Wednesday, February 3, 2010

Rafiq dah BerCD

Salam

Dan..akhirnye..Rafiq sudah berCD..tapi bukan berCD 100% iye..sekarang 50%, lepas ni 80% plak insyaAllah dan camtula seterusnya..Rafiq guna CD during duk umah aje. If travel im prefer DD. Sebab rasa cam leceh la plak nak usung ke hulu ke hilir CD yg dah guna. Nak basuh plak if jemur bawah kipas agak lambat nak kering. But, di bawah bulan purnama matahari senang skit kering. If duk hotel ke mano lak nak cari matahari kan..ngehngeh

Ahad lepas ini la program aku ngan hubby. Pergi beli CD. Penganjur contest Happy Cloth Diapering yg aku joint baru2 ni. Puan Nuzula. Senang sajork nak cari umah dia. One shoot je no sesat2 bagai sbb hubby selalu gak meeting kat MATRADE tu. Umah dia area2 tu je.

After ikut semua arahan Nuzula..iaitu kene Pre Wash sebanyak 3 kali..alhamdulillah semalam 1st time rafiq pakai CD..ehehe. Cute tol.

Aku dapat rege murah after diberi diskaun. Amat bagus tokey CD ni. If ade sape2 nak beli CD, leh la jenguk2 blog dia di SINI *FOC promo* ngeh ngeh

ape yg aku tgk, since pakai CD, bila rafiq basah, dia akan merengek. Means, kena tukar la kan. Wohooo..bagus2. takdela lama sangat dia bersama2 lampin yg kene kencing..

BerCD ni bes sbb suke tgk anak cam ceria je ngan sluor kaler maler tu..tapi yg tak besnye..Time nak basuh n jemur la..cam leceh skit sbb Insert itu quite Tebal n susah nak kering..ngeh ngeh..but..i like..:-)



Cutenye anak ibu tu..Kaler maler dia nye Lampin..ehehe..
rafiq dah ada 5 CD dan akan bertambah dari semasa ke semasa..


mohler brCD...kerana:-
  • Jimat Duit
  • Alam sekitar tak bertambah tercemar
  • elak ruam lampin
  • yang pasti..anak suke..ibu hepi...:-D

"BERBALOI-BALOI.."


13 comments:

Ena said...

Baekkk punyer iklan noooo... he3x.. bagus2.. cam best jer rafiq pakai CD tu ye rose!!.. bukan main bolattt lg mater dier.. hepi sungguh!..
A'a.. colorful tul CD tuyh!..

Dee said...

org2 yg rajin je pakai kan anak CD..akak ko ni malas..hahaha..

Daddy and ibu to Alia Kaiyisah said...

elok je nampak rafiq dengan cd tu. memang banyak jimat klu guna cd ni. tapi leceh sikit bab cuci tu. heheh

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Phewittt!!! tomeinyer die berCD... epy jer die guna CD tue.....

CatlinaFly said...

wah promo percuma, leh jadi duta CD kak long nuzula nih..ha ah sy pun bercadang nak tmbh koleksi, dapat 5 CD jadilah :) pakai malam je..kat umah pengasuh pakai DD

Uda said...

waa... rafiq sudah berCD..

mula2 tu.. memang rasa cam leceh sikit.. nak basuh tu... bila dah lama2 tu.. rasa biasa saja.. dah jadi rutin harian.. no hal punya..

mamalieyna said...

hamboi dah gaya iklan CD laks..hehe...comei lak tu modelnye..posing cekci lagi..hehe...terus cam berkenan nk guna! ^_^

pizet77 said...

comel je pakai cd...x pe pasni turn syauqi lak...hehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ENA::
tula..sy duk agah2..senyum2 sumbing gitu..weheheh
masa g beli tu, tgk kaler2 dia rasa nak beli semua..boley> ahahahah

KAK DEE::
takdela rajin sgt pon sy ni kak..buat2 rajin je..agagaga

RAIHAN::
sbb rafiq skang dah guna Diaper size L
so dia mmg dah fit cantik2 je
takyah laras butang bagai
yg newborn tu masalah skit

takpe..leceh2 pon utk anak kite..:-D

LILY::
pheewwiitt juge utk auntie..:-)

CAT::
tula, kang mintak CD free sketui ngan nuzula..ahahah
cat pon beli sini kan?

sy pon kat umah pengasuh guna DD
sbb takut dia cam susah nak handle if rafiq yak yak..eheheh

UDA::
uda takpe..suri rumah sepenuh masa..kami yg kerja ni rasa cam leceh skit kot..tapi takpelah, pelan2..ehehe

IENA::
berkenan?? apo laie
mehler kite berCD...:-D

PIZET::
nak pakaikan syauqi CD skang pon da bleh...:-)

Ammi Sara said...

Welcome to the CD club rafiq, huwaidi pun dlm proses lg belum fullu berCD, lepas ni ammi nak belikan yg printed, baba dia nak belikan yg gambo spongebob! baba dia yg terlebih sudah..

To mak rafiq, slmt mencuci CD,hehe..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

heheh..ok Sara
kang ade ape2 leh la rujuk u

samala abah rafiq
dia pon cam teruja tgk CD
cute katenya

rafiq dah ade cepambob la auntie..eheheh
:-)

kaklong nuzula said...

hehe rose... thanx so much for this iklan tak berbayar... huhu...

btw, cepatnye dah boleh pakai cd tu.. hehe... comel jerk rafiq pakai. Size L ke tu?

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

dah leh pakai dah
dah prewash 3 kali
jemur bwah kipas dalam bilik 2 kali
then jemur kat luar bior kene cahaya matahari 1 kali

:-)