Friday, February 19, 2010

i-City Shah Alam


Salam,

Chinese New Year baru2 ni korang pegi mana? Kami bertiga-tiga pergi mcm2 tempat. Salah satunya i-city ni la. Dah lama nampak lawa je terang berderang dari apartment kami tinggal. Tapi tak pernah sampai ke tempatnya. Malamnya CNY tu..kami ke sana. Lepas magrib kami ke sana. Ingatkan takde org. Rupa2nya..Bapaklaaaa ramai manusia. MasyaAllah..cam tak caya tempat tu lawa kanmain. Penuh ngah cahaya2 lampu…Mcm dalam syorga je rasa. Hehe.

Ini adalah port baru utk lepak2 kat shah alam ni. Siang tak lawa. Malam lawa giler. Actually tempat ni baru je bukak secara rasmi nya. Masa sambutan new year ari tu adalah acara bunga api. Kami tak p pon. Tengok dari umah je. 27 Hb ni ada sambutan Cap Go Meh sempena hari ke-15 sambutan CNY. Ada mcm2 acara tertulis kat Banner tergantung kat jalan2 area umah aku. Ade acara bunga api lagi. Sure bes giler leh tgk dari umah. Aku nak kesana takde maknanya. Mesti pack giler ngan kete. huhuhu…

If korang yang duk mana2 tu area KL ke, Klang ke..Mehler turun sini malam..tempat ni bukak sampai kol 12 malam kot. Aku tak sure sgt. If rasa nak bergambar lawa2 ala2 oversea leh la mai sini. Free je masuk.

Okla..ni la gambar2 yg sempat kami snap. Tu pun nak cepat2 sbb ujan mau turun….:-D

icity1

icity2

icity3

icity4

okla..daaa….:-)


Notanoti:: aku 1st time buat gambor2 besor nih..Thanx to Lily@MOmmy qis ajar aku buat..eheheh..mmg berguna ilmu ni..puas aku ati aku gambor besor! Kah kah Kah

19 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

wah..mmg cantek ooo..Ala2 overC gak..bestnyer klu duk kat area tue..

p/s : Dah jadiklah gambar2x besar..Mmg Lawa klu besar!! :D

Dee said...

wow..cantiknya..

Ena said...

Cantek la tempat tu..
best nyer lau dpt p sane tu .. tp ena kat ampang.. weekend pulak susah nak kuar sbb hb kijer.. hu3x..
x per la.. layankan ajer la picture kat sini.. :)

Uda said...

memang cantik laa.. berkilau lampu tu.. ni kalu bawak budak2 jln mesti suka..

xiiinam said...

Meriahkan....mesti suka baby tu!(...dan mak baby, ahaks!)



Di lorong rumah saya ni Melayu ada 4 rumah saja...
Rumah lain ...penuh lampu dan tanglung....

mamalieyna said...

wow cantik bangat nih!..dekat jer shah alam tuuu, bila nak pi ni, harus pi terjah ni! lawa sangat!

dah pandai eh wat pic bes02..puaih sket layan mata..^_^

hanim.. said...

wah..cantiknya..meriah sungguh..x pnh tau lak icity ada sume nih

Mimie Fazira said...

chanteknyeee .... harus ajaken somi terjah nii ....

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

LILY::
turunla shah alam. leh tgk ni. leh jumpe2 kat sini..ehehe

yela, besla gambor besar jelas nyata. keh keh keh. thanx lily!

KAK DEE::
yes..mmg cantik! :-)

ENA::
eheheh..layankan aje..FOC! ngeee

UDA::
yes..mmg budak2 suka giler.
kami tgk budak2 yg dtg situ teruja suh mak ayah depa amek gambor..huhu

CkLAH::
anak suka..mak laaagi suka!

ya la..depa punye raye. tu penuh lampu merah N tanglung..ehehe
satu mesia la katekan!

IENA::
iena harus terjah ni. mmg lawa.

yes..bes gambor besar. jelasss..ngeee

KAK HANIM::
tak caya? mai la sini..sure caya..wekekkek

MIMIE::
terjah acik mimie..jgn tak terjah!

UnGu VioLet said...

wah.. jalan2 sakan yer kak.. cantikla gambar2 semua tue kak.. sukeeee sgt mar..

ibu emy efy eqy said...

rasa nak pi lah pulak kat i-city shah alam ni.

ia buka pada hari tertentu2 je ke?

LYaFRINA said...

waaa,,, meriahnya... colourful...
mmg cun aaaa....

**ada tgk tutorial besar gambo kat blog lily.. tp x bpeluang lagi nk mcuba... bru blh tgk jelaskn...

ita cutevirus said...

mek rose,

ita da lame menetap kat shah alam... tp, tak penah jejak icity tu... huhuhuhu... cam kat negara omputih la plak..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

MAR
mar bila balik mesia
kang balik leh mai sini..:-)

IBU
tak sure la camne jadual nye
yg pasti semua pakai masuk je..n ade org kat situ cakap sampai kul 12 tengah malam je. tataula betul ke idak..

leh la g..mmg ari2 nmpk ceria je ateh bukit tu sbb nampak dari umah sy..:-)

LYA
heheh..betul..jelas nyata..:-)

ITA
warga shah alam sendiri tak p..mmg rugila..sonok tau...
ur kids sure suka giler tempat ni..:-)

Ros said...

ermh..selalu dok lalu lalang lunch hour pi mkn kat medan selera tu...tgk siang buruk jer..mcm bandar mati...rupanya cantik...

Ruziawati Bukhari said...

salam..

u know what rose? kak t adalah nampak tempat ni masa otw 2 shah alam from north port, klang.. snap gmbr dr dlam keta aje.. klu tahu buleh g tempat ni amik2 gmbar dan mana tau jpa u malam tu.. 14/2 tu kami tdo kat holiday carlton, s.alam.. ala rugi seh! lawa tempat ni!! x tahu arr...

rose, tq.. bagi nasihat pd kak t.. insya allah.. kak t dgr cakap rose.. tqvm.. u take care ok.. muah!!

jaga rafiq baik2 ye!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ROS
mmg siang cam bandar mati sbb situ area business park baru..heheh

mlm2 leh la singgah
if siang2 mmg la dok napok lampu2 tu wekekkeke

KAK T
laaa ye ke?
huk aloh..if tak leh jumpe eh..
lor, calrton holiday..dekat je tu..

ala, tu hanya my 2 cents. sekadar berkongsi cite & pengalaman.

semoga kak T makin tabah k..hepi2 sokmo..:-)

Ieza said...

eh kt mana tempat ni..nape ieza bleh x tahu yek..shah alam kt sek berapa..?

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ieza, tak brapa sure tu seksyen brapa. But area seksyen seksyen 7 la..if dari highway, betul2 kat tol sungai rasau federal highway, mmg akan nmpak kat situ...ke kelang i-city di belah kanan..if ke KL, i city belah kiri kita..:-)