Posts

Showing posts from May, 2009

Kenduri Doa Selamat

Salam Khamis.. Malam ni nak balik terengganu sebab esok mak nak buat Kenduri Doa selamat untuk Cucu Sulung dari Anak bongsunya ni..heheh..cucu ke 26.. Mak aku dah ade 25 Cucu and on d way..my baby InsyaAllah..akan jd 26 org..heheh... Beriya betul mak aku..if ikut plan dia, siang nya nak buat bacaan Yasin..panggil kaum2 ibu dalam 30 org camtuh..Malamnya plak nak buat Tahlil..jemput org2 masjid.. Aku bukan apa..takut tak larat je nak urus..huhu..aku suggest buatkan sekali harung..buat malam..Tahlil & Baca yasin sekali..senang..tapi tu pun dia cakap nnti difikirkan balik..aduyai.. Tapi tula kan..bersemangat berkobar2 mak aku..Alhamdulillah mak aku amek berat pasal bab2 nih..dia nak semuanya selamat & berjalan lancar untuk Kandungan sulung aku nih.. Last Chek Up Hari ni last check up aku kat Klinik Panel..lepas ni akan berurusan kat PPUM ajela.. Pagi tadi before 8 aku dah tercongok kat depan Klinik..hahah..semata2 nak dpt no. 1, sbb malas nak nunggu lama...tunggu lama2 kat

29 Weeks..

Image
Salam.. Dah lama tak update..takde mood langsung nak berblog. Tatau nape. Maybe sbb kesihatan aku kot.. Sekarang kandungan aku dah masuk 29 minggu..dah menghampiri minggu ke-30..Wah..dah semakin hampir la ye nak jumpa baby dalam perot aku nih..:-) Baby makin aktif..kdg2 tendangan maut dia hampir buat aku nak terPEE...kikikik...if tido mengiring..mula la dia kuit2 tepi perut aku..cam marah je..tindih dia kut ek...Aku bukan apa..takleh langsung tido terlentang..akan rasa nak PEE je..huhuhu..ngiring adalah kedudukan terbaik..sambil keliling aku ade bantal2....bak kata hubby..SARANG BURUNG..hahaha.. Aku pernah cerita pasal kandungan aku ni ada masalah skit kan kat posting yg lepas..ok..ni updated story yang lepas ye... Tekanan Darah (BP) Memandangkan skarang aku kena check tekanan darah dua kali seminggu berdasarkan saranan Doktor kat PPUM tu ha.. Sbb masa depa check aku pada 1st check up kat sana..tekanan darah aku tak menentu..kejap tinggi..kejap rendah. So, depa nasihatkan chek BP

Selamat Hari Ibu

Image
10 Mei 2009 ni adalah Hari Ibu.. Begitu banyak pengorbanan yang mak kita dah buat untuk kita.. Aku menghargai semua jasa2 yang mak dah buat... Memandangkan aku sekarang berbadan dua..sifat keibuan tu semakin terasa..bagaimana harungi hidup dalam membawa nyawa yang sentiasa bersama2 aku sekarang..camtula agaknya perasaan mak kita masa mengandungkan kita dulu.. Untuk Mak & Mak mertua aku... Aku doakan semoga Mak & Umi sentiasa berada dalam lindungan Allah, diberikan kesihatan yang baik & dipanjangkan Umur...Amin... Ni gambar masa ari pertunangan aku.... yang kiri mak aku...kanan mak mertua...:-)