Wednesday, July 20, 2011

Kami ke Taman KLCC Hiburkan Hati si Besday Boy

Assalamualaikum..

Sekarang ni..kami suami isteri jarang merancang utk weekend sebab keadaan kerja si suami yg kadang2 weekend pon kene outstation..so, tahun ni takde planning langsung utk buat birthday party or whatsoever yg berkaitan dengan besday rafiq. semua yg kami buat adalah benda2 yg tiba2 je terlintas, terus proceed ajelah. tak plan langsung! bukan ape, if plan tak menjadi..ati ni jadi panas..ahahahah..betul la tu kan..kita hanya merancang, Allah yg tentukan..:-)


Hari ahadnye *huhu tak duk umah langsung mak buyung ni*..after lunch kat shah alam..si abah terus drive tanpa hala tuju. Ibu tanye abah, abah tanye ibu...'Nak Kemana kita ni?" ahhaahah cam badut lak rasa.


tup2 dapat idea..bawak rafiq naik LRT & g KLCC..zasss terus parking kat LRT Asia Jaya sbb masa tu heading to PJ tanpa hala tuju...so dapatla rafiq merasa naik LRT utk pertama kalinya...Mula2 takut2..pastu ok dah..:-)





@ KLCC...Nampak cengkung anak ibu...:-(


Model tak berbayar..huhuh


sebelum g men air..rehat2 jap kat taman makan Auntie Annes Pretzels..sambil2 kasi burung makan...ade byk burung tekukur yg hidup bebas kat taman KLCC..sonot tgk..:-)



Yeehaa...masa yg ditunggu....Mula2 takut..sbb rafiq ni glemer ngan gelaran PENAKUT AIR...heheh tapi alhamdulillah skang dah tak takut..dah nak jadi abang kan??? :-)



Once dah tahu leh meniarap bagai..kan main lagi aksi2 niarap..cam anak dogong pon ade..ehehhhe


Beriya main sepak2 air...ya Allah..sonot betul aku tengok rafiq dah sihat & lincah cam biasa...syukur..


Wif Ibu yg makin memboyot..ahahha..tup2 lagi seminggu je lagi masuk 8 bulan..gullpp...!


Thanx to SSC..senang guna Carrier ni..tak perlu bawak stroller masuk LRT...pas solat..kami gerak balik..tengok2 rafiq dah terlentok tidor dalam SSC sepanjang berjalan ke stesen LRT..eheheh penat sgt la tu main air...






Pengalaman Pertama Anak ibu naik LRT...mula2 je takut..Alhamdulillah pas tu dah berani skit..siap berdiri sendiri tak bagi abah pegang....eksyen sunggoh!

24 comments:

zaidah said...

seronok betul dia main air...sambil meniarap gitu...jangan masuk air kat dalam telinga udahler....pegang kuat2 rafiq besi tu...takut jatuh...

NM02 said...

ai kalu gi situ, terliur sama nak join mandi, tapi malu.... ramai sungguh manusia. hahahaha

ishamizu said...

Hihi betul baik no plan, org kata just follow the flow?;D klu dah plan patu tak jd mmg sentap Kan.hihihi. Nway bday boy nmpk seronok tu dpt naik lrt n main air kt klcc. ;)

aLyNnZ said...

eh..ehh sonot gaks lau bwk anak2 mandi kt klcc kan..? sonok jew tgk rafiq main air..siap guling2..sonok tgk rafiq dah sehat..

wah dah semakin semangat perut rose eh..alhamdulillah..

~~*Lady Salwa*~~ said...

Faris pun masa mula2 naik LRT muka cuak... hehe

Bestnya dia main air ye...

SYANI said...

Sportingnya hasben sebab sanggup naik LRT. Kalau hasben saya, paling dia tak suka naik LRT la...

eT said...

sonoknyer besday boy main air...

eB ezrin said...

WAH, KAMI YG JADIK PEGI HU3... TAPI BEST AR RAFIQ BERANI. KALO AERISHA LA... HUWAAAAAAAAAA... KENA TURUN DI STESEN YG STRUSNYER LA ;P

LiLy @ MumMyQiStInA said...

sonoknye tgk RafiQ mandi manda tu..
hepi sungguh dia..kita pun senang hatikan bila tgk anak sihat & gembira..

Fieza79 said...

seronok nya tgk Rafiq main air...dah tak takut ye...

makin boyot makin best kan..!

*azni* said...

alhamdulillah,makin sihat si rafiq ni..baring2 dalam air tak tahan tu,macam syok je rafiq main air kan.. ;)

MrS. F!zA said...

tudia mandi sakan lah rafique..sampai guling2 dlm air

ajumohit said...

Alhamdulillah seronok tgk rafiq happy mcm tu,,,. Go rafiq

mamalieyna said...

waaah happy time for rafiq! mmg dirai betul mcm ni...^_^

oooh dak arif pun tak pernah jejak KLCC lagi, apatah lagi naik LRT...huu~ bila agaknya dpt jenjln cam tu ye..herm..pdhal tak jauh dah ni..hee~

seronok tgk anak happy gitu kan..

eh jap je kan rose, 8 bulan dah..ngee...suspen...mmbr kt opis ni, due bulan depan, bleh plak pagi ni bersalin..lg sebulan tu..huhu..suspen2x...take care~

abah khalisha said...

abah selalu juga bawah anak abah kt sini..pernah bulan lepas seminggu sekali bawah..pastu nek demam Nur Iman..Mak abah cakap jgn bawak selalu lah..budak2 kecik bukan tahan sejuk pun mandi lama-lama

syiela said...

bestnya rafiq mandi guling2.. tahniah juga sbb nk boleh adik :)

Cik Aada said...

Alhamdulillah dah sehat big boy..eppy belated beday rafiq..aiyokk lmbat wishh...smoga sihat selalu, tak lama dah nak jadi abang..:)

Take care kak..waahh nak masuk dua dah...;p

~Siti Hajar~ said...

Syoknyer Rafiq jejalan..

mcm2 aksi Rafiq buat dlm pool tu, syok sgt la tu, senang hati kita tgk kan rose..

Dilla Ady said...

untuk yg takut air tp leh baring2 camtu mmg sangat bagus..huhuhu

acha pun same takut gak air..setiap kali mandi mesti nangis seround..

r|nA @ ja|j|na said...

ewah rafiq, syioknye guling² dalam air tu..kalau echa ni harus guling² takmo balik, ehehe..

nazira said...

Hepy belated b'day rafiq.. Comelnya dia..

http://nazira-mypersonallife.blogspot.com/

Ena said...

wawawawa..

memg seronok tengok rafiq happy gitu..

ena tak pernah lg bawak dak irfan naik lrt.. huhu..

Fid said...

jom p lagi! hahahhahaaa

~iz~ said...

percaya x..iz pn x pernah naik lrt...:)