Monday, May 24, 2010

Keranamu Malaysia!

Ha ha ha..

Keranamu Malaysia? ehehhe..takdela..saje letak tajuk tuh!

ni ha den nak koba kan..ini la benda ala yg masuk mesin basuh den. Kocik yo. Tak padan ngan tuan. Den ghaso nak picit2 ja..

pic from gugel..maceh!


Eh den bukan nak picit duit ni sbb dia tak salah..den ghaso nak picit2 tuan punyo syiling tu haa!

sapo laie..somi den la...adeh..tula len kali sebelum campak baju masuk bakul baju kotor bawak2la kuorkan dolu mano2 benda asing yg leh 6 jahanamkan mesin tuh!

Tadi org kedai cino tu call cakap mesin dah siap n tanyola rosak apo..syiling ghupenyeee! dia dah hampir jahanamkan mesin tu sbb dia dah kikis2 body mesin yg kat dalam tu. ntahla..den pon tak tahu camno nak kobakan.

Skang somi den kat terengganu ..otstesen.esok dia ke johor plak otsetesen jugak. Abis bilo laie org cino tu leh anto mesin tu ar??

takpo2..sobar sobar...huhuhuhu


** sib baik baju kojo den banyak. Takpolah. leh nunggu sampai ari rabu nih..ngeh ngeh. Baju rafiq sonang yo..den sontal2..sap sap soi jah!

**aku guna loghat nogori sbb aku terlalu rindukan BFF aku..nun jauh di Sarawak. Mengajar elok2 ye lily!


12 comments:

~~*Lady Salwa*~~ said...

herm, sama la ngan hubby sal. kalau kita tak double check baju2 & seluar2 dia memang nanti ada je la kertas bertampung2 kat baju, itu la ini la...

memang kadang2 bahaya jugak menda alah kecik2 ni...

LYaFRINA said...

OWHH..ITU LER PENYEBABNYER.. HEHEHEHEHE.. SABOR2X.....

Mimie Fazira said...

samala .... en somi acik mimie pon selalu mcm tuuu .... especially tisu ... aduhh letih nak buang tisu2 yg melekat kat baju n suar .... tensen2 ..

LYaFRINA said...

SAMB SKIT AGI,,.. HEHEHEHEH..

FAIN PON SLALU LA G2.. BIASANYA PEN DIA LA Y DLM BAJU KIJE DIA TU..SKALI HARITU..HBIS SEMUA BAJU KENA DKWAT PEN... DH LA SMPAI LENI DOK TANGAL2 G.. BJU TU PON DH JD KAIN BURUKK..AIYOOO..LAKI KT NI MAIN CMPAK2 JER.... HEHEHEHE

Dee said...

kdg2 besi bra tu leh buat emsin rosak..sbb tu cuci tangan je kan lg bagus..

fridge akak rosaklah..hehehe..kena beli baru gak ni..

zue @ annaleeya said...

owwwhhhh... itu sebabnyer... kzue pon pnah gak syiling masuk mesin basuh nih.. tapi sib baikla en somi pandai repair sdiri.. klu tak terbang saje jer RM...

mamalieyna said...

wooo siling sekecik itu leh jd punca mesin kondem eh..eina sllu jd cenggini, seba baik, mesin tak merajuk..huhu..

pasni kena hati2 lah, kona posan baik2 ngn en somi ni..hehe..aponye bahaso ni.. =P

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Ktorg punya mesin basuh dulu pon lebih kurang cam tuh gak rosak dia..Ktorg hairan..apsal baru 2 minggu beli dh rosak..Masukkan air..tp air x pandai nk penuh..rupanyer bg masuk dr atas..air kuar plak dari hos..hehe..rupa2nyer.. straw melekat kat ntah apa nama dia tuh..

Skrg ni mmg berhati2 sblm masukkan pakaian dlm mesin..kena check dulu satu persatu.. :)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sal,
betul2. banyak betul! nak2 lagi resit2 dia..aduhai..

lya,
mmg ngah sabor..

mimie,
haaa betul. tapi suami sy mmg takde tisu.dia selalu nya resit n duit syling.

lya,
eh ade sambungan. hehehe..wah ni lagi hebat. mintak2la tak hadapi y camni. takutnye. abis rosak baju. hhuhhu

kak dee,
besi bra pon pernah kene kak. masa tu baru 3 minggu beli mesin. agagaga..

okla tu kak..kang nak gaji dah. pasni terus angkut yg 2 pintu leh kuar ais sekali kat pintu ..baru macho..wakakk

kak zue,
en suami cuba bukak juga. tapi tak berjaya. org kedai tu pon tak berjaya sbb syiling tu dah masuk ke dalam satubahagian yg perlukan dia bawak balik ke kedai..huhuh

iena,
ha ..pasni kene ati2 kan..eheheh
bahaso apo tu mek na? kedah+nogori ke..wehhehehe

lily,
oooo..mcm2 eh..mane dtg straw tu eh? heheh

Lynn Nasir said...

tu la, duit syiling mmg selalu jd culpritnye. saya selalu double check poket suami. ada skali tu siap ada screw driver la, lampu picit la, nasib baik takde tali joran..

Nadiah Sidek said...

mesin basuh mak sy cmtu jgk la kena sekai dulu. ingtakan rosak sbb apa..rupanya tersangkut syiling

Uda said...

alahai sapa sangkakan.. ngan 5 sen jer.. rosak mesin basuh..
kadang2 tu memang lupa nak cek poket baju/seluar kotor ni.. hasil dier, macam2 benda ler yg jumpa lepas tu..