Wednesday, May 12, 2010

Problemo yg tak sudah2!

Salam.

lewat bersiaran.

ok2..semalam aku amek duit kat mesin ATM bank Kaler Kuning Kepala Rimau. Sure korang tau kan bank tuh!

aku amek duit kat Mesin ATM utk Withdrawal tu la kan..Tup2 kuar duit camnih!

Aku telek2 la duit tu sbb aku tau sah2 dah duit tu takkan ditelan oleh Mesin Cash Deposit kat sebelah tuh!

aku cuba nerai nasib la kan...mmg dia tak terima ko!

dahla kene beratur sekali lagi. mmg hangin!

aku p tanye kat pegawai tu..leh tak tukor duit ni? if kat pasaraya tak terima jugak duit camtu.

korang tahu ape depa cakap? "Eh, takkan duit ni kuar dari mesin ATM bank kami kak.."

aku??? rasa nak sembur je..tapi sbb aku malas nak bertekak..aku cakap.."If sy tipu, ape sy dpt? dokser tau tipu2"

pegawai tu cam tak caya gak..SO..CONCLUSIONNYE..aku malashhh nak layan..aku buh je semua duit baru cenginih..

Pandai plak mesin tu telan eh...semua dia sapu janji duit tu cantik tak koyak, tak berlipat, tak bekedut seribu cam duit kat atas tuh..Haiihhhh......berasap je kepala..aku nak cepat balik..dahla tersalah masuk sampul pos express dalam tong surat biasa..silap2 aku jadi HulkHogennggg!


Semalam beli kentang rafiq kat kedai area umah aku guna duit kedut2 tu..sib baik dia nak terima..maybe dia tak perasan kot sbb org ramai..Hahahahahha...

***moralnye, if kat kedai2 runcit kecik2, korang g bayor time ramai org..sure tokey kedai tak perasan..agagagaga..

daaa..:-)


22 comments:

idah @mama izzya said...

hehhe..duit kedut yek...
cik dah pun klau dpt cenggitu mmg g kedai runcit jela..klau pasaraya mmg x terima..

mamalieyna said...

sian kedai2 yg kecik tu..hehe..tp still laku apa..kan2x..tp bengang gak eh, sama itu peg bank..leh lak pertikaikan kita ni, cam dpt pahala je kalo menipu..huh!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Mmg mesin tuh pandai sgt memilih..nk gak yg rupe cantik..halus baru nk telan..kekdng geram gak..kusut skit jer pon dia muntah balik..buat lambat urusan jer kan..
Nasiblah kedai tu blh terimakan..hehe.. :)

~~*Lady Salwa*~~ said...

hehe... macam2 rasa ada. geli hati, tumpang sakit hati dll yg sewaktu dengannya la...

tapi tu la kan, kadang2 tu dpt kat kita duit yang kurang sempurna kita jugak yang susah...

kiter pun camtu la, kalau dapat duit camtu pi kedai2 runcit je.... hehe

CatlinaFly said...

eh, duit buruk ade dlm atm? pelik2 :) biasa kan sume duit baru..

Siti said...

oo..baru sti tahu pasaraya tak terima duit kedut2...huhu...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

idah: selalu eh dpt dari mesin ATM? muskil kan?

iena: mmg sian. tapi kita lagi sian if takleh guna langsung duit tu. eh..berdosa kah hamba? wekekkek

lily: ye betul. takleh rosak langsung. hampeh tol. terutama bank kaler kuning tu la. bank lain ade je boleh terima semua duit. janji duit!

sal: huhuhu..pernah dpt tak kat mesin ATM duit camtu?

cat: betul cat..sumpah tak tipu...uhuhu

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

siti: iye mak iti..depa pon cerewet maaa..terutama pasaraya besor cam Jusco..mgm reject teros!

MOMMY NADIA said...

hihikhik..realx rose jgn marah2 :)

Ammi Sara said...

Macam2 la rose ni, lawak2..tp mmg duit cenggitu dipilih tempat, cam aritu syaik nak main rides kat tesco tukar rm1 dgn token tu, takmo budak tu terima duit kudut2..sabor jele..

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

he...he...nak duit cantik je la tu...memang mesin atm ni susah sangat la kalo nak bank in duit....

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

nad,
semalam mmg marah. 50 hengget tu..amat bernilai pada sy..:-)

sara,
keh keh keh. tempat token pon memilih gak eh. huhu

anje,
if duit tu dtg dari mesin bank lain sy tak marah sgt. tapi ni mmg bulat2 dari mesin ATM bank yg sama. mmg hangin satu badan!

Fieza79 said...

cm ne leh kuar wet kedut cenggitu ekk..sdgkan lau di bank in balik sure tak diterima..

firahadifa said...

dear , meh nak advice .. buat bayar tol.. kekeke sure diorang ambik.. ahahaha

LYaFRINA said...

sabo je la.. skrang mesin pon dh reti demand.. lya pon, time nk bank in duit kete..slalu la timbul msalah gini..mmg memilih.. duit, tlipat skit, reject!!

ita cutevirus said...

cam duit pelesu jer tu... hiisshh.. staff pak rimau tu memang nak kene betul laa..

Ena said...

ntah apa2 kan.. takkan la dalam berjuta duit yg elok, ada 1 terselit tak elok tak leh nak gune.. kalo bank pun tak nak terime tak yah la masuk kan duit tu sblm nie.. bukan ke nak masukkan dalam mesin yg dorg gune utk sort duit tu dorg kene gak tgk dulu? apsal time tu mesin tu tak reject ek? haishhh.. ena lak yg emo skrg nie.. ntah apa2 kan.. senang jekk dorg jawab!.. ishh!!

Fid said...

rose
isi form laa buh balik dlm akaun tapikan sepatutnya selagi ada no.serial tu duit akan laku serta ada itu 'benang' hikmat...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

fiza: pelik tapi benar!

afidah: bernas juga idea tu. hehe

lya:terutama bank kepala rimau. bank lain biasa takde masalah pong!

ita:kdg2 staf kene brainstorming gak kadang2 nih!

ena: itu yg pelik tuh. tapi mmg sakit ati sakit semua benda!

fid:ntah2 nak buh guna manual pon depa takmo terima kak..huhu

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

mesin pon pandai demand ni! hehehe

chugie said...

heheh.. selamat setakat duit tu komok2 je.. kalau duit palsu, lg kes naya rose..

kami dulu penah dapat sekeping note RM50 palsu tau.. x pasal2 je rugi duit 50 inggit huhu..

Dee said...

napa x tjuk resit keluar duit tu..grrr...