Tuesday, February 9, 2010

Agel


Hari ni dapat kiriman dari rakan blogger aku, Jaja Plug. Tempoh hari kan rafiq asyik tak sihat & hampir2 dapat asma..Jaja ngan baik hatinye sedekahkan berikan rafiq Agel secara percuma *kira free trial la ni* heheh..if org tgk rafiq serasi, leh la beli dari Jaja..insyaallah...:-)

Aku tak tahu sgt camno nak guna benda alah nih.

ingatkan mek jaja ni bagi satu je..alih2 ade 4 peket. amek ko..mahal jugek pemberian ni..

macam bes je..ade perisa anggur & epal hijau..sllurrrppp *rafiq, bagi ibu sket eh* wekkekekek

if korang nak tahu lebih lanjut pasal produk ni..leh la jenguk2 sini...

AGEL @ JAJA PLUG

Saiz dia kocik comel je..sekali minum la ni kot eh..ehehhe



*Jaja..nanti ajar eh..thanx bagi free kat rafiq..oh ya, Pos express tu kan, dia tulih jaja pos 2/2..tapi ari ni baru sampai. sabar jela kan..hikhikhik

semoga Allah murahkan rezeki kamu..:-D



9 comments:

Ena said...

ho3..
bestnyerrr dpt free..
nak juge.. heh3x..
camtu cam anak ena tu blh bg dorg minum bende nie ker?
Nanti Rose kasi rafiq minum pastu bgtau perubahan nya ekk?

Uda said...

murah rezeki rafiq..
nanti lepas minum..kasi crita.. nak tahu juga kemujaraban produk tersebut..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestnyer Dpt tuh..murah rezeki Rafiq & jaja...

Lily pon nk tau gak perubahan nyer...nnt citer lah erk.. :)



p/s : Rafiq..nnt Rafiq p sini http://trick-blog.blogspot.com/2008/11/highlight-author-comment-in-blogspot.html
Aunty ikut arahan kat situ jer yer...ok..selamat mencuba... :D

mamalieyna said...

murah rezki pemberi n penerima..^_^

nnti kasi cerita apa hasilnya eh! sharing is caring!

JajaPLuG said...

rose,

thanks le tlg pomot agel utk jaja.. ni yg sayang lebey ni.. kekkeke....

hehe.. ok jaja nak explain camne nak kasi ye....

rose, ada 2 kaler agel kan... pepel = exo & ijau=umi.

exo - utk bantu badan block free radical
time amik - pagi sblm bekfas @ perut tgh 0.

umi - utk membersihkan badan dr free radical
time amik - mlm sblm tido.

sukatan amik :
1. bwh 7 mth - 1 sudu kfc
2. 7- 15 mth - 1/2 peket
3. above 15 mth - 1 peket
**ini sukatan biasa jaja kasi kat customer la... tapi aritu anak jaja batuk masa dia umur 7 bulan.. jaja bg dia mkn sepeket.. sbb batuk da nak start kan.. hoho....so jaja sumbat byk sikit supaya kahak tu tak sempat hinggap... (agel is supliment bukan ubat.. rose bg byk pun takpe sbb dia mknan kan...tade drug pun.. so far alhamdulillah batuk dia tak sempat wujud.. takperlu pun jumpa doc.... kiranya jaja kuatkan imun dia dgn agel la...lawan virus batuk tu... tapi bila da sehat.. sekadar nak menten sehat..jaja bg 1/2 pek je.. itu pun 3x seminggu... jimat la sikit.. hohohoho....

pastu SLPS MKN AGEL.. JANGAN telan anything for 10 minit.. bg masa kat agel utk serap dlm badan.

kalau rose nampak mcm rafiq da ada simptom nak batuk ke.. selsema ke... fes peket rose start bg yg ijau=umi...rose bg ikut umur dia la.. 1/2 pek ke... 1 pek ke...telan umi sblm tido.. LPS MKN AGEL JGN TEGUK AIR TAU!!! lepas 10 min nak bg rafiq mkn or minum pun takpe.....kekekke

then the next morning.. bg rafiq exo b4 bekfas pastu mlm nak tido amik umi... ulang la rutin tu sampai agel tu abis atau sampai da baik la.... kalau da baik leh stop amik agel...

kalau ikutkan agel ni supliment.. so kalau anak sehat.. leh je rose amalkan 3x a week... tapi kalau tgh tak sehat,kenala amik ari2...

pastu kalau ada ubat doc.. continue jugak... sbb agel ni bukan ubat tau.. supliment. kalau kena mkn ubat.. so amik ubat dulu n gap 1/2 hour pastu amik agel....

kalau rose tak paham... msg/pm jaja ye...

baca2 la kat blog jaja pasal agel tu.... heheh

kalau kata rose bg rafiq 1/2 peket je... another 1/2 tu rose simpan dlm bekas kedap udara.... nak simpan dlm peti ais pun bley.. lagi sedap sbb dia akan jadi keras mcm jelly.. mmg budak2 akan suke.. cume for bby jaja tak galakkan la sbb sejuk kan.. nnti nak baikkan batuk.. jadi makin teruk pulak...

rose pun leh amik jugak... tapi kita bg 2 pasang je pasal sayang lebey kat rafiq.. kekekkek ** tak baik marah tau!!!hehe


** nnti jaja msg no fon jaja kat rose ye.. senang nak tanyer ape2....

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ENA::
nak ye? eheheh mintak ngan jaja..agagaga

anak ena ade asma kan, benda ni elok kot. if ena nak details, cubela tanye jaja tuh..

ok2..insyaALlahm if minum nnti kita bagitau progress nye..
berehhhhh

UDA::
alhamdulillah, org bagi kite amek..wekekke

LILY::
ok2..nnti kit cite.

ooo..camtu eh auntie lily
tapi ibu rafiq takut nak buat sbb dia libatkan coding..dia takut template ladybug dia ni ilang..ngehngeh

tq auntie..:-)

IENA::
ye mek na..
murah rezeki..weheheh
ok2..:-)

JAJA::
haa..amek ko..panjang berjela2..wekekke

jaja tulih situ bwh 7 bulan satu sudu kfc kan...pastu jaja ckp makan setengah paket..
maknanya..mkn 3 kali sehari la ye?

ermm..

ok2..nnti ade apa2 sy msg jaja.
no phone ade kat belakang envelope pos express tu..

thanx jaja..bagi free muahhh!

Dee said...

oh..elok utk asma n elakkan batuk ye..bagus ni..nti snap pic rafiq tgh mkn agel ni eh..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ok kak Dee..
no hal punyerr

bereehhhhh..:-)

JajaPLuG said...

rose, ko da penin ke rose aku tulis pjg sgt??? kekkeke

3x SEMINGGU - kalau anak sehat.. sekadar nak mentenkan kesihatan... tapi kalau anak tak sihat kena bg 2x sehari ( 1x umi & 1x exo)

oh yg sukatan tu... mesti rose penin kan?? hehe sukatan tu tak fix... maknanya kalau sehat tu... leh bg 1 sudu je.. tapi bila da tak sehat tu... jaja galakkan UP sikit dos tu.. tu yg jadi 1/2 pek...

takpaham??? calling2 ye.....