Posts

Showing posts from November, 2008

Cik Itam tom tom bak..kui kui

Image
S alam Jumaat... Ari ni aku nak cite pasal kucing..haa...ini dia..kucing2 kat ofis aku...:-) Kat Ofis ni..ade 2 ekor kucing itam..sekor itam legam..sekor lagi pakai stokin putih..Hehe.. kucing ni actually kucing terbiar..depa mai kat Intekma Resort nih merayau2..last lekat kat deparment aku..department2 lain pon ade kucing memasing...:-D Actually dulu ada sekor lagi..kaler kelabu. Nama dia Labi..tapi dah kene tangkap dek pengurusan Intekma Resort..yela kucing2 ni kan kdg2 masuk merayau2 kat loby kan..mencacatkan pemandangan...heheh..Labi ni manja..pantang org panggil..dia pon jd manja2 kucing ler kan... So tinggallah si Labu...yg pakai stokin tuh...Labu ni liar skit..smpai skang..if aku panggil nak makan..nak lak dia..tapi if nak pegang..harammm dapat pegang..berdesum larik. Ok..Yg kecik skit tu nama itam..dia skang if panggil2..mau dia datang dekat..tapi nak pegang je larik..tapi takla seliar si Labu..Si Itam dah manja2 skit..malu2 kucing je if aku panggil..(dah nama dia kucin

A1

Image
L ast sunday..aku ngan hubby gigih g Sepang F1 Curcuit nun..mak aih..jauh. Biasa ke sini utk ke KLIA or LCCT je..hhuuhu..Abg ipar aku Army..so, kami dpat tiket ni free dari dia lah. Siap ade makan lagi tu..Lunch... Aku tgk ramai2 umat yg kat situ..aku rasa kebanyakkannya dapat tiket free..sbb selain Entrance yg dikhaskan utk Polis & MINDEF...ade satu lagi Entrance iaitu JobStreets punya..ha..tu pon tiket free tu...ahahah.. lantokla labu..janji dpt free... Lepas balik dari klinik..kami teruss ke sana..(ke Klinik? nape? ko sakit ke? Takpe2..nnti aku blogkan pasal ni..ngeh ngeh ngeh) Sampai2 je..parking mak ai...dah agak penuh...sib baik cepat skit n ade satu lagi ruang kat situ...so, takdela parking jauh sgt n takde la penat jalan kan..Mana2 yg parking bwah pokok kelapa sawit nun..mak aih..jauh nyelah..tak sanggup den nak menapak huh! Parkingnya..mak aih..RM5 per entry..bayangkanlah..beribu umat yg pegi sana..n beribu kete.. Da sampai da.... Inila tiket kami..Thanx Yop...bagi

Mari Belajar Buat Kek..:-)

Image
Ahaaa..tempoh ari aku ade buat kek lak ok.. Sejak kawen ni..aku kenela belajar mcm2..supaya senang di masa akan datang...chewwahh! Actually..aku selalu gak tolong akak aku buat kek..tapi aku tak pernah buat sendiri taw. Dari minggu lepas lagi aku teringin sgt nak buat kek..Then lepas plan baiiik punya ngan Kak Chah..kami ke kedai serbaneka yg mmg jual barang2 buat kek.. Semua ade kat sini ok..aku tak bawak kamera..so, takdela snap gambor kedai tu. Lepas ni if aku pergi lagi aku snap ok..Ade mcm2..sonok la masuk kedai tu..bau dia pon wangi je. Bau kek! (off course la mek Rose oit). HuHu. Yg besnya...bila tanya tepung n bahan2 nak buat kek..akak kedai tu terus mencelah.. "Adik..skang ni semua senang..adik beli je tepung ni..then adik just letak 4 biji telur, 250Gm butter & 100GM air.." OOOOoooo...melopong jek mulut aku... wah..leganya teman rasa..sbb takyahla susah2 kan duk menimbang bagai bahan2 nya..rembat 2..satu utk ofis..satu utk aku buat kat umah nnti...hubby aku sk

Mari Belajar Jahit Langsir...:-)

Image
Dah banyak ari tak update blog..kemalasan merundum..heheh.. ari ni nak cite pasal pengalaman aku jahit langsir..utk pengetahuan semua..aku tak gheti menjahit ok...mmg takde bakat..senget benget nnti...ekekkeke... nak dijadikan cite..memula aku n hubby pergi usha2 kedai langsir untuk tempah or beli siap kan..umah aku kosong..takde langsir..mcm dogol je upe kan..lagi2 sbb ade sliding door.. usha punya usha...mak aih..maheiinyeee.... aku balik umah berkira2 nak tempah ke?? ish cam rugi je..dahla jahit bodo je..(jahit lurus takde scallop)..ekekke... Then datang idea..memandangkan minggu depannya aku nak balik umah mertua (Ini Kisah last2 weekend la ni..tak ingat weekend mano)...ape kate aku g jahit kat sana kan..alang2 dah pergi sana..leh mintak mak mertua aku ajarkan...calling2..mak mertua aku cakap ok..senang je jahit langsir...heheh...(mmg betol pon ko...) Pastu aku g Nagoya lepas balik dari kerja...nak tunggu hubby dia bz manjang.. mlm2 bute baru balik kan...then smpai Nagoya pilih2la.

Lahai Ika....Bucuk Cik su...

Image
Tadi, time rehat aku g jenguk anak buah aku kat Hospital SALAM... tiba2 kene tahan kat spital..asalnya demam2 biasa je..tapi tiba2 org taska call cakap anak buah aku tu semput...berkejar la akak aku g klinik.. lepas g klinik..cek2 bagai...org klinik tu cakap suh anta spital..aduyai... lepas cek2..doktor kat spital tu kata kena tahan dalam sehari..utk sedut kahak.. upe2nnye budak ni semput sbb ade kahak yg banyak berkumpul n dah pergi ke belakang.. doktor takut ke paru2..then terus dapat sakit lain lak kang... Inilah anak buah aku yg jadi pengubat jantung aku time aku boring2...g umah dia..main2 ngan dia...:-) (Ini time dia sihat okeh) Before masuk bilik...doktor tempat kan kat sini kejap..tgk tu..lengan dia kena cucuk..sian..masuk air...akak aku cakap menjerit2 budak tuh sbb terlalu banyak tempat doc cucuk sebb tak jumpa urat nak cucuk jarum tuh...(Akak aku lak memboyot..tunggu ari je tu..eheheh) Then...masuk je bilik..kene letak bende nih....time nurse letak dia dah meronta2..pan

My New Look...

New look? ape yg NEW nya? hehhe..tu ha..blog aku...mesti mula2 baca ingat tuan punye blog ade new look kan? nan ado nye..hehhe...den mcm dulu je..takdo yg baru2.. thanx for My incey aku betul...for his effort utk blog isteri kesayangan ini..hahahahha...(matilah puji diri sendiri).. ape2 pon..aku sker new look ni....BLACK+PINK...lately..im really really really obses into PINK! ha?? pink..ayoyo..kaler tu tak pernah lak aku sker yg amat before this.. if aku sker mesti majlis tunang / kawen aku ari tu aku guna tema pink kan...Ehehehhe... aku ade banyak benda nak cito ni...tapi not today..ader krojer yg nak dikerojer kan...bos dah balik dari outstation..so kenela buat2 busy..(busybodi ka?) kui kui kui... Gambar kawen yg kat perak dah dapat...nnti kiter cite2 kat sini ye... jumpe lagi....:-)

Secret Recipe..Yey!

Image
Semalam 11 November is 11th anniversary Secret Recipe..satu2nye jenis kek yg aku teramatlah suke n kembang kuncup idung aku if hubby aku belikan even satu slice...n off course la Chocolate Indulgence menjadi pujaan ati beta....:-) Inilah iklannye... Ok2..balik tajuk utama.. bebenornye..aku nak cite..semalam, SR buat a great promotion..Beli sebijik kek..dapat percuma sebijik kek jugak..haaa...mane nak dapat promotion yg sebest ini...kek ni agak mahal bagi aku..tataula if org lain kan..tapi bagi aku..mahal but berbaloi la ngan rege n kualiti..bes bes...:-) If takde ape2 celebration, mcm tak berbaloi je nak beli sebijik bagak tu....lainla if ade birthday party or jamuan kan..leh la beli...sekali sekalo apo salahnyo... Kami beli kek ni tongtong..kongsi skit sorang..so, sorang baru lebey kurang 10 hengget...Bijak..bijak..hahahah...dapat mkn sepuas2nye.. yg tensionya..kene beratur hampir 2 jam baru dapat..rupa2nya..org ramai dah beratur panjang yg amat..kul 10 dah bukak kaunternya...huhu

Madagascar Escape 2 Africa Premiere Screening

Image
Malam tadi aku n My Incey Aku Betul pergi tengok Premiere Screening Madagascar Escape 2 Africa GSC Mid Valley.. My hubby dapat free tickets from Nuffnang........ Kelakor..awal2 dah gelak..aku ni plak mmg jenis cepat gelak even benda2 kelakar skit2 pon aku yg gelak dulu before org lain..hahaha..tgk kapal terbang depa berlepas dari atas pokok awal2 cite aku dah gelak...kui kui kui.... semalam aku tak bawak kamera..kakak aku still guna.. hp pon tak bawak...yela, if ikutkan if ade tayangan perdana..semua benda alah (hp, kamera, video cam) tu depa amek kan...tapi yg ni lain lak..depa tak amek..tapi diletakkan banyak staff depa utk kawal keadaan dalam panggung...if ade yg gatei2 nak rekod kan..huhuhu..(adakah kami terlalu lurus & jujur sampai tak bawak benda alah tu semua) hahahahah...... lahai..tgk org lain duk snap2 gambor..jelesnye rasa..tapi apo nk buek..nengok je la...:-) ade jumpe sorang blogger tu..my hubby pon lupe dia punye URL blog dia..if ade..leh mintak ngan dia....sbb dia

Jamuan Raya InED...

Image
Ok..ini jamuan raya yang lassst sekali untuk tahun 2008..31/10/2008..Ari jumaat lepas. Setahu aku raya dah abis..tapi ntahla..depa ni lambat bebenor buat majlisnya..takpelah..Deeparaya pon bley dipanggil ni kot..ehehehe... Before Jamuan Raya..Kami ada Hari Mengundi untuk memilih Jawatankuasa baru dalam Kelab InED..Aku lak jadi urusetia..jaga pendaftaran...huhuhu.. Before aku cite skit2 pasal jamuan ni..meh aku kenalkan.. Ini Dak Fazrul..Cameraman on dat day..gambor2 yg ade tarikh ni guna kamera Nikon Coolpix Compact aje..gambar2 yg kat bawah..yg clear n cantek2 tuh..adalah dari kamera Dak Fazrul ni..lawa...n dia pon guna Nikon...i like...:-) Mak aih..peti undi..direka & dibuat oleh Dak Aswad...hehehhe... Wif Kak Chah..urusetia gak.. Amboi...kecohnye... Sesi Kira undi...kui kui Lepas Pengumuman siapa MT baru..Jamuan Mkn2 deeparaya pon bermula.....nyam nyam...tak sabor nih..lapor...hiks! Carrot & Walnut Cake..sedapppp sgt! Cara Berlauk..tapi besar2...sedap gak