Friday, February 5, 2010

RafiQ & Abah

Ahad baru ni..Selepas balik beli Cloth Diaper kat KL ari tu..sambung misi pegi cari baju rafiq plak. kami terus ke Jusco Bukit Raja sbb dekat giler ngan umah..

Byk baju dah tak muek. Kene beli saiz
L plak baju2 tidonye. Yg jd pilihan of koz la Tollyjoy..Aku suka sbb tak mahal sgt & fit ngan rafiq. If baju jalan2..aku prefer Baby Kiko & Annaku..

Sepanjang shopping biasanya aku takde masalah. Sebab ade pengasuh setia ngan aku..sape lagi..Abah rafiq la..mueehhehe..

jom tengok gelagat depa..:-)

Lepas makan kat foodcourt..ke reject shop. Hubby aku kan big size..kat kedai ni byk baju saiz besar2..:-)
(korang perasan tak, abah rafiq pakai selipar jepun je..sila gelak guling2...ahahhah)

laki aku memang sempoi nokss..aku pon tak kisah..peduli hape org len nak kate ape..janji kami hepi..:-) Lalalalalalalala..


Ni masa aku dah abis beli baju rafiq..nak balik dah..depa suke duduk2 sini..sambil tgk org lalu lalang..
Rafiq sangat2 behaved if ngan abah dia. tapi jgn nampak muke aku..sure rengek2..tu pon dah start merengek nak turun bila nampak aku..ehehe


Sukala tu abah dia buat camtu..mengekek2 gelak..hehe..soo sweet..i like dis pic..:-)


Hoho..muke penat lepas gelak..

ok kawan2..ibu..nak balik da...tata...:-)



Ari ni jumaat..yehaa..nak g cari baju rafiq lagi la..boleh?? muahahahha..aku skang giler beli baju & barang2 rafiq la..baju aku sendiri pon tak berganti..haiiihhhh....:-D...


ok..daaa...:-)

12 comments:

mamalieyna said...

hohoho...rafiq jenjalan eh...soping2 baju dia eh! best la dpt baju baru manyak2 tuuu...^_^!

tul la rose, sejak ada anak ni, baju sndiri, jrg noo bertukar ganti..asal soping jer, nmpak baju anak dulu..kan3x..dpt beli puas nye hati..berbunga2x gituw! ^_^

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tu lah kan klu dh ada anak nih..nk beli brg diorg jer...pakaian kite x berganti pon x per... :)

Rafiq dh size L...Qis skrg nih masih guna size 6-12m...Kekadang baju die size new born pon masih leh pakai... :D

Zimah's Depart said...

rose, biasa la tu..sama la kita..gi memana cari brg anak je..barang sendiri x beli..hehe..

Uda said...

slumber jer abah rafiq.. sama ngan papa tuwen.. pakai selipar jer kalau ke pasaraya..

baju bb memang cute2 belaka.. boleh berpinar mata time duk pilih.. nak2 lagik baju bb girl..siap uwang udah..

hajarus said...

bestnyer g shopping baju baby... hajar lau p shoppoing compleks memang geram lau kat area baju baby... comey2... tingin tul nak beli... :(

same la rose, hubby hajar pun kadang pun sedar2 tengok2 pakai seliper jepun jer... hahaha..

Dee said...

kalo dh jd mak mmg gitu..baju anak je yg dibeli..baju sendiri x berganti pun xper..

tajuk tu cam citer 'afiq dan abah' kt astro ceria..hihihi..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

IENA::
leh tahanla byk..
syik bertambah je baju dia
baju kita tak bertambah2 pon..ehehhe

betull..dah abis beli tu..dalam kete dah belek2..dah kene sound ngan hubby suh tunggu rumah baru bukak baru simpan balik..ahhaha


LILY::
rafiq ni..brand tollyjoy dah leh masuk saiz L
pastu..baju2 biasa cam anakku..leh masuk saiz 6-12 jugak..
tapi baju g jalan..mcm poney or annaku or kiko sy dah guna saiz 1 tahun..bior besar...takpe..kang takyah beli lagi..wahahahah


ZIMAH::
tula, plan awalnye nak la beli sandal ke..baju ke utk diri sendiri
tapi dah terbeliak biji mata tgk brg baby...abis kat situ je duit! haiyaaaa


UDA::
same eh?
tapi bagus juga tau...sbb depa dah mmg jenis sempoi..if kuar camtu nye sempoi tak berpura2 namanya..nak wat pe bergaya tp kedana...wakakakak


HAJAR::
takpelah..nanti tiba waktu hajar lak..sabar sabar...insyaAllah nnti rezeki itu akan datang k..:-)

heheh..mmg laki kita2 ni jenis sempoi kot..selipar jepun bolehh..belasah aje! hehehhe


KAK DEE::
kak dee org lama..sure dah lalui ape yg sy alami sekang..yela ibu muda..semua benda jd rabun mata tgk lg2 baju yg utk melaram punye..mak aih..lawa2...

cite afiq & abah eh?? ehhehehe

Ieza said...

cepatnya dh besarkn..dh bleh tambah lagi ni..he..he..

Ena said...

Wahhh.. sonoknyer dpt p sopin.. ena pon dah lamer dah x sopin baju bebudak nie.. hu3x..
anak ni selalu nyer kan manje ngan mak nyer.. kan!.. jd behaved la bile apaknyer yg pegang kan!..

Pssstt!!.. hb ena pon samer la.. selau pakai selipar jer p sopin.. hehx..

pizet77 said...

beli baju bb memang best...pizet slalu elak nak lalu tingkat dua kat opis ni(maklumla opis kan shopping komplek) sebab nak mest terjebak...huhu

LYaFRINA said...

wowwww.. syoknya rafiq kena lambung2 g2..
msti tgelak beso tu si rafiq.....

**tiap kali kuar.. plan nk beli baju kita.. smpai j tmpat.. baju ank gak y dibelinya.. aduiii

CatlinaFly said...

samalah kita rose, bju anak diutamakan sejak jadi mommy nih :)