Sunday, February 14, 2010

Trip to Terengganu


Salam N Hepi Chinese New Year kepada yg menyambutnya. Tak terlambat lagi kan nak wish. Almaklumler tak berblog sepanjang cuti. Lupe nak wish arituh. Sonot sgt nok balik ganu, semua benda lupe..ahahahah..

Aku yakin, sure ramai jugok yg ade kat kampung skang ni. Yg keje gomen lagila coti sampai selasa. Huihh..meriah!

Ramai org pelik nape aku balik awal sgt sedangkan cuti sampai selasa. Hehe. Sian kat hubby aku la. Sorang2. Plak tu rindu ngan anak bujang dia tu *kat omaknye rindu gak, tp dah jatuh no.2 la tu kan* uhuhuhu

Seronoknye balik ganu..Hoho. Mane lagi la tempat yg paling bes if bukan kampung sendiri kan..:-)

Banyak plan tak menjadi sebab Kakak aku yg duk kat kelate tu, semalam baru balik. Abg ipar kene standby last minute. terpaksala tunda utk balik kg. Haihh..*sigh*

Aku balik ke shah alam pagi tadi. Seronok juge berpisah sekejap ngan hubby, nak jumpa kat epot tadi rasa cam dah berbulan tak jumpe..rindu..wekekkeke..*sila muntah baca statement ini iye*

Mohler tgk gambor. Den tak larat dah ni. Nak titon dah. Kepala ting tong ting tong..ngeh ngeh

Alhamdulillah, masa pegi & balik rafiq sgt2 behaved. Ni 1st time travel tanpe suami. Gabra jugakla. Tapi wat2 tak gabra. Ni on d way balik ke terengganu. Ralit rafiq main ngan beg mabuk udara..huhuhu. If tak bagi menan camtu dia sibuk nak rengek2.

sepanjang kat kg, rafiq berCD. ramaila makcik2 aku duk cakap jimatla jimatlah. Sebab CD ni mengimbau kembali zaman dulu kala. Dolu2 kan mane ade Lampin pakai buang. Semua guna lampin kain yg ikat plastik getah tu. hehehhe..Depa agak kagum sbb benda ni dah dimodenkan & hampir sama rupa ngan DD.

Alamak. Abg botak dah dibotakkan lagi. hehehe..Boboy kan, nak wat pe rambut panjang2. bukan leh toncang pon..:-D. Akak aku yg baru balik dari kelantan semalam terus dan2 tu membotakkan rafiq..
yg kelakar tu, leh lak dia gelak2 bila kepala dia kena mesin. Mesin tu kan if kene kat kulit kepala rasa vibrate dia..tu dia geli geli tu..eehhehhe

Lepas membotakkan rafiq, akak aku&abg ipar siap2 utk wat kuah laksa& laksam. bahan2 depa dah bawak dari kelantan. sampai terengganu just potong2 & masak ape yg perlu je. Rasa dia??? Pergghhh..mabeles! Pekat, likat kuah dia..tak mcm yg juai kat sini..ceroi kate org kedah..cam air pon ade!

Memandangkan semalam last day aku kat kg..aku amek peluang yg ade ke Pantai Batu Burok. Sonok rafiq tgk laut..sambil2 tgk org main layang2. skang ni musim berangin. so, sesuai sgtla nak main layang2 or wau.



Ni gambar tadi..Syukur sgt2 sbb rafiq tidooo sepanjang penerbangan. Risau gak kan..manela tau kang dia mengamuk ke ape..ehehhe...sampai la Subang dia tido...gud gud..:-)


Lepas amek kami kat epot, kami terus g jalan2...
Tengokla muka rafiq yg makan Heinz epal tu..berkerut2..nila 1st and last aku bagi makan benda alah ni kat anak aku. Sian dia, masam weh. huhuhu..tataula plak aku benda tu masam camtu sekali...Haihh..aku tak sempat nak masak bubur rafiq. So, aku beli jela makann dalam botol tu..mmg tak bagusla...hurmmmm...sian boboy ibu..

n gambar last tu..ape lagi..tidola keje dia..penat mengalahkan org travel ke terengganu naik kete je romannye hheheeheh....



okla..tu jela cite aku pasal trip balik kg aku yg tak berapa bes ni..sbb byk plan tak menjadi...huhuhuhuhuhuhu..sedih la jugekk..tapi nak wat camne. kita rancang...Tuhan tentukan..:-)


okla..nak tido dah..daa...:-)

4 comments:

mamalieyna said...

aih..awai balik sini..windu eee..hehe..pepun tetap best ye dpt lepak2 kt kg halaman sendiri, jln2 tepi pantai pulak lgi..bestnyer!

seb baik behaved je rafiq eh, kalo kite pun gabra gak ni, almaklum sendirian je tanpa en suami kan time travel tu..huhu..

alala rafiq botak lg, abg arif je pnjg rambutnye skrg ni, taktau bila nk memotong nye ni, sure susah..huhu..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Rafiq dh botak...tp tetap chumell!!

Bestnyer balik kg..Nasiblah Rafiq ok jerkan..

Klakar tgk muka Rafiq mamam Heinz epal tu..berkerut2..hikihk...so cute!!

Mimie Fazira said...

heinz epal tuh memang masam kan ... melyssa pun tak suke perisa tuh ... cuba rose try perasa pisang dgn pear , yg tu ok sikit ....

mana gambo pakai ring sling baru ... acik mimie nak tengok ....

MamaCira said...

besynya boleh balik kampong!
aku setahun 2 kali je rose :(
uwaa.. rindu dgn mak bapak aku..

aku rasa terhibur tgk gambar² rafiq..
dah besar rafiq..
syukur lah dia x meragam sepanjang dalam flight tu..

yang masyam tu ape??
dalam botol kace tu ke?
aku ada ternampak ari tu..
aku ingat untuk perisa minuman baby..

x pernah lagi bawak cira tgk pantai..
kat kl ni manada pantai..
longkang besar ader la.. heheh..
balik kampung bulan 4 ni ingat nak bawak dia tgk pantai..
huhu.. indahnya ciptaan Allah..
mesti diorang kagum kan tgk keluasan pantai..