Tuesday, January 19, 2010

:: Aku EL arinih ::

Mr bobot aku demam..
Lepas amek dia dari umah pengasuh, suhu badan 37.6 (kiranya ada demam sikitla kan..)
pastu, akak ipar aku yg nurse tu nasihatkan pegi klinik sbb if makin naik suhu dia n dah cecah 38 darjah tu..dh dikira tinggi untuk baby..takut sawan ke ape kan..
so..en hubby balik awal n kami ke demc..
kat sana..doc check makin naik suhu badan..37.8..alahai..cian
pastu doc suruh cek berat Rafiq... dah 8.2... syukur...
tapi lepas demam ni mesti susut sikit... lahai...

pagi ni okla sikit dah 37.4..
yg buat aku tak pegi keje ni sbb dia merengek je..ehek ehek ehek..tak sampai ati wehh..
kepala lak panas..tapak kaki, tapak tangan..suam2 je..

okla..nak dodoi bobot aku..
sian dia...1st time demam ni..
before dis hanya selesema n batuk2 je..
gamaknye..apela yg dia nak dapat tu ek smpai demam..ehehe..

:: Bobot aku ::


okla..selamat bekerja kengkawan seme..

daa..:-)

17 comments:

♥ Reen ♥ said...

moga rafiq cpt sembuh yea syg...
ciannyer demam nk tmbah akal yea

Dee said...

nama sedap2 panggil bobot..hahaha..

moga rafiq cepat sembuh..ada new skill lah lps ni..hehehe..

ita cutevirus said...

ala, ciannyer rafiq...

orang tua² cakap, demam tu demam pandai...
pas ni ade benda yang die akan expert.. eehehehhe...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

cian nyer Rafiq demam...moga cepat sembuh yer sayang...deman nk pandai & dpt sesuatu yg baru..

rosma said...

hope rafiq cepat sembuh..nak besar lagi le tu...

MamaCira said...

kesian rafiq!
mmg sst yang amat menyedihkan bila tgk anak sakit..
rasa nak je kita ambil alih sakit dia kan??
moge² rafiq cepat sembuh..

rose,
rafiq dah buai ke?
aku penah dgr kalau baby demam jgn buai..
ntah sejauh mana kebenarannyaa
aku blom kaji.. ekekeke..

ntah² demam nak tumbuh gigi kott??

mamalieyna said...

loor siannye bobot..hehe..tp boleh tahan beratnye eh, tu la kelebihan nyusu badan kot..bumbum baby, baru 6 bulan dah cecah 8kg..!

cam arif dl pun, after 6 month jer baru la dia strat demam2, sblm tu, kena cucuk pun takdelak demam2..

get well soon bobot!..eh rafiq encem! ^_^

Uda said...

semoga bb rafiq cepat sembuh...

JajaPLuG said...

bobot ko panggil dia rose?? bagus la tu.. bobot bin dood.. hahhaha

** jgn marah nnti kena jual.... :p

demam nak blaja bukan2 le tu.... kekekke standby je la rose... bersedia utk kurus...(kurus sbb byk adegan jerit pekik n kejar mengejar..kekkek)

pizet77 said...

ala ciannya rafiq...mak pizet cakap kalau budak kecik demam kena selalu bg mandi ngan lap badan die...pizet ari tu kejap2 lap kasi sejuk ckit...x pe demam nak blh merangkak kot...hehe

Mimie Fazira said...

alaaa ciannyee bobot ... smla mcm melyssa ... tapi acik mimie kena dtg keje .... ade presentation .... huhuhuh ... nak el jugak la .... acik mimie doa cepat sembuh ye ....

melyssa demam nak tumbuh gigi ... bobot ?? mungkin sama ....

hajarus said...

moga2 rafiq cepat sembuh... rafiq nak tumbuh gigi kut..

Ena said...

Alahai ciannyer rafiq.. x sihat yeh!.. x per2.. rafiq nak pandai kot.. nak meniarap ker merangkak ker.. cian kan bile anak2 x sihat.. moge rafiq cepat sembuh la yeh!..

Anonymous said...

kak rose:sapu badan bobot dengan air ECPI... saya amalkan pada anak saya sebelum nie,masa tue dia demam 2 minggu...

p/s:wan

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

REEN
thanx reen..:-)

KAK DEE
hehhe..saje je. sy mmg suka suki bg nama pelik2 kat rafiq..abah diah pon geleng kepala..hehe

ITA
mintak2la jalan terus..boleh? wakakkaka (tamaknye ibu rafiq.hehe)

LILY
tq auntie..:-)

ROSMA
thanx rosma..mmg makin besar bagai juara..hehe

LAINI
ha la...kite rasa nak ganti je tempat dia.
duk ehek ehek ehek..sian wehh..

rafiq ni, tetibe lak suka buai.
mamaCt ajar dia duk buai

pastu demam ni..nak tido lam buai je if siang. letak bawah mmg dia muntah jela kejenya sbb dia meniarap je muntah! haihhh..

gigi?? tadak..kosong je..ehehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

IENA
itula dia nye. hantap kate org perok..hehe.
ni 1st time..gelabah la jugak..

thanx iena.

UDA
thax uda..:-)

JAJA
hahahah..bobot bin dood??
sabar jela jaja ni..wekekkeke

kurus? tak kot..sbb ibu rafiq ni makan je manjang. bersilat la jugak rafiq demam..almaklumler..1st time..ehehe

PIZET
akak ipar kita yg nurse tu tak bagi mandi. suh lap2 je badan dia.
naik masham bdn sbb berpeluh tapi tak mandi..eheh

dia demam nak jln la pizet..wekekkeke

MIMIE
ya ka..sebaya la katekan. semua benda pon nak serentak gk
hehe

rafiq takde tanda2 nak tumbuh gigi. tapi dia suka gigit2 nips kita..sakit!

HAJAR
thanx hajar..:-)

ENA
rafiq dah niarap. tu nak merangkak la kot..dia angkat2 bontot comel dia..eheh

WAN
ye ke wan? tataula plak akak..
mentang2la jual ecpi..semua ecpi mujarab ye wan..ehehe

insyaAllah nnti suh fandi g cari air tu..
thanx..:-)

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

alahai sayunye muka dia demam.

get well soon..