Posts

Showing posts from July, 2010

Yang di tunggu dah Sampai..:-)

Image
Salam, update di petang hari. Kenapa? takyah ditanye sbb alasan biasala..BZ Bz BZ..kah kah kah ok2..hati berbunga2 hari ni..dapat parcel yg ditunggu... apekah itu? weehehhe ingat lagi tak aku menang voucher RM50 dari contest yg dianjurkan oleh Catlina? ala.. Nur Dayana Insyirah's 1st Besday GA tu..leh tgk SINI & SINI selepas ditimbang2, ditelek2 mane satu yg aku nak beli..last2 aku decide beli Soft-Structured Carrier (SSC). Memula dulu nak beli Mei Tai basic @ price RM160...tapi hati ni mmg dah berkenan giler kat SSC ni plak..hahaha. If nak cuci2 mata..leh tengok sini... SnuggBaby Wah..black belt ka? eheheh cantik tukang jahit gulung..lepas bukak n try gulung balik td, aku dah tak dpt gulungan asal camni..hahahha..hampehgass tol la. And here it is...Aku Pilih Corak INI Hati tertaut tgk love2 tu..ahahha..Actually colour dia dark brown..tapi nmk cam itam kan? Jahitan sangat kemas..ianya Handmade ok. BUkan dari kilang..ngeee..if nak tanye apa, leh call terus

Cerita Minggu Lepas

Image
Salam, still in bz mode. so aku just tempek2 gambor n aku cite sket2 k.. Jumaat lepas, InED adakan Hi-Tea utk raikan staf2 yg baru kawen & staf2 yg dah berpindah ke deparment lain. As mengenang jasa la lebih kurang camtu..eheheh.. Venue: Hotel UiTM Shah Alam. Tayangan video gambar2 staf yg dah takde kat InED..sambil pasang lagu Broery Marantika. Sadis la pulok lagu tuh..uhuhu Burger Malaysia. Hehehe..cute sangat beger ni..comel2..antara menu yg jd rebutan..sekejap aje dah licin..Lepas refill pon abis cepat gak. Mee Jawa. Aku tak minat sangat..tapi aku amek gak la sekadar merasa. But still, tekak aku takleh nak terima kuah dia yg agak2 manis tuh... Sandwiches. Ade lagi menu2 lain..tapi maleh nak snap. Mine.... *************************************************************************************************** Sabtu lepas plak..kami pergi tengok2 kereta..cuci2 mata..ahahah..ke NAZA WORLD..actually abg aku keje sini..so aku bawak mak aku yg baru dtg dari kg tu ja

Rafiq's Day

Image
Salam, Banyak hari gak terbiar blog aku ni..dah bersawang gamaknye..wekeke ok2..aku masih bz..tapi, akhirnya berjaya juga aku upload gambar2 birthday rafiq ahad lepas. Fuhhh...dari semalam duk upload tak siap2..asyik tersekat2 ngan kerja yg nak dibuat.. Birthday ni suppose aku buat 17 julai lalu..tapi disebabkan oleh beberapa perkara yang takleh nak dielakkan, kene tunda ke 25 Julai baru2 ni.. Alhamdulillah, semua berjalan lancar. Even hujan lebat, ramai gak tetamu yg datang dari jauh meredah banjir kat depan perumahan aku duduk ni..huhuhu... Majlis ni kami wat kecik2 je..just jemput kenalan & jiran2 yg aku kenal & anak2 depa yg selalu bermain2 ngan rafiq.. Menu biasa2 aje..bihun, sandwich n lain2 side dish. Takde tema bagai..semua buat sendiri..malangnye satu keping gambar makanan pon tak amek..ahahahah..sabar jela kan. Sib baik kakak n mak aku dari kampung bantu..If tak mmg haru gak la..1st time handle majlis camni..kah kah kah OK..enjoy the picas. a small decor

Ramadhan Dah Mengintai2

Image
Ramadhan dah mengintai2.. Ganti puasa lom abis lagi..Agagaga..bukan ape..dah tiga ari ambushed by askar jepung..ngeeeee. Sadis sunggoh! ok2...ini lauk dinner mlm semalam. Dah2 dekat2 nak poser ni sure ramai ngah ganti puasa kan? so sila terliur....kah kah kah..jahad kan saya? muehhehe....ampun... ::::Ikan Siakap Masak Suka ati akula nak letak ape, Sup Sayur & Telur Dadar:::: "Ibu cakap..Ramadhan Dah mengintai2..jadi, rafiq pon intaila dari bakul..ngeeee" p/s: mlm td sy dah makan Grilled Chicken Burger (GCB) kat Mekdi..cedap..tapi maybe org yg tak suka mkn beger ayam tak gemor kot..heheheh...

Ade Parcel utk aku

Image
Salam, Jap tadi ade org anta parcel utk aku kat ofis ni ha..terkejut gak aku sbb aku mmg ada order satu barang..tapi takkan sampai dah kot..dia kate 10 hari bekerja..dikira2..arini lom sampai 10 ari lagi..uhuhuhu.. Aku tanye... "ape dalam ni dik?" ..budak tu cakap.. "susu kot kak" ...Haa?? melopong jap aku..bila maser plak aku order susu....huhuhu Bukak2 je..tgk2 dari Anmum..Mula2 sonot sbb ingatkan Anmum Lacta..Upe2nye Anmum Essential..utk kanak2 1 tahun ke atas..wekekkekek rafiq takleh minum ni..so..as usual..if dpt susu free..aku akan bagi anak jiran..mana2 yg aku tgk anak ramai & hidup tak berapa senang..aku kasila..biasanya aku bagi kat anak Kak zura..tapikan, if pengasuh tgk, sure dia nak gak..sbb anak dia suka minum susu..anak dia dah 5 tahun dah..so, better aku bagi kat budak yg umur 1 tahun lebih kan?? Depa lagi memerlukan susu ni.. aku mmg jd ahli kelab anmum..masa pegnent dulu..last month depa wat survey n call tanye mcm2..and cite pasal kebaik

Sedap ke Beger ni??

Image
Malam td tengok iklan kat telebesen. Mak aih..cedapnye tgk beger tu. Bila tgk Capital M of McD..lagila buntang mata..nak2 lagi ari puasa. Nafsu makan tu tau2 la kan..wakakakka..ceh nafsu semata! Ha..bege ni laaa.....besarrnyee.. eh ke dalam gambor je nampak besar? Aku nak ni..aku tak kira....agagaga...harus ajak en affandi g Mekdi malam ni...nyam2...biasa en affandi melayan aje ape aku nak..mintak2 dia tak bz mlm ni.. ohh..nafsu mata semata2..ntah2 tak sedap mana pong! p/s: arini aku buat2 bz..till then..daaa...:-)

Perkembangan Rafiq @ 1 Year Old

Image
Salam, Pejam celik..daaaaa setahun anak bujang aku tuh. Alhamdulillah...Kesihatan & perkembangan as a baby amat baik..eh rafiq dh jadi toddler lah eh? no more baby? if nak panggil baby gak, kene wat adik baru utk rafiq..oppsss..belum2..belum buleh lagi...rafiq masih kecil..needs more attention from abah & ibu..dan juga belum puas menikmati susu ibunyer....:-):-) ok2..ada banyak juga benda2 baru yg rafiq leh buat n buat aku terkedu n terpegun...ngeee. tapi ade jugakla yg sama ngan last month..cuma diperkuasakan lagi..*perghh ayat tak hengat* Berat & Panjang Berat rafiq terkini ialah 10kg, panjang 78cm..masa lahir cinonet je 2.944 kg & panjang 47cm..ngeee Panggilan Abah & Ma-Ma if dulu sebutan dia mcm merapu2..setiap masa abah abah abah abah mama mama mama..tapi sekarang its more specific...Abah means bila nampak kelibat abah dia lah and Ma-Ma bila nmapk aku. Panggil Ma-ma lagi jelas ketara bila dia lapar, dia ngantuk, dia yak. Kadang2 meluru kejar aku sa

Posting Khas buat Alyani @ Lya

Image
Salam, Since last week, byk blog2 kaum ibu dah buat posting ni..tentang kawan blogger kita, Lya yang bertarung nyawa dengan penyakit jantung dia yg kronik. Aku tahu pasal ni dari Blog Kak Zue... Biasa blog aku diserikan oleh komen2 dari Lya..tapi dah lama dia tak datang. Bila tgk kat blog kak zue ttg Lya, terkejut giler aku. Even tak pernah bertemu muka dengan Lya, tapi Lya byk kali pesan, if lalu cherating leh jumpe time balik kg nanti..ehehhe..insyaAllah..if ade rezeki jumpa juga kita nanti Lya... Ini adalah serangan terbaru yg Lya hadapi. Lya pengsan di tempat kerja & mengalami serangan Sawan berulang kali...If korang biasa baca blog dia, tahu la kan camna kondisi Lya yg mana sebelum ni mengalami pelbagai masalah kesihatan. Taktala membaca pengalaman bersalinnya satu masa dulu...tersentuh baca. Rupa2nya ramai lagi insan lain di luar sana mengalami pengalaman bersalin yg sangat mencabar.. Leh baca SINI Lya dah dibenarkan untuk pulang ke rumah tapi bila tengok gambar dia da

My BF Journey: 1 tahun sudah & Stok Susu terkini

Image
Salam.. Syukur Syukur alhamdulillah..aku dah selamat menyempurnakan penyusuan rafiq untuk 1 tahun..and one year to go..caiyok2! semoga Allah permudahkan perjalanan menyusukan anak sulungku ini.. Sungguh banyak liku2 yang telah dilalui. Makin byk dugaan yg datang..makin kuat semangat aku untuk menyempurnakan matlamat aku yg satu ini..sebagai ibu bekerjaya, perkataan penat..letih...mmg sentiasa meniti kat bibir ni..tipulah if aku tak pernah cakap PENAT, LETIH... perasaan murung..sedih..selalu terjadi. bila kita stress, susu merudum. stress tempat kerja, stress ngan org sekeliling n kdg2 dengan masalah keluarga & sbb dtg bulan.. bila susu merudum, kita mula rasa gelisah..takut.. takut sebab apa? takut anak kelaparan.dalam kepala ni..if susu tak cukup, ayat yg berulang2 kat kotak fikiran.. "ESOK NAK MINUM APA ANAK AKU TU?..IF BEKALAN ARI NI TAK CUKUP, ESOK HARAP2 TAK MERAGAM LAH DIA".. aku bukan ibu yang dikurniakan susu yang melimpah ruah..tapi alhamdulillah, m

Apa hadiah Untuk besday Boy?

Image
Salam... 1st of all, thanx to all mommies yang wish birthday utk rafiq..rafiq, abah & ibu really really really appreciate it..:-) ok, Semalam check up rafiq. Agak lama menunggu. 1st time chek rafiq kat Klinik Desa. Hehe..So sweet. Teringat suasana kat kg..Klinik rumah papan. If kat terengganu, kebanyakkan Klinik Desa dah diupgrade ke Bangunan konkrit. Besla cek kat kenek desa. even kene tunggu agak lama, tapi aku suka..leh sembang ngan ramai kaum ibu. Kongsi2 cerita..pasal anak2..biasa aku g kenek panel..so, g cucuk & balik..tak bes langsung! ok2..perkembangan rafiq aku akn update next posting. hari ni tak sempat lagi. Keje ngah kejar ni..Larikkk! Jom tengok ape hadiah utk besday boy semalam...:-) v v v v v v Tadaaaa....walker untuk rafiq..memandangkan rafiq skang tengah meniti2..so kami decide beli benda ni..aku sangat2 suka & sgt berbaloi beli benda ni sbb rafiq really enjoy! itu yg penting. selain rafiq leh jadikan walker, nnti dah besar skit dia leh