Sunday, February 28, 2010

4 cite dalam 1

Salam Maal Hijrah..

Baru ni ade masa nak update blog. Rafiq sekarang dah pandai jeles ngan aku if aku guna lappy. Dia cam ngamuk2. Aduhai..pastu bila aku bagi lappy ni..terus muka gumbira. Haih..budak2 zaman IT..inila bahananya..Dia tgk lappy dengan penuh minat!!

Cuti 3 ari korang tak g memaner ke? ermm..Semalam tak g mana..hubby keje. Ape ke pesen ntah company dia tu..cuti umum cenginih kene keje. Tapi takpelah, aku no hal. Sebab ari jumaat tu adalah Hari malas sedunia utk aku. Semua benda aku malas nak wat. Sib baik aku ade effort nak pam susu..uhuh..Dapatla jugak 6 Oz..sikit kan? takpela, janji ada stock!


Ape kebender nye 4 cite dalam 1 tu? mohler kite nengok..

Besday Ida & Cik Ding


Bulan ni ada 2 org staf @ ofismate aku jatuh on february. So, beli kek utk sambut besday depa berdua. kami buat ari khamis baru ni. Ini adalah sekali ngan majlis perpisahan utk ida sbb tukar department..haih..tinggal akak sorang2 la staf pompuan sini ida..bos aku pompuan gak, tapi tu tak dikira la kan..ehehe sure aku boring tahap gaban. mintak2la staf ganti dia nnti pon pompuan. if tak..mati kutula aku!


Makan2 @ Burger King


Kat shah alam ni, ade satu beger king baru bukak. Tapi takdela baru sgt. Cuma aku ni je yg ketinggalan grabak. Laa ni baru nak p makan. Teringin la plak. zamn2 bercinto dulu adela p mkn beger ni. uhuhuh..Malam jumaat kami pegi sini. Memula takde org..pastu mak aih..boleh tahanla ramai umat!


Kenduri kawen kawan hubby

Ini kawan hubby yg dah lama tak jumpe. Kendurinya siang tadi kat Dewan ape ntah kat bukit jelutong. Kami sampai dah lewat. Majlis dah nak abis. Makann pon tinggal saki baki. uhuh..Tapi nasi dia mabeles!


Jalan2 @ putrajaya


Balik dari kenduri kawen, kami singgah sini. Sajela jln2 amek angin. Tapi skang ni cuaca bapakla paneh..amek gambar pon cam curi2 je...then cepat2 masuk kete. Takutla rafiq ni demam ka apa..sbb panas betul! El Nino ka ni?? huhu


okla, ni je kot. Sajela nak tempek xtvt aku spanjang cuti. Utk diabadikan dlm blog aku ni. hehehe..sok2 leh tgk blik...:-)


Ini gambar selingan. Budak yg dh pandai nak tekan2 keyboard. pantang tgk laptop, combat terus nak dptkan nya...uuhhuu


ok..selamat berhujung minggu...:-)

11 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Samalah ngan Qis..x leh kita duduk depan pc..dia nk juga tue..tu lah budak zaman IT skrg nih..kecik2 dh pandai...hehehe..

Best tu jenjalan kat Putrajaya..Lily baru sekali pernah p sana..Time tu Qis masih dlm perut.. :)

LYaFRINA said...

waa... bz sguh cuti ni yer.. smuanya ada najlis...
biasala.. time2 cuti ni j kalo org nk buat mjlis kawin k.. mkn2 k...

**asya pon sama... kalo ader laptop.. xbg org lain.. hbis nk ambik dia sorang

Ena said...

mcm2 ader yer rose.. yg pasti manfaatkan mase cuti kan!..
Alahai anak bujang mu tiu cam anak teruna ena gak la.. nie dier tido.. leh la ngadap pc.. lau x kompem mengamuk x kaik lgsung ngadap.. hu3x..

Uda said...

tu dia king rafiq..

sama cam tuwen.. tak leh guna lappy.. abis dia tarik , ketuk suak ati.. guna pc baru okey..

CatlinaFly said...

hehe samalah dgn e-ein dak rafiq comey tomey ni..kalo nak bukak laptop kena tggu dia tido :)

mamalieyna said...

orait la tu, terisi gak masa kan..walaupun ada masa lepak2 kt umah..^_^..janji ada hari pi dalan2 ..

*budak2 skrg, nampak kita on laptop terus nak terkam sama..ena lewat mlm td..layan blog smpai kul 1 lebih sbb abahnya kije, so mamanya layan la laptop ni..elok tersedo dak arif yg tido kt sebelah ni..tgk laptop terpsg, leh lak dia terus bangun dh tersengih..tersentap ena jap, yelah tetiba bgn dan tersengih kt sebelah kan...dia mmg pantang nmpak laptop, tmbh2 si mouse ni..sengih2 ada makna la tu..^_^

rafiq bulat kepalanya...comei..^_^! tak pernah bwk arif jenjalan @putrajaya lgi, jrg lalu area sana.

pizet77 said...

owh ada beger king dah ekh kat shah alam...kena g ni next time g sana...hehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

LILY
hehe..semua camtu kot ek
minat ngan keyboard. tikus pon ye. tengok cam nak terkam!

better takyah g la buat masa skang ni ke putrajya tu. panas yg amat. perghhh!

LYA
memang terisi sunggoh time cuti ni. tapi takleh nak pulun sgt. panas yg amat!

ENA
tula ena, skang ni kene tunggu dia tido. baru leh bertenet. if tak, jgn harap. dia nak sampai nangis2 if tak bagi. haihhh. nangis guling2 tak tahan tuh!

UDA
yes..king rafiq! ehehe

uda tau dak, ade sekali tu dia ketuk2 sy tak sedar sampai henggg sekejap laptop. sib baik tu lappy abah dia. if ibu dia punye mau kene tarik tinger tuh!!

ehehehe

CAT
mmg heran tau sy rasa. camne depa leh tahu benda tu bes ek? eehehhe..teruja sampai kuar2 air liuq..hhhiiihi

IENA
heheheeh...betul2. lagi2 mouse tu. kan nyala merah..dia cam teruja mcm nak keje tikus pon ade rupe mimik muka dia..eheheh...

iena tak p mana2 ka cuti 3 ari ni?

PIZET
ada pizet. kat seksyen 13..dekat la ngan stadium shah alam. dia 3 serangkai. pizza, kfc & beger king!

Dee said...

dh makpak blogger tegar..rafiq apa lagi..join the club ar..hahaha..

jgn bwk anak kuarlah ros panas2 ni..riso akak..dh kalo demam mcm mimi tu susah je hati..tp itu king botak ensemlah..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kak dee..kuar kejap je utk amek gambor. then terus masuk kete balik. mmg risau gak masa amek gambor tu
mmg panas terik..

sian mimi. takpe2..nnti ok la tu..:-)

Ieza said...

x tahan la tengok kek tu..mak aii..nampak sedap tul tu..dengan krimnya..wah2 over lak..