Thursday, July 28, 2011

Gara2 BabyTv @ Astro Ibu Dah Jarang tengok TV!

Assalamualaikum...

Aku skang dah jarang dapat tengok tv. Ade seorang budak kenit yg duk conquer tv besaq tu. Adui panas je ati. Tiap kali tukar dia meraung. Baru amek remote dia dah meraung sbb tau...Ibu akan tukar channel. Itu baru amek remote..if ibu tukar...meleleh2 air mata kuar. cam kene pukul je kekdahnye!


tapikan..if  mood dia ok..dia redha aje ibu tukar..kang dalam setengah jam dia datang dekat..cakap elok2 suh tukar channel...."Nya...Nya...Bay-T" sambil tepuk2 lembut lengan ibu..:-)

Ibu ni dah naik juling tengok katun tu rafiq oit...adeh adeh adeh..nila padahnye bila anak dah panjang akalnye & tahu ape yg dia suka & tak suka...Sape yg jadi mangsa? Ibu n abahhhh jugak. ayayaiiiii.....

satu lagi katun yg buat aku dah leh hafal dialog dia ialah cite Upin Ipin. Abah gelak mengekek bila ibu ulang balik dialog cite Upin Ipin yg rafiq tengah tengok. Nampak sgt itu aje yg dia hadap...dan ibu kene tempiasnye.



inila katun peberet dia...gelak senyum kambing sorang2 tgk katun ni..uhuk! Mice Builders nama katun ni. Tengok..ibu pon dah hafal!



utk yg belum tahu...BabyTv ni Astro kasi can tengok free sampai lebam. Sampai end of September..then if nak tengok lagi kene bayor la..RM5 sebulan..kat channel 618.

en Abah...lagu mana ni?? if camtula gaye anak bujang abah..mmg kompem kene subsribe & buang ajela pakej mustika tu eh...sbb kita langgan pon sbb Maharajalawak je kan..


Rafiq panggey BabyTv....."Bay-T..." *ibu garuk2 kepala*



16 comments:

LYAfrina said...

HEHEHEHEE...
LYA LAK X PNAH BUKA CHANNL TU PON..TP CHANNEL TU PNUH KALERFUL..MMG BLH RANSANG MINDA ANK KAN

*azni* said...

yg kat rumah tu asik la dgn cd boboi boy..siang mlm suh pasang boboi boy..haishh..

mummy2k said...

samela ngan anak saya rose....amik jer dari nursery,terus suh bukak chanel bby tv..tp bg mummy,memang channel ni bagus untuk mengasuh minda anak...specially in english la..

ajumohit said...

Anak2 kt umah ni suke jugak channel baru ni, tp syukurla tak tengok sgt, bolehla tgk channel kegemaran ibu dia, tp tak taula klu Adam dh besar skit mcm rafiq nnti hehe

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ said...

huhu.. dah ade penonton tv tegar kat umah rose nmpknye... huhu... Rania pon khusyuk kalau bukak program tu... tp stakat ni x pandai lg nk demand... huhu ^0^

Anah said...

mujur Adam kecik lagi, xpandai lg nak berebut chanel ngan mama dia..tp kalau tgk baby tv mmg dia lyan abisla..terlopong mulut..

zaidah said...

sama ngan bebudak kat rumah....klu cuti sekolah dari pagi sampai ke petang bantai kartun naik bohsan ibu...

Teratak Hami said...

Anak akak pun suka tengok BabyTV padahal dah 4 tahun. Bila akak tegur, mulalah dia malu.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

hehe..budak2 mmg suka layan kartun..yg kita ni terpaksa mengalah..nasiblah kat rumah ni Xde ASTRO dh..so mmg selalu tgk TV3 jer.. :)

Fieza79 said...

sabo jela...terpaksa la layan kartun hari2 hehee...kalau tetiba nanti channel tu dh takde tak ke dia mengamuk nanti rose...?

Anamarza said...

kadang je buka,budak2 ni lagi suka ch 613 , tapi mmg enjoy chanel ni sbb ada lagu

Pn. Zana said...

anak sy punggg! haru di buatnye. langsung tak leh tengok tv dh la ni. tapi kul 9 je sy saiko die ckp baby dh tido. so, boleh la alih tv lain. nmpakny berkesan! :P tapi hadap la bby tv tu dri kul 7 smpai 9 malam ..:P

mama_umar_maryam said...

ade jugak rase cam nk soh budak2 ni je byr bil astro,hahahah

Zue AnnaLeeya said...

sama mcm airel...
asik2 beby tv.. smp dah hafal lagu2 kt channel tuh...
pastuh, klu akak tukar channel, ngamukla...
klu dah abis yg pree tuh, nak kene amik ker channel tuh???
adehhhhh.... nak kene tmbah bil lagik...
feninnnn.....

Hanis Azla said...

he..he.. fevret channel rafiq yg ibu takleh kacau yer.. anak2 akak lg haru.. selalu dok sorokkan remote sebab taknak mama & ayah tukar channel lain.. kecik2 lain peel.. dah besar pula lain peelnya..

pizet said...

fuh nasib syauqi x minat sgt