Wednesday, July 27, 2011

Cuci Baju Bajan Baby 1st Batch dah setel...

Assalamualaikum...

actually, gambor rafiq kat posting pagi tadi tu masa kat wad ari tu...mask utk neb mmg nurse tinggal kat bilik. So, bila nak kasi rafiq neb, just sambungkan mask tu terus ke mesin.takdela bertukar2 mask dia kan ngan org lain or tak perlu tukar byk kali. pakai yg tu je satu sampaila ari nak balik..:-)

............................


ok2..1st round basuh baju2 bb dah setel. tinggal round kedua iaitu baju2 baru & barut, bedung, alas tilam dan dan dan dan seangkatan dengannye yg perlu di basuh..ngeeee

aku tukang basuh, tapi hubby yg jemurkan...geli tali pusat aku sampai ketawa berdekah2 tengok cara laki aku ampai sarung2 tangan n stokin2 bb yg kecik2 tuh!



banyak biruuuuu...yela, pakai ajela baju2 abang dia kan..
tapi ade jugak pink..tu baju2 anak kakak aku..anak dia semua gegel..
kami adik bradik mmg camni..pinjam2 baju yg sedia ade..bb kan cepat besar, so rugi beli byk2..pakai aje yg sedia ade..kejap aje dah tak muek..
rafiq pon penah pakai pink masa bb..hehhhe


tapi...bila dah laki aku yg ampai..tengokla camne dia ampai sarung tangan n kaki tu tak tahan...

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v





takleh blah weh....dia jemur ateh iron board..terkejut den. ahahahahha mmg lawakkkkk....adui...abah..abah....janji terampai ye abang? kui kui kui....

camnila upe bila org laki wat keje kan??? janji siappppppp...tak tahu iron board tu bkn bersih sangat..haihh lahhhhh......*sambil tongkat dagu*

takpelah..janji dia nak tolong ampai pon dah syukur dah..:-)



20 comments:

Lady of Leisure said...

hehe betul2, tolong ampai pun dah ok kan.. hehe.. wah dah basuh semuanya yer.. :)

mamalieyna said...

haha comel idea si suami sidai sarung tgn gitu...hee~

eh bb girl ke boy rose..biarlah rahsia eh..hee~

take care..bestnyer...eina lum buat apa2..awai lagi..ngee

~eina

Juliza said...
This comment has been removed by the author.
Hanis Azla said...

boleh tiru cara ampai gitu.. he..he.. amboi baru first batch baju baby dah penuh ampai mcm tu.. bila lipat tentu penuh bakullah nampaknya yer.. puas baby melaram nnt..

zazaa said...

kite pun dah siap laundry last week..
huu nmpk gaya lepas ni kena beli ampaian baru la kak rose.. :)

LYAfrina said...

waa..sgt2 teruja & suka tgk semua ni..kalo la blh diputar waktu nk j beli2 baju baby ni..msti best... knangan abg rafiq utk adik ni :-)

~~*Lady Salwa*~~ said...

herm, bau wangi sabun baby je... hehe (macam la bau leh smapai ke sini)...

Teringat masa dok basuh baju baby ritu, bau semerbak baby satu rumah... best sangat...

**hehe, camtu la kalau lelaki tolong wat kerja rumah. betul tu, janji dia nak tolong. ringan sket beban... hehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

comel2 baju baby..
hehe..cam tulah klu lelaki wat kerja..janji terampai & kering.. :)

ajumohit said...

seronoknya tgk baju bajan itu, sungguh comel...mitten tu takpe janji bersidai dan kering rose, hehehe

lydzar said...

hehehe comel sungguh sidai baju atas tu..mentol idea tetiba muncul la tu kot haha

Anah said...

klaka la jemur baby mitten cam tu..gaya org laki buat keje ruma, yg penting siap..

*azni* said...

haha..kreatip la abah rafiq tu..sy pun dah setel dobi semua baju bajan n siap packing dlm beg..yang selebihnya dah lipat n isi dlm kotak,senang nak angkut bwk blk kg nnt..

zaidah said...

LELAKI BUAT KERJA MEMANG MACAM TU...KEKADANG TONGGANG TERBALIK DIA SIDAI....YANG PENTING SIAP...

etiey.com said...

weh samlah dengan laki aku... ikut suka janji tersidai ekkeke... kalau dia dah malas sidai, habis semua masuk dryer. memang sakit otak aku!

wahh tak lama lagi banag dah dapat adik lah yer...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

lady,
terpaksa basuh skang..kang lengah2 lagi tak terbasuh..uih..jenuh la nak rajinkan diri dah ujung2 ni..eheheh

iena,
bukan tamo reveal jantinanye..tapi takut kuar2 lain plak nnti..so tungguuu je apokobondo yg kuar nnti ehehehehhe

kak hanis,
itu byknye baju rafiq..mmg penuh satu bakul kakkk..hahahah

zazaa,
akak wajib beli sbb hubby dah patahkan penyangkut dia..sabar jela..

lya,
akak sentiasa doa yg terbaik utk lya, agar dapat rasa nikmat ini sekali lagi..aminn

sal,
ececececeh...ok2..kita pakai downy..leh bau tak? ahahahah

lily,
depa mmg nak cepat siap..takpelah janji tolong kan..:-)

aju,
betul..janji kering..cuma if sy la, sure sy alas ngan kain bersih dulu..huhuhuhu

lydzar,
org lelaki mmg byk mentol kot eh..ahahaha

anah,
iyerrr....depa kan tak suka buat keje lengah2..semua nak cepattt aje

azni,
waaa gud2..sy ni tak packing pon masuk kotak utk balik kg..nnti angkut bakul dia yg besar tu je..buh dalam bonet kete..:-)

kak zai,
ahahahha betul2...kdg2 terbalik..tapi sweet kan somi tolong kita wat keje..ringan skit beban...:-)

etiey,
oo same eh..mmg lelaki camtu la kot..takpe2..janji depa nak tolong...dah syukur dah sgt2..:-)

fiszah_pjo said...

banyk nye baju bby:)..sama la cm kami adik beradik...men pas2 je baju bby..walopun lama,atleast dapat la si kecik tu tukar2 baju kan:)..save cost gak :)

Teratak Hami said...

Dah ready basuh2 ye? Oklah tu cik abang tolong sidaikan. Tapi takde penyepit. Kalau angin tiup, terbang segalanya.

syiela said...

wah mmg dh betul2 ready ni... x kisah ampaikan camne janji dia nk tolong.. keh3....

*** syiela belum carik lg ni.. recycle jugak pakai yg abg2 punya.. beli baru satu dua je *****

hanez said...

salam ziarah & follow..

ana said...

hahaha...tu bkn terampai namanya...tu terdampar! :)