Posts

Showing posts from March, 2009

Miss u Itam & Stokin

Image
Aku pernah cerita pasal 2 ekor kucing yg kami bela kat ofis kat SINI tapi sayang..both of them are gone..Stokin mmg jumpa bangkai dia kat area ofis nih..Cik itam ni kami tak jumpe sampai ari nih..dah seminggu ilang..Whiskas yg aku belikan utk dia masih banyak berbaki. Sebab takut rosak aku bagi kat kucing liar2 yg lain yg banyak berkeliaran.. Aku rindu Itam..Serius! Si Stokin kureng skit sbb dia agak liar..tak manja macam Cik Itam.. bukan apa..tiap2 pagi..dari jauh dia nampak je kete aku..terus diterkamnya..tunggu kat depan kete sampai aku turun sambil Miaww...Miaww..mintak makanan.. nak balik kerja pon dia jd eskot sampai aku naik kete sambil buat muka kesian. Lapor manjang dia nih..geram rasa nak picit2 je sbb nak makan sokmo... Tapi skarang aku betul2 rasa kehilangan dia..tak tahu dia g mana..samaada pihak pengurusan Intekma Resort dah pungut kucing2 berkeliaran or dah mati..tapi mane bangkainya?? nangis aku bila ingat kat dia..betul betul betul rindu dia...hurmm...tapi nak

Lenggang Perut

Image
Lenggang Perut?? Org yang jalan berlenggang2 sambil bawak perot kah? hahahahah..lawak kan..itula yg aku bayangkan masa 1st time aku dengar Lenggang Perut nih. Tu dulula..masa aku kecik2.. Tapi skarang org dah jarang praktik kan. Mak aku cakap, pompuan yang tengah mengandung anak pertama & pada bulan ke-7 kandungan, biasanya pihak keluarga akan adakan majlis Lenggang perut nih. Ianya adalah lebih kepada Kenduri Doa selamat..semoga ibu & bayi yg dikandung selamat semuanya..tu je..sekadar adat & mohon dari Allah semoga selamat, selamat & selamat...:-) Mak aku cakap, dulu2 ade gak org kampung yang amalkan benda2 pelik masa majlis nih..tapi aku maleh la nak tanye details. tak penting pon. benda2 karut tak payah la nak ikut kan. Kandungan aku akan cecah 7 bulan pada bulan Mei..InsyaAllah... Semalam mak aku call suh balik buat majlis tu. InsyaAllah..if takde aral melintang Majlis ni kami akan laksanakan.. Tengok tu..perot aku dah makin besor..My body Blooming all ov

Rojak Posting

Image
Rojak Posting..Boley? ahahah. Memandangkan dah agak lama tak update blog kan. Bukan apa, kemalasan melanda.. Fasa mabuk dah abis, tapi pening manjang je ada..nak wat camne kan..katenye Mak Buyung..kenela banyak2 bersabor ngan dugaan...:-) Ok..jom layan cite2 aku...:-) My Pregnancy skang kandungan aku dah masuk minggu ke-21 (Second trimester) last week check up utk kali ke-4..tapi lupa nak snap gambor yg scan tu..yg pasti..baby aku dah makin membesar & Sihat kata doktor..alhamdulillah...:-) dari last week aku dah mula dapat rasa pergerakan, tendangan dia jgn cakap la..mcm ngah sepak bola pon ade..masa 1st pergerakan dia ari tu..aku rasa cam ade Rama-rama lam perut aku..huhuhu.. Menurut doktor..pada minggu ke-21, eyebrows and eyelids dah terbentuk sepenuhnya. Begitu juga dengan kuku..how sweeeeeet....:-) Baby dah boleh mendengar our conversations. Masa ni if mengaji ke,membaca ke or menyanyi ke.baby dah leh dengor tau...tapi doc cakap..if ngaji ngan kuatla..ahahah..(matila Ibu