Friday, July 8, 2011

Kisah Norma, Pesakit Barah Otak tahap 4

Assalamualaikum..

Berat mata yg memandang...berat lagi bahu yg memikul bila tengok &  baca kisah Norma ni...

aku pasti..ramai dah blogger2 tahu pasal Kisah Norma yg sedang bertarung nyawa dengan Barah Otak tahap 4!

dah lama aku follow kisah norma ni..baru arini nak share sini..maybe ade lagi rakan2 blogger yg tak tahu..so, jom singgah di blog Kakak Ipar Norma iaitu Moon. Kat situ ade citer kronologi dari awal hingga sekarang keadaan norma..

ape yg buat aku tersentuh sgt dengan kisah hidup Norma ni..sbb nama anak dia sama ngan anak aku!..Tiap kali baca nama rafiq..bercucur2 air mata kuar & ingat anak kat umah..ya Allah..bila tengok kesusahan org..beri sedikit kesedaran utk diri sendiri...kita rasa susah, ade ramaiii lagi org yg susah & bertarung dengan dugaan Allah yg maha hebat.


norma semasa sihat...


 Sooo comel..Abd Rafiq.



 Alhamdulillah...Norma dah boleh keluar dari hospital utk rawatan alternatif..hari ni aku bukak blog Moon, mereka tengah berusaha dengan cara Rawatan Al-Hidayah plak..bagi yg tak pernah tengok rancangn Penawar Shifa' kat astro Oasis, nnti leh tengok..camna cara rawatan mereka..menggunakan Ayat2 al-quran & rawatan batin...



if nak beri bantuan dari segi kewangan..bolehla berbuat demikian..maklumat ada di atas.

semoga dengan sedikit bantuan utk menyebarkan maklumat ini..dpt meringankan beban yg ditanggung oleh Norma & keluarganya..aminn...


** Biasa posting gelak2 huhahuha kan..sekali sekala kene selit cite2 camni..baru insap skit diri tu...:-(

13 comments:

mama_umar_maryam said...

ade bc gak kt blog lain..ya Allah,hanya mampu berdoa utk die..xtahan tgk baby die tuh..sedey kan,semoga Allah mudahkan nnt

lydzar said...

tu la aritu ada baca gak. sedihnya lah..nasib baik sgt suami dia selalu ada disisi.. uwaaaaaaaa..nk nangis!

semoga dia cepat sembuh..

LYAfrina said...

lya pon selalu mnangis tiap kali baca kisah norma...

selalu tbyg rafiq y msih kecil tu,sgt2 mbuatkan hati lya tersentuh,,rasa nk peluk bby rafiq..

moga norma cpt sembuh..msti rafiq bgitu mrindui mamanya..dan bgitu jga norma y semestinya tamat mrindui anknya

Salina@IbuAqil said...

memang sayu kesah depa ni dear.. ibupun meleleh air mata ni.. dugaan allah tu maha besar.. maha penyayang.. mogo dipermudahkan segalanya.. amin!!!

Ena said...

ada gak baca kat blog lain dan blog moon juga..

tu la..
kena gak selit sekali sekala citer2 gini..

ajumohit said...

bantulah selagi kita termampu, semoga norma dan family tabah menghadapi, berat mata memendang, berat lg bahu memikul

N i e Z a said...

kesian nyer..sayu rasa hati..anak masih kecil tapi diberi dugaan yg sgt berat utk dipikul..mg Allah merahmati norma..amin..

Ruziawati Yusof said...

rose ye. entry kali ini amat menginsafkan.. bersyukurlah dengan apa yg kita perolehi hari ini jika dibandingkan dengan kalau dah jatuh sakit begini, ada duit nak enjoy pun tak boleh dah.. sedihnya..

ana said...

semoga suaminya terus tabah... :(

dyea irdina said...

sedihnyaaaaaaaa..kesian rafiq...sama2 kita doakan norma akan beransur sihat..amin

shahril said...

salam.. harap sya belum terlambat utk membantu Puan Norma..sebenarnya punca utama semua jenis kanser adalah kekurangan Vitamin B17/Amygdalin… boleh buat search di google pasal ubat B17 nie adalah penawar/ubat kepada semua jenis kanser tak kira tahap brape pun.. B17 nie tggi dalam biji aprikot, biji buah2an berry mcm acai berry, burberry, anggur, epal, kacang hijau, ubi kayu, daun sireh, daun belalai gajah, keladi tikus… tu sbb org2 tua dulu kadar kanser sgt kurang sbb mereka mengamalkan makan ubi kayu, daun sireh, ulam2an, keladi.. kita skrg mmg xmakan atau kurang makan bnda2 mcm ni, tu yg kanser terlalu tggi dlm zaman kita….sesiapa yg ingin mendapatkan ubat kanser iaitu B17 + Bromilin + Graviola... boleh hubungi saya 019-9362993, atau emel di hubby_sr@yahoo.com atau join group facebook 'PENAWAR/UBAT KANSER'.. sesuai utk merawat semua jenis kanser tak kira tahap brape... InsyaAllah boleh sembuh sepenuhnya dlm masa 2-3 bulan sekiranya mengikut tatacara yg betul....

Miss Moon said...

dear Rose ,

please mail me ASAP ya ...Moon ada nak mintak bantuan sket ...TQ dear

jus infiniti jutawan herbs said...

Slam…sy ada menjual herba warisan yg mampu menyembuhkan kanser dan pelbagai jenis kanser..tahap 1 tahap 2 tahap 3 tahap 4.memusnahkan dan mematikan sel sel kanser sebanyak 0.6 cm dan 0.8 cm sebulan mgikut dose yang di gunakan..herba warisan ini terlalu berkesan…daun herba warisan…merawat dan membaik pulih…jangan tunggu sehinga terlewat..jangan biarkan hidup derita..selagi boleh rawat lebih baik merawat..hutan belantara kita tersembunyi sejuta 1 rahsia…herba ini amat amat mujarab..jangan biar derita membunuh kehidupan anda.ramai yang dah berjaya sembuh dengan produk sy call saya xpun msg xpun wasap sy 0174687570 mohd zuhairi…
sy cma bntu membantu…sy tidak sangup tngok org dpn mata sy sengsara xpun di ragut nyawa…penawar nya telah ada…hubungi sy secepat munkin
Orang yang tiada penyakit kanser andai nak amal kan herba saya ini pun boleh…jadikan amalan harian untuk menjaga badan dan membuang toksid…orang ada kanser…saya akan membantu merawat hingga sembuh
NAMA SYARIKAT SAYA…..JUTAWAN HERBS NO PENDAfTARAN SYARIKAT SAYA PG 0346818-W NAMA PEMILIK MOHD ZUHAIRI BIN NOORDIN