Posts

Showing posts from September, 2009

Tengah Kumpul Mood Kerja..

Image
Salam.. Selamat hari raya semua..tak sempat nak update blog for wish hepi hari raya itu ari..ehhehe..almaklumler..mood raya..sibuk buat persiapan raya..dahla last day kerja b4 raya (Jumaat 18/9/09) Dato' VC bagi half day utk semua staff uitm..apo laie..melompat girang la..leh balik awal..hehhe..balik2..kemas2 barang utk bawak balik kg then amek my Bushuk kat umah pengasuh... Raya tahun ni amat bermakna...sbb 1st time beraya sebagai seorang isteri & seorang ibu..Seronok sangat...yela dah ade anak..duk kumpul duit raya baby la kan..Abah Rafiq siap letak KPI brapa duit raya kena dapat..ahahaha..mcm2..Alhamdulillah..melebihi KPI..rezeki Rafiq! Hari raya pertama & kedua..Kami balik perak..Kg hubby..raya ke-2 petang..dalam kul 4.00 ptg camtu kami bertolak balik ke terengganu...alhamdulillah..semuanya selamat & dah masuk kerja pon ha....:-) 1st raya...wif si kecik yang pakai Baju melayu ijau pucuk pisang..Opah rafiq jahitkan..hehhe..Sooo cute.....Tema Kaler Ijau..(a

Bukan senang nak jadi Ibu...

Image
BUKAN SENANG NAK JADI IBU .. tu adalah kata2 sorang kakak ofis lama aku kerja..masa tu aku still dalam pantang... mmg betul la apa yang dia kata tu..aku stuju 100%. Dari mengandungkan anak 9 bulan...lalui proses bersalin yg aku rasa mcm nightmare sbb hampir 11 jam sakit nak bersalin..alih2 kena emergency operation..then masa berpantang..tak macam org bersalin normal..Semua benda terbatas..Makanan yg boleh dimakan very limited, tak leh nak berurut beriya, takleh bertungku..(hasilnya tang perut lelemak diternak mmg takleh nak ilang lagi...Haihhh...), takleh buat tu takleh buat ni..heheh..rasa cam merana sbb semua benda terbatas.. Tapi sekarang....semua tu rasa terbalas bila pagi2..bangun tgk anak kat sebelah..muka dia tengah tido sangat sweet bagi aku..rasa cam baru semalam aku bersalin..alih2..dah 2 bulan umur si kecik ni... Sekarang Rutin hidup aku mmg berubah hampir 100%..Tido tak cukup, Buat kerja rumah dah takleh secomplete dulu, nak g berjalan kena fikir keperluan baby dulu..ma

Happy Birthday Abang..:-)

Image
Ari ni birthday hubby aku..dah tua dah..keh keh keh..(mcmler aku muda sangat) ahaks! Happy birthday abang..semoga panjang umur, dimurahkan rezeki & mencapai semua yang dihajati..semoga birthday kali ini lebih bermakna kerana kehadiran zuriat kita.. Alamak..adiah tak beli la..heheh..tapi takpela..ade adiah paling berharga & tak dapat dibeli ngan wang ringgit..iaitu.. si cinonet kite... Muhammad Amzar Rafiq ... heheh...bes kan adiah besday tahun ni..ehehhe...if nak adiah gak..nnti kita g beli sesama k..lepas raya la jawabnya...:-) Hai Abah...Rafiq pun nak ucapkan Selamat Hari Lahir...Moga jadi abah yang baik, yang bertanggungjawab & Jadi Abah Mithali ye...Rafiq sayang abah...:-)

I'm Back..:-)

Image
Salam semua.. Ari ni 1st day aku kerja..Rindu gila kat anak...Haihhh...camnola ye nak tinggal ari2.. Ari ni jugak 1st day Rafiq stay ngan pengasuh dia..Rasa berdebar cam nak tinggal anak berbulan2 je..yela..mane tak nya..mcm2 dalam kepala ni duk pikir..org ni betul2 ke leh jaga anak aku? cukup ke makan dia bagi? bersih ke dia jaga? Hahhaha..kelakor la plak..adakah aku sorang je ke or ramai lagi org cam aku ni..sepanjang ari duk pikir benda2 tu... Okla..nnti2la anta posting panjang skit..pengalaman aku bersalin? ermm..nak cite tak ek? tgkla camne..agagaga..yg pasti..takkan dapat dilupakan seumur hidup..1st time ler katekan..ye dak? Ni la hero aku n hubby...Muhammad Amzar Rafiq...Thanx to MamaAerisha sbb buatkan gambor2 kat bawah ni jd camni upe dia.. nnti2 update lagi..ok..jap lagi nak balik dah..tak sabar nak amek Rafiq..nak gomol2 dia..alahai..rindu gila kat dia.. ni latest pic..rasa nak geget2 je pipi dia.... ok kawan2 ibu...jumpe lagi...tata...:-)