Monday, February 8, 2010

Sakitnya...

Hari ni mood aku agak kureng

keje masih byk nak buat

aku hanya ada masa ari ni n esok sajork

lusa dah kat ganu *wink*

ermmm......

Breast belah kanan aku bengkak..sakit!

terasa seperti dalam pantang tempoh ari. Di minggu pertama selepas melahirkan rafiq. Sungguh sakit!

Ouchh...teringat saat2 menyiksakan itu

dan ianya berulang kembali

pam2 susu takmo kuar

ada kawan2 ku cakap..maybe tersumbat..pegila urut!

pagi ni hanya dapat pam 4 Oz

:-(( im crying..

ngah ari ni nak g urut. Ngan Along. Dia pandai urut. harap2 petang ni aku dapat pam at least 10 Oz for bekal rafiq utk esok. if tak..kena korek lagi stok beku..haiihhh..



Ya Allah..sungguh banyak dugaan yang Kau berikan untuk aku sepanjang Menyusukan annakku...Sungguh aku redha..segala yang Kau berikan ini adalah petunjuk & arah agar aku tidak akan putus asa untuk terus menyusukan rafiq selagi termampu..

Permudahkan segalanya ya Allah..Amin...


*** sori kawan2..aku tak dpt terjah semua blog korang ari ni..nnti aku jenguk k..mlm ni ke..ermm..

12 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Lily dpt rasa camna sakitnyer rose skrg nie...Lily masa mula2 dulu pon pernah gak cam tuh...pam2 x nk kuar...sampai menangis dibuatnyer..

Hope selepas berurut nnt semuanya kembali spt biasa.. :)

Ieza said...

tersumbat tu..klau ieza dulu cuba cungkil ngan pi...kena hati2 la skit la cara ni..selagi x kuar selagi tu la membengkak

hajarus said...

ala ciannyer kat rose... harap pas urut nanti semuanye jd ok semula... :)

Mama_Aqish said...

pi berurut k...moga2 tak sakit lagi...ari isnin keje memang banyak....mood keje pun hilang...

mamalieyna said...

weei sakit tu..pernah merasa masa awal2 dl..pepun hopefully dipermudahkan segalanya pasni..tu lah antara dugaan n cobaan kan..don't putus asa..teruskan usaha k!

pizet77 said...

sakitnya....huhu
try la tuam ngan air panas...guna towel...pizet dulu try gitu je x penah pun berurut...n keep pumping...harap membantu...kalau x kena la iktiar berurut gak cr yang lebih pakar...
lagi satu ada hari bc kat susu ibu dia rendam breat kat dalam air suam ikut tahap kite mampu la...smpi bunyi macam meletup ckit die cakap pastu memang susu laju je...tp pizet try x berjaya pun...hehe

Ena said...

Rose,
memg dapat rase camner sakit tu.. raser nak demam pon ader kan!.. x tentu arah jer di buat nye..
sementara nak p urut tu kan rose, ena dulu tuam dgn guna air panas kat dalam botol cam air mineral tu.. memg memamcut jer susu tu kuar.. x g berurut pon.. gune towel pon ak juge..

Dee said...

siannya ros..take care ye..

Uda said...

memang sangat sakit ... saya dapat bayangkan.. sebab pernah jadi cam tu jugak.. lepas urut baru okey.. tupun take time jugak.. memang nanggis time tu.. mood pun ko..

ita cutevirus said...

rose,

kalo da sakit sangat, urut sendiri pown boleh...

just urut kt tempat yang bengkak tu secara bulatan... tak kisah la ikut arah jam ke @ lawan jam...

urut kat sebelah luar breast... kat bahagian yang keras tu.. ita dulu urut sendiri je...

tp, kalo tak pandai, letak kobis sejuk kat breast tu... ala² coli la... insya Allah bengkak akan susut...

Ros said...

Rose, tu petanda baik tu...production makin rancak la lps ni...bertambah la rezeki rafiq....tak pe sakit tu semua pahala kan....

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

MOMMIES::

thanx sebab bagi mcm2 pendapat..sy hargai semua tuh..

selepas berurut semalam, rasa sakit itu masih ada..balik malam td sy urut sendiri lagi. then urut guna sikat..rasa lega la jugak..tapi masih bengkak skit2 & susu still taknak kuar..rafiq merengek tak cukup..sib baik belah kiri still ada byk..

thanx again utk korang..muahhh muahhhh...

XoXoXoXo !!