Tuesday, July 19, 2011

A Simple Present For Rafiq..

Assalamualaikum...

Kami tak tahu nak beli apa hadiah utk besday rafiq tahun ni. Tup2 teringat yg rafiq ni sanggatttt2 suka main benda alah yg ade bead ni kat Klinik Pediatrik Adek & kat Ward Pediatrik DEMC..soooo...hari sabtu pagi2 lagi kami dah ke IKEA utk beli benda alah tu..

Lepas makan kat foodcourt IKEA & bayar segala..kami terus balik rumah..takde singgah mana2 dah sebab apa???? sebab si abah nak pegi tengok Game liverpool vs mesia kat stadium bukit jalil nun..lagipun rafiq pon baru kuar spital kan..baik duk umah je..

 inila benda alahnye..nama dia MULA Bead Roller Coaster..actually utk umor 18 months n above..since rafiq pon dah 2 tahun..cam terlambat utk beli benda alah ni..tapi okla tu kan..sbb kami blurrr tak tahu nak beli apa...




@ IKEA..perasan tak baju sama masa discaj dari spital?? ehehhe tak sampai sejam pakai baju tu semalam masa discaj..balik dari spital terus balik umah takde melencong kemana..so, gantung balik..tadaaaa leh pakai balik on saturday...:-)



**punyela kelam kabut, aku terlupa pasal jemputan besday Cira..one of my blogger fren..sori Laini..maybe takde rezeki kita nak jumpa..insyaAllah lain kali ye..:-)

*** Kami kemana lagi utk hiburkan besday boy? nnti update pasal tu k..:-)


22 comments:

ishamizu said...

Anak sy pun Suka main mula tuh. Nway comel rafiq tolak troli mini tu happy bday to rafiq!;)

eB ezrin said...

AKAK PN BLOM BLI HADIAH AED LAGI HIK3... SEGAR DH RAFIQ YER? ALHAMDULILLAH :)

LYAfrina said...

HAPPY BELATED BIRTH BUAT RAFIQ.. SORI AUTIE LAMBAT WISH..DH BYK KALI NK LEAVE KOMEN..TP XLEPAS...

APA PUN..HRP MAKIN SIHAT & TERUS MBESAR BAGAIKAN JUARA..YEAHHHH!!!!
AUTIE DAKAN AGR KEHIDUPAN RAFIQ DILIMPAHI DGN 1000 RAHMAT SERTA BJAYA D DUNIA & AKHIRAT.. AMIN

kayzie said...

hepi belated bday boy..

ajumohit said...

oklah tu rose, dpt membantu sel2 otak berhubung mcm iklan susu tu kan...dah sihat ni makin aktif lagik dia ye hehehe

Yan said...

Happy bufday Rafiq..moga tambah sihat..

Zue AnnaLeeya said...

hepi belated beday rafiq...
moga bertambah2 sihat yer...

ikiqzana said...

budak2 mmg suker alat permainan beli kt ikea tu.. kt klinik kt rumah pon ada benda ni.. bdk2 mmg leka bermain.

Suliana said...

sama mcm aqil juga, dari ikea juga .. hehe.. tak pela rose, diorg tak reti menghargai lagi mainan2 cam ni, beli yang ni je dah cukip. dibaling2 tak patah pun ... hehe

mysha said...

ePy beLated beSday raFiq....

niH maK nyEr dah beLi aDiah keNe jaGa diRI elok2 taW.. da jaDi big boY....

kaK, ske oRg tGk diE tolaK trolley dAmik tu... ekekeke

Bionic women said...

bagus tau menda ni, meransang otak baby..kat toy r us pun ada, malahan kat kedai buku pun ada, kat section educational toys...

bagus plihan ibu

zaidah said...

klu rafiq dah tak nak guna bleh bagi baby kan rafiqkan....

mama_umar_maryam said...

mmg femes toy bead ni..aku br nk khatam bc n3 lame..
sweet btol staff wad mutiara tu kasik kek ;)

Dee said...

oh..sakan tolak troley eh..sok2 nti tolak stroller adik dia lak eh..

oklah hadiah tu..yg penting dia enjoy main..

etiey.com© said...

happy birthday rafiq. moga panjang umur murah rezeki... jadi anak yg soleh yer...

banyak giler terlepas story ko mek. sebulan lebih krang tak jejak blog kengkawan.. tahap dewa busy.

rafiq masuk spital? kenapa? sakit apa?

maszmadi said...

wah!! rafiq dapat adiah besday... dapat jalan2 lagik... bestnyer

Hanis Azla said...

Alhamdulillah rafiq dah sihat.. dpt hadiah yg best lagi..

mamalieyna said...

ok sangat dah tu...janji rafiq sukaaaa... ^_^

~~*Lady Salwa*~~ said...

Sal pun belikan Faris mainan yg cam lego tu aje la... hehe. kes tak tau nak beli hadiah apa gak...

Si abah dia katanya nak belikan basikal... next week kot baru nak pi tengok... hehe

Dilla Ady said...

lame tak jengah sini..sori rose..

bagus gak ni mainan ni..mengasah minda, mata, n jari die..ari tu gi klinik ajak gak acha main benda nih..tak brape mahir lak die..huhu

Lily@MamaZaraZareef said...

happy belated bday rafiq..lmbat plak wish..huhu..apepon, syukur rafiq dh sihat mcm biasa..beshnye die dpt pi shoping hadiah yek..=)

Nadiah Sidek said...

safiyyah pun suka main benda tu kat klinik. mahal tak eh?