Wednesday, July 13, 2011

Rafiq Admitted!

Assalamualaikum..

selepas 5 hari batuk yg agak kuat..kering & tak berkahak..kami refer Rafiq ke pediatric @ DEMC pula..as usual, rafiq mmg akan direfer ke Doc Koshi setiap kali tak sihat. 

Kul 5 tadi, check in &lepas ni akan diberi Nebulizer setiap 2 jam. Yg petang tadi masa kat bawah pon dia dah meraung..tak taula lepas ni camne..tak selesa ngan Gas tu..sian anakku..

Malam2 nafas rafiq bunyi cam org besar berdengkur..ubat2 yg kami amik kat Klinik Adek nampaknye tak berjaya nak lawan sakit rafiq kali ni. So kami decide refer spital ajela. Fasiliti pon mencukupi kat sini..biarla dia dipantau nurse & doc 24 jam..if kat rumah, aku jd tukang nangis sbb risau tgk anak tak sihat2! huh..ratu air mata sunggoh!


kawan2..terima kasih utk ucapan2 moga rafiq cepat sembuh dari kalian semua..aku sgt2 terharu..doakan rafiq takde apa2 ngan penyakit lebih teruk & cepat sembuh..lincah seperti biasa..aminn....

actually aku pon masih tak sihat..tapi alhamdulillah, batuk kering dah hilang & kahak pon mula mencair..cuma teramat seksa batuk tak benti2 time ngandung ni..moga Allah melindungi kami..ari ni, si abah plak demam..tapi takpe..abah kuat kan abah...:-)

if kene tahan sampai 15 hb..meaning, rafiq akan sambut hari jadi ke-2 di Wad...ooh la  la...takpelah..janji kamu sihat & kuat seperti biasa..





Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

34 comments:

~iz~ said...

sian nya dia..rafiq mesti kuat yer..semoga cepat sembuh...

ajumohit said...

rafiq budak kuat...moga cpt sihat ye rafiq

Gieyana said...

moga Rafiq cepat sembuh k..kesian kt si comey kalau diaorang sakit kan..

Lily@MamaZaraZareef said...

alahaiii..sianny rafiq kena admit..harap rafiq cpt sembuh spt biasa yek..leh celebrate potong2 kek nanti..=)

umialya said...

Rafiq anak yg kuatkan, insya allah.. cepat sembuh

zazaa said...

laa.. larat rupanya rafiq..
xpe duk spital insyaAllah boleh pantau lebih. insyaAllah cepat sihat dan cepat discharge..
rafiq kuat. ibu pun kena sama tau!

:)

Suliana said...

sian raqfiq.. get well soon ye abang :-) ibu pun sama..

iduraz said...

cian rafiq..cecepat sihat yer sayang...sian ibu yang nangis..tp tula, kita pon ati tisu..anak sakit kita yg nangis..huhu

MATAHARI said...

as salam....dtg melawat cni.jemput ambik tag di blog akak jika ada masa

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

moga cepat sembuh k...my mom pun baru discharge dari hospital

ayu said...

moga cepat sembuh ye..

anak ayu, danial pun baru je lepas kena nebulizer 3 hari berturut2 ni... ni pun tinggal batuk2 sikit2 je lagi ni..ayu plak dah start sakit tekak n batuk2..huhu..

rose,

take care yeah..^_^

CatlinaFly said...

ciannye rafiq..get well soon dear...kiss2 from auntie n e-ein..jarang dapat nak blogging skrg ni busy huk huk

Teratak Hami said...

Kesian Rafiq, semoga cepat sembuh. Tulah risau kalau anak kecil sakit. Ibu Rafiq pun jaga kesihatan jugak ye :-)

Salina@IbuAqil said...

Semoga cepat sembuh nak..

Zue AnnaLeeya said...

smoga rafiq cpat sembuh yer...
blhla ibu dan ayah sambut beday rafiq kt luar nnti...

pizet said...

olo cian rafiq...cepat2 sembuh yerr nnt tiup lilin atas katil spital plak

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Alahai..sian RafiQ..
moga cepat sembuh sayang..

zaidah said...

ciannyer rafiqq....semoga rafiq cepat sembuh yer....

Ena said...

lahai.. siannya rafiq..
sori ena baru bukak belog.. semalam petang tak sempat nak jalan2..

moga rafiq, ibu dan abah rafiq kembali sembuh seperti sediakala.. take gd care ye!

N i e Z a said...

siannyer rafiq..mg cepat sembuh dan kembali riang...amin..

Ina Hashim said...

sian rafiq...get well son ye cayang

aLyNnZ said...

lahai xsampai hati tgk pic rafiq..mama alynn doakan rafiq cepat sembuh n aktif seperti biasa ye sayang..

rose kuatkan semangat semua digaan ada hikmahnyer..

mummy2k said...

sabar yer rafiq...birthday yang amat bermakna tue...

.:mUnies:. said...

moga cepat cepat sembuh!

Hanis Azla said...

yg penting biar rafiq cepat sembuh, en abah terus kuat dan rose sentiasa diberikan kesihatan yg baik..

lydzar said...

alahai rafiq..kena bronchitis ye..jgn marah2 bila kena neb. neb tu la nk tolong rafiq buang kahak byk2 tu..rafiq good boy kan :)

Kasih Ibu said...

kesiannya rafiq...aunty doakan rafiq cepat sembuh ye...

Nur_Ied@ said...

skrg ni mgkn musim kot demam, batuk, selsema...
rafiq cpt sht ye cayang, kak ros pun kna jaga ksihatn dan bby kt dlm tu jga...

kayzie said...

memang kita yg ssh hati kalo anak sakit, sy pun sll jd ratu air mata time2 camni..huhu..hope rafiq cpt sihat n kembali cergas..:)

dinor's family said...

cepat sembuh ye rafiq...imah pun ratu air mata ni..klu anak2 demam panas ibu yg xtahan mngalir je air mata tgk anak sakit cam tu....semoga suma cepat sihat...amin..

Cik Puan*PIE said...

sian kamu mek rose.sian jugak kt rafiq.smoga rafiq sihat sepenuhnya k.sorry dh lama xjngah blog ko, aku bz gile.

Hanim Najib said...

lahaiiii..sian rafiq..get well soon dear..insyaallah xde pap tu rose..ros pn take care..jgn ssh ati sgt..sian bb nt..

littlehumblelynn said...

smg rafiq cepat2 sembuh..jaga anak sakit..mama yg paling stress..take care ok!!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

terima kasih semua...:-)