt yg rafiq tak blh capai.....

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

lily: geram tapi lucu!

nadiah: boy will be boy!

uda: sebijik cam keje cik T kan?

suliana: hehe. if roti kenyang gak.

idah: nak kene babab tuh!

iena: kijamnye anti iena. uhuuh

mama adli: lom lagi. sbb takde org kat ofis.huhu

LYaFRINA said...

ahhhaiii,,rafiq...
nanti bg mc y cntik tu ler..

Fieza79 said...

mc tgal sekerat je...hehe lucu..
bdk2 sk sgt maman kertas...ngan masok lam pewot dh..

Siti said...

hahaha...alahai...ni sama la cam batrisyia..suka main brg dlm handbag siti...huhu....

adoiii...tu mcm kena gigit ngan rafiq jer kan...jgn2 dah mkn dah kertas tu.

belogpizet said...

oh x leh biar tu...nnt yak2 ada kertas cam syauqi...hehehe masa bila p mamam kertas ntah...suka sungguh mamam kertas

chugie said...

ahahaha.. rafiq..rafiq.. selamat nampak gak rupe MC chit tu. kalu tak... kes naya! ahahahah..

emm cepat sembuh ye rose!

[-suziey-] said...

salam ziarah:)

hahaa lawaknya..abis lunyai MC tu..ekeke:p xpe bole minta copy lain:D

~~*Lady Salwa*~~ said...

rafiq, rafiq... hehe. rasa nak ketawa pun ada....

tu la, budak2 ni pantang je nampak henbag mak diaorang rendah, cepat je dicapai dan habis punggah segala isi yang ada...

zue @ annaleeya said...

mak aihhh.... abis koyak rabak dikerjakan rafiq... hihihi... sian ibu kene ambik mc lain...

Ruziawati Bukhari said...

rafiq2 .. hehe.. notty eh? sian mama dia.. huhu..
tq sgh blog kak t.. kak t guna nikon d3000 je rose.. tu pun masih terkial2.. org pakai dslr.. kita pun nk pakai dslr.. tp nk guna pun x reti.. hehe.. poyo!

Drama Mama said...

hahahahahaha....bagi ja kat boss kata anak makan. kalau tak caya suh check DNA air liur sure ada kat situ kan. hiks

http://twinkywinkystars.blogspot.com