Monday, February 1, 2010

Buli Balik


Sambungan posting sebelum ni..hehehe



Si Botak ni dah abis dia buli totis, bangun je tido..membuli ibu pulekkk...Grrrrrr.....rasa nak geget2 je punggung dia tuh!

Lepas bangun tido, rafiq mengganas lagi. Kali ni buli ibu dia dengan rakusnye..huahuahuahua..

Sebelum aku g mandi *matahari dah meninggi baru nak mandi sbb baru abis kemas umah* harharhar, aku dah tgk dia cam berkenan je ngan majalah kesayangan aku tuh..Majalah Pa Ma la..Ditelek2..dengan penuh kusyuk..sempatla aku snap gambar sbb suka tgk gambar dia cam ala2 minat nak baca buku..cung kot bb kat cover page tu..tu cam ralit je..huhu

Sekali aku kuar je bilik ayaq..MasyaAllahh...boy will be boy!! hancus bahagian bawah majalah tu..eiii...GrrrRRrrrr...dia hisap sampai basah. Tula dia nye..heii...dahla belum khatam baca lagi..sib baik still leh baca...if aku mandi lelama..gamaknye hancur dia kerjakan..huhu

Sabar sajela..dah namanye ade anak yg baru nak pandai segala benda kan..Redha jela....

Muke Budak Botak yg Bersalah dan minta simpati!!


15 comments:

Ena said...

wakakakkaa..
cute la rafiq wat muke cenggituw.. kiter raser nak kiss jer.. ho3x..
tu baru muke cung kap majalah tu lau ader depan mater mandi ayaq liorrr lanampaknter.. huahuahua!!

Uda said...

rafiq geram tu.. mesti meleleh byk ayaq lioq dia time tuu..

Mimie Fazira said...

hehehe samala mcm melyssa, pantang nampak kertas ... sibuk nak menghisap .... memang habit usia bb 6 month ++ ni kot ... mereka kan sebaya ....

Asya said...

ha....
buli... buli... buli balikkkk!!!
hehehehehee... suka tgk gelagat baby.. mlucukan... heheheh

**Rose sy org ganu kiterrrr... Duk kemaman.. Rose???

Asya said...

Opppss:-
Asya mewakili Lyafrina yer...
Asya tu blog contest lya..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ENA ::
tula pasal..gatei anak bujang ku itew..wekekkeke

UDA ::
skang makan dah pandai menyembur..eii..abis baju lenjun ngan makanan
tu pasai la kot tgk awek cung kat majalah terus meleleh ayaq liuq..wekekke

MIMIE ::
maybela kot eh..
pantang ade benda dekat dia..zasss sumbat masuk mulot!
Grrrrrr

LYA ::
heheh..sonok kan..
mcm2 aksi
sib baik ade kamera..leh rakam aksi2 dia..takut tertinggal perkembangan dia nnti..

ooo..org ganu..
kita kat kuala terengganu..
mmg asal kemaman ke?

CatlinaFly said...

adeh deh..muke budak nakal..belum pandai jalan lagi neh! ;)

mamalieyna said...

eiii kiutnye muke rafiq...^_^! buat selalu gituw eh, bior mama geram sokmo..ekeke..!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Buli Balik...hehehe..

Chumel jer Rafiq wat muke cam tue..Muke x bersalah..hikhik..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

CAT ::
hoho..dah pandai jalan tataula..camne roman umah sy tuh
skang pon dah rasa susah nak wat keje if abah dia takde..
kejap2 ilang ngan walker dia..risau tau..takut dia main benda pelik2..

EINA ::
mmgla geram sokmo..ggrrr...
gigit baru tahu!

LILY ::
muke konon2 terkujat la tu..
pastu leh lak sengih2 bila sy wat muke geram menyeringai..huhuhu
ingat kiter wat lawak gamaknye

mamamiera said...

alalaa.. kiutnye rafiq wat muke x bersalah ye..
tu lah rose.. kat umah mmg ler geram ben0 time dia wat sepah ke koyak2 buku ke.. tp nnti kat opis, bile teringat pe'el2 ank,wat kite tersenyum n rase rindu sgt nk balik cpt..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

betul betul betul..byk betul
ni duk teringat kat dia la ni..uhuhuhu....

yan said...

hihi..comel!! faqihah pun suka gomol muka ibu dia ni... dpt buku/kertas, mmg xde rupa la lepas 2,3 minit..

Zimah's Depart said...

hehe..mmg bebudak suka ngn buku..mcm adam gak..sib masuk mulut lagi..

psstt..sy dah follw awak..dah add link pun..thx jenguk blog saya.

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

KAK YAN::
samala kite kak yan..dah nama pon twin rafiq..wekekke..:-p

ZIMAH::
ok..zimah..thanx..:-)