Thursday, July 21, 2011

Kes Parah nih!!!


Assalamualaikum & Selamat Petang..


ni mmg kes naya & parah ni...cincin bertunang dah tak muekk...uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

gemoksnye aku. 

takpe2..kang pantang betui2...huhuhu *ayat amek ati*





uik..bos kecik aku cakap, jari aku cam ulat gonggok..uwaaaaaaaa...sabar ajela 

cincin takat tu je dia leh pegi...tu pon dah sakit jari aku weh. uhuk uhuk! gelang batal air semayang lak..muek2 je pergelangan tangan aku..ahahhahahah dah taklehnak gerak2..statik tang situ..kang dah masuk minggu ke-36 kena bukak segala brg kemas..takut tak sempat nak bukak je..hehehehehe..
ngandung kali ni kan main den suka pakai brg kemas..if tak, simpan dalam kotak ajeler.....


malam ni ade acara makan2 kat ofis...bes2..*sesi menambah lemak*..esok ade check-up kat PPUM..mkn2 tak ingat donia, esok cek2 kang BP naik, Gula naik..ha sudah..takpe2..kene beringat malam ni!!


27 comments:

lydzar said...

cincing tunang saya dh tak pakai since lahirkan hannah..sekejap dia muat, kejap dia tak muat..last2 simpan aje lah hehehe

hehe mmg nmpk berisi sgt jari rose uppss! jangan marah..hehehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

lydzar,
tak marah pon..eheheh..mmg jari sy ni tiap kali ngandung jd cam ulat gonggok..ahahahah

Ruziawati Yusof said...

x po, nati cik abe beli cincin baru deh? hehe.. take care dear!

Ena said...

ehehe..

setuju ngan roziawati, leh beli cincin baru tu... hihi..

Proud Mama's Dairy said...

heehee.. just nk share pengalaman...
cincin risik, cincin tunang n cincin nikah saya, semua dah tak muat, gara-gara emas2 tersebut sudah mengecut...hehheh iyakah!?

Teratak Hami said...

Beli baru jer Mek Rose.

Bagus betul timing ofis buat makan2 time nak gie check-up kan?

ajumohit said...

Seksa tgk jari rose, takyah pkila rose, tak rasa sakit ke? Ini motivasi utk pantang nnti ni hehe

mamalieyna said...

oklah tu cincin tunang yg tak muat, mek na ni lg la..dr cincin kawen+tunang+cincin merisik dh tak muat dah..huu~ gemuk sungguh, tgk jari tak la gempal mana..hu~ sudahnya, dh lama la cincin tu tak bersarung di tangn den ni...cadang nak tukar jer, ambik new dgn saiz baru, tp kena tunggu lepas bersalin la kot..kang saiz lari lg..huu~

*waaa aura anak pompuan tak...?..ngee..rose dh scan belum, sure dh bleh nmpak kan 'anu' si dia..hee~

*azni* said...

betul ckp aju tu,bukak jela cincin tu sbb nmpk mcm sakit je jari tu..azni setakat ni cincin muat lg tp masa msk wad minggu lepas hubby dah bukak semua brg kemas..nnt nak tnya kat mana dia simpan... ;)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Nampk sempit jer tu Rose..kita tgk pun mcm sakit jer..

*Jari Rose comel.. ;)

CIK JATT said...

saya time pregnant dulu pun macam tu. jari semua kembang tak muat cincin. seb baik lepas bersalin kecut balik. hehehe
by the way, salam kenal. follow your blog:)

Nadiah Sidek said...

hihi..takpe2..nanti pantang + BF baby 'kecut' balik tangan tu ;)

zaidah said...

bleh beli lagi cincin...jangan risau cincin tunang zai pun dah tak muat...

~iz~ said...

sayangnya dh xleh pakai..apa kata buat buah rantai jer..hehee

Zue AnnaLeeya said...

samo ar... cincin tunang pon dok muat doh... huwaaaa....
tp sib baik cincin kawen muat agi....
samo ar rose... jari akak pon makin montoks lening... hukhuk...

~~*Lady Salwa*~~ said...

Sal pun dh jarang pakai cincin tunang & nikah...

cincin tunang dah ketat sket, cincin nikah sampai la ni longgar je, kadang2 cam nak terjatuh je... nyesal beli besar sket, ikut cakap tokey kedai emas tu la... konon pas kawin nanti dah tak muat kalo amik yg ngam2... padahal, sampai la ni tak leh nak pakai sebab longgar sangat... hehe

Dilla Ady said...

boley request cincin baru nih rose..abih da tak muat kan..huhuhu

Hanis Azla said...

tak bestnya ada makan2 sblm check up kan rose.. tak boleh nak layan makan puas2 he..he..

syiela said...

kejap je tu.. lpas ni blh pakai balik.. tak pun beli baru je hehhehe..

mkn beringat esok kang ada check up... moga semuanya normal...

***thanks.. pasal widget tu syiela mmg tak perasan.. dulu dah letak yg twin tapi bila ubah tempat tinggal satu pulak.. syiela dh tukar... thanks byk2 yer

eB ezrin said...

CAM KNL JERK BOS KECIK TUH ;P

maszmadi said...

cumel jerk cincin di jari itu.. hehe (komen bukan perli yerk)

wahida said...

cincin tunang dan cincin risik dah lama aku simpan nok...dah lama tak muat...mcm mana ko boleh muat lg neh...huhu...

rynas said...

hehhe biasalah tuh berisi sebab ada isi. nanti dah bersalin kurus balik hehhehe

Izan Ishak said...

tak susahlah mekrose...mintak aje abah refiq belikan yg baru ye~

mama_umar_maryam said...

hik3,kiut giler mek oii jari2mu ;)..xper,nnt blh pkinye lagi..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

cincin tunang sy pn x pernah tanggalkan cuma cincin kawen aje jrg pakai psl byk sgt permata, bimbang takut ilang satu.. ronggak plak jdnyer..
dlm kes awak rose, kena tanggalkan dlu tu.. bimbang takut "geting" dlm bahase ganu kate.. hehehhe, kang dop psl2 kena kerat kan.. ;p

Eida elHakim said...

Bila tgk jari mu lama2..rasa geram plak...montot ja..tak pa laa...lepas ni mu mesti slim balik...sebab penat jaga anak...