Posts

Showing posts from June, 2008

Minggu Terakhir Di Pusat NASEC

Image
Alamak...dah banyak hari tak update ini blog. Hehe.Manyak bizi. Nak serah tugas kan..1 Julai aku dah kat tempat baru..Nak serah tugas Laman Web Pusat, Bengkel yang aku tengah handle..Bengkel Sehari Penilaian Risiko Bencana Alam: Tanah Runtuh & Banjir that will be held on 7 August 08..kat Port Dickson..n maybe aku akan join depa gak even dah kat tempat baru..aku handle dari awal kan..so suppose aku akan dapat sponsorship on my accommodation kat sana nanti.. Aku kat deparment skarang tak sampai setahun pon...bulan 9 tahun lepas aku masuk sini..then dapat kat department lain plak...rezeki nak kawen kot..heheh..Kontrak 2 tahun..takpela kontrak pon kontrak la..lama2 nnti dapatla tetap ni..insyaAllah...mane tahu..rezeki lepas kawen plak nanti..hehhe.. Okla..sini adela skit2 kenangan aku kat sini..staff kat sini semua ok2..kpala gile2..sbb ramai muda-mudi....yang dah berumur 3 org je..yg lain semua ngah darah muda.. ok..let the pictures story mory k.... Bengkel Fail Meja & Manual Pr

Hari ini..Genap 24 Tahun...

Salam Jumaat Semua.... 20 Jun 1984..tarikh yang tak akan dilupakan oleh kami semua..Hari ni..genap 24 tahun arwah ayah meninggalkan kami semua untuk selama-lamanya...Aku tak sure apa penyakit yang sebenar...Dalam surat mati pon ditulis..Sakit Dalam Perut..Aku ada gak tanya mak..mak pon tak pasti...sbb masa tu..doktor tak dapat kenal pasti lagi apa penyakit sebenar....yela, masa tu alat2 pon tak canggih kan..teknologi kurang..nak trace penyakit pon amek masa.. Masa tu juga..aku baru 4 tahun..Even aku baru 4 tahun masa tu...banyak jugakla kenangan yang still aku ingat..tapi kali ni takde gambar ya...sbb gambar ayah aku takde dalam simpanan..masa tu hidup kami mmg susah..kamera pon takde...tapi gambar dekat lesen penarik beca dia ada..aku plak hilangkan..hehehe.. Antaranya..Ayah nak sangat2 makan ais krim malaysia..mak larang..tapi dengan senyap2 ayah bagi duit kat aku..n pujuk aku..ayah cakap..kalau aku belikan ais krim..aku dapat ais krim jugak sebagai upah...aku ape lagi..berlari la

Jalan-Jalan Lagi..

Image
Last Saturday aku join grup ofis abg ipar aku pegi Picnic kat Sungai Congkak, Ulu Langat, Selangor...actually ni grup admin ofis abg ipar..depa saja suka2 pergi..bukan family day or ape2 kan.. akak aku (Kak Siti) beriya ajak aku..dia cakap if aku takde cam tak bes..lahai aku ni bukan teruja nak pegi pon..sbb tak kenai pon depa2 tuh...Lepas dipujuk raju akak aku..hahahaha..aku ikut jugakla...bukan sbb apa pon..sbb akak aku tu ngah pregnant..sian gak dia kene jaga anak buah aku yg hyper active tu..penat mengejar si kecik tu..lincah bebenor si zulaikha tuh...ish la... Bertolak dalam kul 8.30 pagi..sampai sana around 10.30 pagi..Actually takdela jauh sgt...tapi sbb jem masa on the way ke sana..tu yang amek masa skit...padahal masa balik amek masa lebih sejam je.... Aku tak mandi-manda pon...seganlah..aku ni.. if pegi ngan org2 yg aku tak kenai mmg tak akan mandi..Kalau pergi ngan keluarga aku..sure aku mandi....siap kuak lentang...(eh, leh ke kuak2? tak pasei langgor batu sungai..huhuhu)

Seminar Penyelidikan

Image
Pegi Seminar sambil berenjoy-ejoyan gitu..haks..ade ke ayat camtu? huhuhu..takpela..aku wujudkan sendirik..hehe.. Sepanjang perjalanan ke sana aku tak tido langsung...maybe naik bas siang kot..if malam..dah lama aku membuta..hehe..Kak ija kat tepi aku dah selamat dah...kuar je gate UiTM..krohh kroohh tido...kui kui...senang betol dia nak lelap mata...ehhehhe..org dah berumur kan..cepat penat..:-) Syiok gak g seminar ni..actually tak ramai..11 org je..actually 12 org..tapi sedang cuti kawen...n pertengahan bulan 6 ni ..akan masuk lagi 3 Pegawai Sains n Penolong Pegawai Sains..hurmm..makin ramaila lepas ni staf kat sini....department aku keje skang tak ramai pon...masa kat fakulti kejuruteraan awam dulu ramai..sekali program..100++ org staff akan join.. Ini last Seminar aku join kat department ni..1 Julai aku kat department lain lak.Wahhh..makin banyakla pengalaman aku kat UiTM nih...huhhu... okla...ni ade skit gambor aku akan upload utk tatapan semua...enjoy it! Before bertolak..sempat

Cuti-Cuti Malaysia..!!

Image
Balik Kampung!!... Bes giler balik kg kali ni..nak tahu kenapa?? Hehe..ramai yg balik bebenornya..meriah la umah mak aku tuh... Kak Imah & Kak Rusni, Abg Nor & Abg Zul pon ade balik... Tapi tak semua balik la...takpela..if balik semua pon kang jadi cam tongkang pecah umah mak aku tu jadinya..Tak muek dah..dah terlalu ramai..HuHu.. Abg Ipar ngan Abg2 aku yg lain sempatla mengecat rumah..sempena kenduri adik dia yang Bongsu ni kan..Hiks! Bilik pengantin pon dah siap cat..Ha..legala skit kepala aku..Ada dua benda lagi yang buat aku betul2 rasa legaaaaa sgt2... 1) Aku dah Booking cameraman..sbb cameramen ni..mmg laku musim org kawen..aku guna Kyoto Photo Lab.. Owner kedai ni...Royal Photographer..depa la amek gambor2 Sultan Mizan..Harap2 gambor2 kawen aku nanti pon ala Royal Picture la kan..hahaha..Raja Sehari ler katekan! 2) Aku dah Booking Butik Pengantin..heheh..legaaa...mmg betul2 rasa lega..dahla masa aku booking, dah ade sorang tu booking selang sehari je ngan aku..pergghhh..