Tuesday, February 2, 2010

Terengganu...Tunggu kami yer...

Dah petang daaa..tak sedar..huhu..tak update pon ari ni. takpelah..a Quick posting jelah heheh

Malam td terima panggilan dari Mak..perbualan kami yg buat aku sentap:

Mak:
Mu dok balik ke raya cina?


Aku:
Errr...Fandi dok cuti..kena standby sbb ramai pekerja cina cuti. Ni kan raya diaorang.


Mak:
ooo...ermmm...

Mak:
Balik la..mok nok tgk Rafiq.


Aku:
Err...eemm..insyaAllah..


huhuh...sentap mak noks.sebab ini adalah kali ke-3 mak aku tanye..DOK BALIK KE??

if korang nak tahu..mak aku ni sorang2 kat kg..Arwah ayah dah lama takde..so, dia cam sunyila if kami tak balik.

Biasa dia tanye sekali je.. tapi tidak kali ni..berkali2 plak. rindu sgtla ngan cucu bongsu sorang ni..*padahal dah ade 27 cucu* uhuhuhuhu

aku kan anak bongsu. Rafiq plak buat masa ni cucu bongsu. Ha mmg padan sgtler..

so..lepas pikir2 malam td..balik jela kan. Hubby plak bagi green lite..Suh balik ngan Flight. Aku ngan rafiq je..:-(:-(

Dah beli tiket..yahoo..cuti panjang noks..rindu kg halamanggg...ngeee...

BUat aku sentap kali ke-2..RM290 tiket..Aku ngan rafiq. Itula bahananye tempah tiket last minute. tapi takpela..duit boleh dicari..Hajat mak aku kene tunaikan..aku taknak dia sedih..

Last aku balik raya haji ari tuh..*baru lagi kan..tapi mak aku rindu sama rafiq!*

Weekend ni jenguk MIL..then Chinese new year..jenguk Mak kt ganu plak..besnye..:-)

im in happy mode..*wink Wink*

GANUNGGGG>>>TUNGGUUU>>>yehaa..ariba ariba..balik
kg..wohoooo...bes2


okla..daa...


**tapi yg tak bes..aku balik ngan rafiq je..incey hubby kene tinggal sorang2..huhu..sure aku rindu bangat sama dia nnti..thanx yang bg izin balik ngan rafiq..huhu...

12 comments:

Daddy and ibu to Alia Kaiyisah said...

betul tu rose. duit bole cari. mak mana nak cari ganti, kan.

Dee said...

dee ingat nk ikut kwn balik ganu..tp duit lak byk dh abis masa gi CH aritu..

jgn hampakan harapan ibu..sian org tua..bagus mu ni..hehehe..

Uda said...

woww.. mahal giler tiket bas sekarang ni.. tapi betul tu.. duit boleh dicari.. hati ibu tiada pengganti..kena laa jaga.. lagik pun rindu sgt kat cucu comel dia..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

tiket flight klu beli last minute mmg mahal...lily blk kg raya posa bln 9 nnt...tiket flight dh beli...hehe...windu gak ngan kg halaman nih...dh nk stahun x balik...

Btul...duit blh di cari...lgpon cian kat nenek Rafiq...windu dh ngan cucu die tu...

JajaPLuG said...

ganu ganu.. kopok jgn luperrrrrrrrrrrrrrrr............... kekekekekekekekkeke

Ena said...

Wahhh.. best ar mung bulih balik kg.. ena dok tahu lg bulih balik ker dok.. tp plangg memg nok balik la..
ena pong nok jerit ghini gok arrr.. KGgggggggg!!.. tunggu kami.. he3x..

mamaaerish : said...

ros,
kalo smpt tlg blikan kopok kering 2bungkus leh... (",)

happy balik kg... :).. kim slm kat mak...

Mama_Aqish said...

betul tu...janji bagi hati mak kiter gembira sementara usianya masih ada...kalo tak nanti kiter menyesal tak sudah if anything berlaku...duit boleh dicari...kalo mak...tiada pengganti...

rosma said...

dpt rasakan kegembiraan kak rose...btl la kak rose selagi kite leh tunaikan permintaan org tua kite,kite tunaikanlah..jgn bagi mereke sedeykan..selamat bercuti yer..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

RAIHAN::
betul betul betul..
raihan, dah tukor nama blog ke?? confuse den tadi..ingatkan sape..ngeeee

KAK DEE:
ganu kat ne kak dee?
mohle ikut kite..kekeke

sy ni takdela anak yg bagus sgt pon kak dee..tapi since ade anak, naluri keibuan tu makin kuat. ape yg sy buat semua sy dah pikir itula yg anak2 sy akan buat kat saya nanti..dulu2 masa bujang takde pon rasa camni..huhu

UDA::
a'a uda..bas ni leh terbang..wekkekek
tu heran tu..padahal kat ganu tu ramai cucu yg ade..agaknye dah boring balik2 tgk muke deme kot..ahahah

LILY::
tula..masa g sabah tempoh ari tak semahal ni..tapi g sabah tu booking 4 bulan awal..agagaga

apa?? dah setahun?? uwaaa...mau kamek nangis tok..

JAJA::
ehehhe...kepok lekor??
naik belong ni dokleh la wat balik seme tu..kalau balik ngan kete uleh la..:-D

ENA::
ehh..dok soh jerit lagi mek na..
kang ujang plop
agagaga

KAK EB::
kak eb, sori in advance..
takleh kot..sbb naik belong ni susah skit la..lagipun berdua ngn rafiq je..kang balik ngan kete sy belikan k..as usual..:-)

MAMA AQISH::
yes..itula yg dipikirkan tu
sian kan nak hampakan depa
lahai..cam terbayang je muka dia if kita tak balik...haih...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ROSMA::
betul2..
thanx rosma..
raya cina kene standby ke?
pak polisi kan susah gak nak cuti..ehehe
mane tahu kang ade perang mercun ke..kome gak kene kontrol..agagaga

mamalieyna said...

yeaaa nak balik kampung..!! tumpang happy 4 u, dpt jumpa mak!...kita tak bleh balik gak raya cina ni..cuti pnjg lepak kt umah jerlah! en abe time cuti lg la dia kena keje..huhuhu..

betul tu...duit boleh dicari!! cian mak kan...kita pun mak dok sorang kt kedah tuuu..tp ada adik bongsu yg study kt penang balik time ari minggu, ok sket la..

takpe en abe tak ikut pun, rindu lg best, time nk jumpa balik tuu! hikhik..