Posts

Showing posts from May, 2010

Perasaan Aku Bercampur Baur

Image
Salam Sekali lagi..posting kerisauan tahap gaban aku tentang rafiq. Sejak baik demam tempoh hari...rafiq kurang minum susu. If dulu2 bila baik demam..at least dia leh minum sampai 9 oz sehari instead of 12 oz sehari sebelum demam. Last week masa baru2 baik demam..rafiq hanya minum 6oz masa dengan pengasuh. Tapi hari khamis lepas aku betul2 terkejut bila pengasuh rafiq cakap rafiq tamo susu langsung hari nih! Lagi, mamact cakap tu pon dia paksa rafiq minum..dapatla juga budak tu telan 2oz sahaja! Last week, hampir setiap hari aku akan bawak balik 2 botol berisi 3oz setiap satu. So, aku wat stock n bertambah dari sehari ke sehari. Dah lama esbox aku tu tak berisi ngan susu..syik2 lauk2 je.. From zero to This! Dah ada 61 oz setakat ni. Botol kecik2 tu dah abis aku guna. So, kene guna storage bag plak. bag ni dah lama beli tapi tak pernah guna sbb susu aku kan dah tk semeriah dulu utk dibuat stock beku. Zooom skit. Memangla cam sonot kan tgk stok EBM dah jadi makin byk..tapi

Happy Wesak Day!

Image
Salam.. esok Hari Wesak kan..sooo..ape lagi..cuti2 mesia la....yahoo... Happy Wesak Day untuk yang menyambutnya...cheers! selamat selamat selamat utk semua2 k.. nak balik kg tu..ati2 di jalan raya... miss korang semua. takleh nak blogwalking. korje korje korje *cess cam org len tak korje. but, serius stuck giler nih!* if esok free kat umah aku jenguk umah korang k...serius tahap gaban tak tahu cite2 latest korang.. daaaa...XoXo :-)

Minggu Ni Minggu Huru Hara

Adui..mmg huru hara la ni mana nak capai ni? semua nak on the dot! Modul baru berderet writer hantor..dah lama aku mintak..baru laaaa nak anta..pastu sibukla calling2 tanye "bila nak siap? bila nak siap?" mula la aku hangin..dah berbulan2 aku call tak siap2..bila student baru nak mendaftar baru la sibuk nak anta modul... tup2 baru 2 ari anto dah call aku tanye bila nak siap haihh...banyak modul in Q la..sila bersabar ye tuan2/puan2..sy akan cuba siapkan modul anda sekelian secepat yg mungkin... oh ya..20 June 2010 ari pendaftaran pelajar baru e-PJJ..nampak gayanya..kene korje la ari tu..huhuhu aku bz ari nih.. daa...:-)

Rupa Aku..in 20 Years..kui!

Image
Kah Kah Kah...camni ke rupa aku nanti? Ahaks! If betuila jangkaan website nih..mmg ade skit2 upe mak aku skang..ngeeeeee aku blogwalking jap tadi..terjumpela kat blog Idah ..eheheh.... If korang nak cuba..pegi In20Years.com ..just for fun..leh ilang stress sengih sorang2 kat depan pc cam kerang busuk! see..aku dah terbayang muka korang seme..ehehehhe

Ketahui Jantina Anak Dalam Kandungan Anda: Kepercayaan Orang Lama/Dongeng

Salam, Di awal mengandungkan rafiq..aku mendaftar kat Baby Center untuk tengok baby's growth chart ..then baca2..terjumpala satu artikel pasai ni..dah lama simpan dalam thumb drive sampai laaa baru ingat nak share. saja nak share benda ni if ade yg belum pernah baca/tengok..hehe.. Posting ni adalah more to kepada ibu2 yang sedang mengandung sebabnya...leh tahu camna nak kenalpasti yg kita masa mengandung baby boy or gurl.. jom2 tengok apa yg aku copy paste. Setiap individu adalah mengandung berbeza ya..maybe apa yang aku cakap YES tu..No pada org lain.... SO, INI SEMUA ADALAH BERDASARKAN PENGALAMAN AKU MASA MENGANDUNGKAN RAFIQ... There are plenty of myths, in each community, about how to tell whether you are pregnant with a boy or a girl. Here are some of the most popular, gathered from around the world - and remember, they've all got a 50 per cent chance of being right! You're more likely to be carrying a boy if... • Your baby's heartbeat is lower than

Keranamu Malaysia!

Image
Ha ha ha.. Keranamu Malaysia? ehehhe..takdela..saje letak tajuk tuh! ni ha den nak koba kan..ini la benda ala yg masuk mesin basuh den. Kocik yo. Tak padan ngan tuan. Den ghaso nak picit2 ja.. pic from gugel..maceh! Eh den bukan nak picit duit ni sbb dia tak salah..den ghaso nak picit2 tuan punyo syiling tu haa! sapo laie..somi den la...adeh..tula len kali sebelum campak baju masuk bakul baju kotor bawak2la kuorkan dolu mano2 benda asing yg leh 6 jahanamkan mesin tuh! Tadi org kedai cino tu call cakap mesin dah siap n tanyola rosak apo..syiling ghupenyeee! dia dah hampir jahanamkan mesin tu sbb dia dah kikis2 body mesin yg kat dalam tu. ntahla..den pon tak tahu camno nak kobakan. Skang somi den kat terengganu ..otstesen.esok dia ke johor plak otsetesen jugak. Abis bilo laie org cino tu leh anto mesin tu ar?? takpo2..sobar sobar...huhuhuhu ** sib baik baju kojo den banyak. Takpolah. leh nunggu sampai ari rabu nih..ngeh ngeh. Baju rafiq sonang yo..den sontal2..sap sap soi jah!

Mesin Basuh Rosak!

Image
Salam.. Khamis lepas mesin basuh kami rosak! Memang hazab juge la kan ghase bila mesin basuh rosak. Aduhai. Tiba2 je rasa cam patah tangan. Mula2 tu suami aku yg perasan mesin tu tiba2 jd kuat bunyi dia..mmg mengerikan sbb cam nak pecah je bunyiknye. Bila basuh takde masalah..cuma masa dia spin tu dia jg bising bingit! Org kedai tu dtg check2, then tgk2 mmg kene angkut pi kedia. Uuhuhu..Then anta kedai...then then then? ape yg terjadi? hohoho..apo laie..baju bajan byk lom basuh. Nak2 lagi baju rafiq. Dahla sabtu nak balik perak. Taula kan...if duk kedai tu bukan jam2 tu depa leh repair. Byk lagi barang depa lom repair. Bila mesin dah rosak tu..ape lagi. Aktiviti menyental kenela giat berjalan kan..huhuhu.Then aku rendamla dulu..sbb esoknye leh la basuh..Then tido..ZzzZZZz... Disebabkan takde besen besor..aku rendam guna besen mandi rafiq..agagaga..bagus2..bekas pelbagai guna..kah kah kah Pastukan...terjaga tido sbb rafiq terjaga..tengok2 baju dah kat ampai..wehooo..bes bes

Pembuli Jalanan

Image
Salam Sabtu, Wah tajuk. Kanmain lagik! Hehehhe..actually aku mmg suke ngaco rafiq bila dia leka bermain ngan sesuatu. Benda yg paling dia suka beg hp aku. Habis lenjun tali beg hp dia isap, gigit2! uhuhu.. actually ni gambor beberapa minggu lepas. tergerak lak ati nak publish. hehe Jomla nengok camne rupa dia bila dibuli oleh ibu dia yang kaki buli...wakakakakak... suka benor ngan beg nih. Apo ntah yg bes sangat..pastu aku saje ngaco..amek beg tuh! masa ni tengah leka main beg. Uwaaaaaaaaaaaaa!!!! ni la padahnye bila aku amek beg tuh....wakakakka..geli ati den nengok dia nangis camni sbb rafiq mmg jarang nangis. heheheh. Pastu...aku bagi balik...terus teresak2..seolah2 dia cakap.. "ni rafiq punye...sob sob sob" *sambil air mata bergenang...ohhh drama la ko ni rafiq. leh jd raja air mata ke ape nih? uhuhu* Oh..sadisnye muka mu itu Nak oit...sian ibu nengok..olololololo...ngeh ngeh ngeh sekian untuk hiburan di hari ini...:-) Tengah hari ni balik Kg hubby..je

Rafiq Demam

Image
Salam, Semalam aku EL. Entry sebelum ni adalah auto publish entry so tak dan lagi nak reply komen2 korang...:-) Biasanya nak naik bulan rafiq demam. Tapi kali ni lain plak style dia. Demam seminggu selepas naik bulan. Hehehe Ok2..actually malam rabu tu rafiq dah demam skit2. so aku just bagi ubat demam yg dah sedia ada jelah...suhu pon dalam 37.7 camtu. Kira leh lagila nak bagi ubat2 yg ada..then as usual anta pengasuh..masa amek dari umah mamact, demam dia dah kira ok..n hampir takde. So, aku just bagi je paracetamol yg ada. Tup2..tengah malamnye naik mendadak. 38.5..aku lap2 badan..suhu turun skit... Terjaga kul 4.30 pagi..dia merengek tak selesa..panas sgt masa tu. Dah cecah 39.3..disebabkan lepas nyusu dia tido balik...aku pun pikir takpelah, pagi nanti g klinik. Terjaga utk solat subuh..naik lagi suhu dia beserta muntah yg banyak..Ya Allah...terus melompat..kami terus ke DEMC..masa kat spital suhu dia 39.8. WoW! then doc bagi ubat nihhhhh Ubat bentuk peluru. Masuk ikut vo

Nombor Bertuah

Image
Salam Aku pernah join kursus anjuran Bahagian Perkhidmatan Psikologi UiTM..sure korang pikir psikologi ni ialah tempat org 'gila' kan? oohhh tidak...kat sini dia more to bagi kaunseling kepada staf2 kat sini. if ade masalah kerja, stres tempat keje, or even stress ngan masalah family pon leh mintak pendapat & padangan tau..as usual la kan, org keje gomen ni kene g kursus tu..kursus ni utk penuhkan jam wajib kursus dalam setahun. ni utk SKT.. ok2..dalam2 byk slot tu..salah satu ialah..kami perlu memberi tarikh lahir. Then mereka buat pengiraan untuk kami & terjemahkan.. Inilah rupa dia...dan hasilnya..my lucky number is..seven (7)..no yang kat tengah2 tuh...masih tergiang2 lagi kat telinga.. "eh roslina, nombor u sama ngan nombor siti norhaliza la" Kuang kuang kuang..... Berdasarkan apa yang tertulis kat buku yang depa ade tu..if seseorang bernombor 7 adalah: Berunsurkan air: Bertuah, ramai peminat/pengikut Seseorang yang boleh merancang dengan cepat Se

I'm Just Wondering...Help me!

Image
Salam, Dah banyak kali nak posting pasal ni..tapi tak terbuat2... ok2 camni..bagi sapa2 yang selalu follow n baca blog aku sure tahu zaman2 aku mengeluh & meluah rasa kat blog tentang susu aku merudum bukan? leh tgk kat label breastfeeding . Masa tu rafiq belum boleh makan solid food means umur rafiq 6 bulan ke bawah. Masa tu aku mcm catu2la susu rafiq..bagi skit2..satu botol dalam 2oz ke 3oz je..*aku terpaksa okeh..bkn saje2 buat camtu. if tak kelaparan la rafiq!* then..skang susu aku okla..takdela meriah mana cuma mmg cukup ngam2 untuk bekal rafiq sehari2 dengan pengasuh. Ada kala dia minum sikit so leh la aku wat stock. Ermm..yang buat aku bimbang...Adakah sebab aku ajar dia minum cam catu2 camtu buat dia skang mmg takkan habis minum melebihi 12 oz sehari..meaning 4 botol susu berisi 3oz setiap satu. If aku bagi lebih dalam iaitu 15oz, sure ada balance satu botol berisi 3oz... bukan apa..aku tengok org lain..anak2 depa minum sampai 20oz sehari..macam anak zimah & s

..iEzMieRaH SPECIAL GIVEAWAY..

Image
Ne no Ne no...eheheh..dah lama tak joing contest..bagi la can kat tuan umah join contest ni plak yep..ngeh ngeh Dah lama nak join..siap tuan umah dah bagitau 2 kali jemput join eden tak sempat2 lagi nak join..sori ye Chugie... Blog chugie ni baru lagi aku kenai. But since kenai selalu la singgah drop komen sbb chugie pon rajin komen kat blog aku..thanx chugie..:-) sebagai tanda menyokong kwn2 buat contest..aku nak join jugak :-) ok2..dia ade 2 kategori... so..aku masuk KATEGORI 1: PENGOMEN TERTINGGI & KATEGORI 2: PENGUNJUNG BLOG hanya mencuba nasib! utk tahu lebih lanjut..leh g Blog Chugie ni..sana semua ade syarat2 dia ok... selamat menjoingkan diri & selamat mencuba... :-)

Bayi mati disyaki didera pengasuh!

Image
IBU Muhammad Rayyan (tengah) ditenangkan oleh ahli keluarganya ketika menunggu jenazah bayi berkenaan di PPUM, semalam. Mangsa alami pendarahan dalam kepala PETALING JAYA: Seorang bayi lelaki berusia lapan bulan meninggal dunia, disyaki akibat didera pengasuh yang baru dua minggu menjaganya. Mangsa, Muhammad Rayyan Afzanizam, disahkan meninggal dunia di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM), di sini, jam 8.30 malam kelmarin, sehari selepas koma. Mangsa dipercayai meninggal dunia akibat pendarahan dalam kepala selain turut mempunyai kesan lebam pada bahagian kaki. Ketua Polis Daerah Subang Jaya, Asisten Komisioner Zainal Rashid Abu Bakar berkata, bayi itu mengalami sesak nafas dihantar pengasuhnya ke klinik di Subang Jaya pada jam 7 malam, Jumaat lalu. Beliau berkata, ibu bapa mangsa yang dimaklumkan mengenai perkara itu kemudian mengejarkannya ke PPUM sebelum dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi (ICU). Bagaimanapun, katanya, mangsa disahkan m

Rafiq is 10 Months oredi

Image
Salam.. Been silence for few days like one year leave my beloved blog without any updates! ok2..Rafiq is 10 months already. Yeay! 15 mei 2010, genap umur rafiq 10 bulan. tapi hari ni baru nak update.uhuhu Jom tengok his milestones.. Berat terkini 9.2 Kg Dah ada 5 batang gigi..3 atas, 2 bawah. Coming soon, gigi ke-6 bahagian atas Belum merangkak or even bertatih! belum masanya..maybe. Combat (menarik dada) amatla laju! Jom tengok ape yang rafiq suka, Rafiq Tak suka & dah pandai ape: Rafiq Suka: Makannn...Syukur sgt2 sbb rafiq really enjoy his food. Terutamanya bubur2 yg ibu masak. Feveret dia ialah plain porridge+carrot+kentang+bilis n blend together. Sonok sgt bila anak suka makan hasil air tangan kita tau! Rafiq suka makan biskut yg ibu rendam dalam air suam...:-) Tengok iklan (ape2 iklan janji iklan..hehe) Tengok Video2 klip kat Astro tu (kan main lagi terlopong mulut tertutama lagu2 hafiz, akim & stacy) Tengok org azan kat tv, zikir2 & org mengaji kat Astro Oasis.

Kerja Kerja Kerja

Salam.. Sekarang adalah musim busy utk aku..20 Jun nie pelajar baru e-PJJ akan registerkan diri depa. So, as usual Modul2 yg baru sudah datang berderet sampai tak menang tangan utk diformat. Sooo...aktiviti berblog akan menjadi kurenggg ye kawan2.. if aku tak jenguk n komen umah korang ari2 jangan ingat aku tak sudi jenguk n tinggal jejak ye.. kerja hakiki perlu dilaksanakan.. Sekarang lunch hour aku dah tak tercongok depan PC mcam dulu kala..Tengah hari adalah waktu untuk Pam susu utk rafiq & rehat2kan mata & kepala.. till then....daa...:-) XoXoXo!

Problemo yg tak sudah2!

Image
Salam. lewat bersiaran. ok2..semalam aku amek duit kat mesin ATM bank Kaler Kuning Kepala Rimau. Sure korang tau kan bank tuh! aku amek duit kat Mesin ATM utk Withdrawal tu la kan..Tup2 kuar duit camnih! Aku telek2 la duit tu sbb aku tau sah2 dah duit tu takkan ditelan oleh Mesin Cash Deposit kat sebelah tuh! aku cuba nerai nasib la kan...mmg dia tak terima ko! dahla kene beratur sekali lagi. mmg hangin! aku p tanye kat pegawai tu..leh tak tukor duit ni? if kat pasaraya tak terima jugak duit camtu. korang tahu ape depa cakap? "Eh, takkan duit ni kuar dari mesin ATM bank kami kak.." aku??? rasa nak sembur je..tapi sbb aku malas nak bertekak..aku cakap.. "If sy tipu, ape sy dpt? dokser tau tipu2" pegawai tu cam tak caya gak.. SO..CONCLUSIONNYE ..aku malashhh nak layan..aku buh je semua duit baru cenginih.. Pandai plak mesin tu telan eh...semua dia sapu janji duit tu cantik tak koyak, tak berlipat, tak bekedut seribu cam duit kat atas tuh..Haiihhhh.

Aku Pening sampai semua benda jd tak kena!

Image
Aduhai..byk benda nak buat ari ni..tapi rasa cam tak menang tangan. Doremonnnn...pinjam poket ajaib buleh?? uhuhu Kepala aku pening. Jantung aku lajuuuuu..awat la ni? if malam ni still mcm ni..esok kompem ke klinik lagi aku. Actually..aku nak cite ni ha.... Aku dah pos semua hadiah untuk Giveaway & Top 5 commentators tempoh hari tu kan..tertunda dari last week sbb aku tak sihat...minggu ni mmg nekad nak setel semua2 nih! Hadiah untuk Nida, Salwa & Zai takde masalah sebab guna Pos Laju... yang buat aku lagi ting tong ni..adiah keychain untuk Top 5 commentators tu iaitu Kak Dee, Ena, Catlina, Iena & Lily sbb aku guna Pos Express. kisohnye camni...lepas dah setel semua adiah GA tu kat kaunter..aku p la kat peti pos tu kan..dia tulih pos express..then aku pon ngan senang lenang nye piung piung p masukkan dalam kotak. dia tulih DALAM SELANGOR..ok2..itu mek iena..sbb yg lain2..Aku buh dalam kotak LUAR SELANGOR...setel n berlalalala.. sekali...aku berpaling sekali lagi. Ha

1Superkids - MBP Family Day

Image
Salam Semalam kami bertiga tiga ke 1Superkids Family Day. Mula2 sesat jugak sbb ade rujuk 2 peta. satu lain satu lain. Sib baik suami aku biasa kat area tu..if aku p sorang ngan rafiq mau nangis tengah jalan sbb sesat! *hua hua* Inila tempatnya.. Wisma Bling Lustrre..puchong. Bawah sekali ada pusat kecantikan kereta..kira collaboration la ni..depa buat pembukaan serentak..1Superkids club ada kat tingkat satu..with pink theme..i like..:-) Yang besnya ada makan2..Nasi beriyani adalah menu utama..tapi gambor tak snap..then ade KEk2 cantik..sedap plak tu..n baaanyak lagi makanan..huhu..puas makan..:-) Kat Kaunter Pendaftaran..actually nak bergambar ngan CikLily Putih & Kak Fid . .tapi tgkla depa bz tak menang tangan melayan org yg baru datang..salute lah! Oh..kaum2 bapa ..Thanx for ur support. Suami aku wif Kak Fid punye somi..actually cikpid,suami dia & suami aku ni classmate maser kat SERATAS dulu..sbb tu aku mmg kenai Kak Fid or suami aku selalu panggil dia Ci

Selamat Hari Ibu..

Image
Salam.. Hari ini adalah hari yg ditunggu sebab 1st time nak sambut utk diri sendiri. Ehehe..last year rafiq still dalam perot so cam tak bes sgt lagi feel dia.. ape yg seronok sgt tu rose? ehehehhe....sonokler...sbb selama ni just duk wish kat mak..haa ari ni nak wish utk mak & diri sendiri..malam td tepat jam 12 hubby wish happy mother's day n kiss aku...terharunye..thanx abang..:-) Selamat hari ibu untuk bonda tersayang...mak aku dah 69 tahun..tapi alhamdulillah masih kuat berjalan ke sana kumari sbb mmg aktif berjalan. ade aje keje dia nak buat..mak aku skarang kat kg *terengganu*, duk sorang2..arwah ayah dah 26 tahun pergi..kesian plak aku tgk dia sorang2..hanya tepon sbg pengganti diri..nak balik selalu dah tak boleh. if time bujang mmg sebulan sekali aku balik! Untuk Mak aku, semoga mak aku panjang umur, murah rezeki, diberi kesihatan yg baik utk beribadat & sempat tgk anak2 aku yg akan datang...itula doa aku hari2 utk dia...aminnnn ya rabbal alamin.... Untuk mak

1Superkids & MBP Family Day

Image
::Sticky Mode entry until 9 Mei 2010, sila scroll ke bawah utk new entry k..:-):: Salam & Selamat Petang. Pekabor kawan2 seme? Aku ok je....Oh ye..Semalam Rafiq dapat habiskan 10 oz susu dengan jayanye..Alhamdulillah...Makan juga dah berselera kembali...:-):-) Ok2..ape aku nak citer ni ialah...aku nak join Family Day anjuran MBP & 1Superkids ni...Tadi dah dpt balasan email dari MamaLyna...C u there ke kak...insyaAllah.... Suami aku dah bagi green lite utk join. Tataula if last minute dia kene outstation..mati kutula aku..huhuhu... 9 Mei ni Mother's Day kan? Haa...ape kate kita join Family Day ni..meriahkan suasana kata org..sure leh say hai hai bye bye nanti..besnye...setelah 2 tahun berblog..ni 1st time aku nak join benda2 camni...*wink* Bila? Kat Mana? Acara: 1Superkids Club Launching & Family Day Masa: 2pm – 6pm Tarikh: Sunday, 9th May 2010 Tempat: Wisma Bling Lustre, TanMing Boulevard, Tmn Meranti Jaya, Puchong Oh ya..ade Pre event Contest

Kenapa ni??

Salam.. Hari jumaat aku MC lagi. Demam kejap on kejap off..nape eh? pagi tadi aku g klinik lagi utk check.. doc amek darah..result on sabtu sbb nak anta ke lab.. ermmm...takutnye skang ni denggi berdarah sedang menyerang shah alam! aku hairan bkn ape..sengal2 badan tu yg tak tahan tu.. sian rafiq..dah byk ari aku tak kiss dia.. selsema pon leh tahan besnye. uhuhuhu.. ape2 pon hopefully result darah aku ok..sbb pembantu klinik tu cakap.."if ari sabtu sy tak call maknanya darah akak ok ye" aku angguk aje. ermmmm....aku risau ni..takut rafiq jangkit. dah asyik bersin je skang. aduhai..mintak2la dia bersin sebb habuk n bukan sbb nak demam or selsema. oh ya..utk kwn2 yg komen posting sebelum ni..thanx a lot.. kak eb stil kat wad..tengah dipantau..dia punye heartbeat kadang normal. kadang tak normal..stress katanya..aduhai..sian sunggoh! ape2 pon..harap aku sihat sebelum 9 haribulan. sbb nak berjimba2 di Hari Keluarga 1superkids..yehaaa.... okla..takde mood nak menaip..daa

Kak Eb warded, semoga selamat semuanya..

Salam... Humanghaih..dah petang yo. Den tak perasan. Hari ni ramai org takde kat ofis. Dahla demam2 pon datang kojo. huhuhu..tak dpt pekerja cemerlang den tak tahu la nih..kah kah kah *berangan la ko rose!* ok2..aku nak ckap ni.. kak eb @ mamaaerish warded kat Wad Bersalin 2B Hospital putrajaya... korang jgn pelik plak ye napela si rose ni sebuk2 nak wat posting nih..ehehe..kak eb tu ex-ofismate..dia dah tukor department len..just now she text me to inform her condition... dah nak bersalin ke?? eh belom2...dia warded koz under observation..sape2 yg baca blog kak eb sure tau kan condition dia camne ngan bb lam perot dia yg breach tuh..aduhai..takut gak kan bila bb songsang ni..mintak2la bb tu duduk betul2 time nak bersalin..manela tahu dia nak pusing balik..kan kan kan..doa & tawakal jela yg boleh dibuat... mcm aku..masa pegnent dulu pon mcm2 masaelah..ngan uri kat bawahnye..High BPnya..adui..bila dikenang..semua kenangan takleh dilupakan.. ok kawan2..doakan semoga kak eb

Rafiq......Rafiq

Image
Salam.. semalam aku MC. Demam tak kuat sangat. tapi dia punye selsema & pening hanya tuhan yg tahu. Rasa pusing2 kepala...jgn ingat aku pegnent lak ye..belum2.ehhehe.. Ok2..skarang kul 2.30 pagi dah. aku takleh nak tido balik. tatau nape. pening2. Tadi terjaga kul 12++ bila en suami balik. then terus takleh tido. blogwalking la ape lagi. tapi takleh nak leave comment sbb berukband sgt slow ini malam. esok aku jln2 lagi umah korang k..:-) Tadi kul 1 lebih aku baru perasan ade mesej dari bos kecik kat hp tanye esok keje ke tak? lepas je reply insyaallah keje terus teringat mane aku letak MC aku siang tadi ek?? aku lupe...pening sgt2 kan..pastu terus bangun p cari sbb ati ni rasa tak sedap je..tatau nape..uhuhuhu belek2 h/bag..tgk2 tak ade! ati aku cakap...sah dah ni...sah dah! yg rafiq duk ngap tadi tu MC aku...uwaaaaa.... ape yg aku ingat aper terjadi mlm td masa tgk tv...si rafiq ngup ngap ngup ngap 2 kertas..satu kaler putih satu kaler hijau...putih tu aku ingatkan res

Aku terkenang...

Image
Salam.. Pejam celik pejam celik...dah nak masuk 10 bulan perjalanan menyusukan rafiq secara ekslusif. Alhamdulillah..syukur ya Allah... Semalam, waktu pam susu sesi tengah hari, tiba2 rasa sayu je. Terkenang waktu meriah dolu2. Hehe. Walaupun sekarang dah tak semeriah dulu susu aku, tapi aku sangat bersyukur & rasa bertuah kerana masih ada susu untuk rafiq. aku pam sehari 3 kali...10 a.m, 1 p.m & 4 p.m..means, setiap 3 jam. Time meriah dulu 2 kali je *kesilapan yg tak mungkin aku ulangi*. If dari dulu aku pam 3 kali sehari kat ofis, insyaAllah stok susu banyak..hehehhehe...tapi takpelah, pengajaran utk aku & utk coming babies..insyaAllah if ade rezeki...tak jd kelam kabut cam rafiq..ngeeee... Kat bawah ni..hasil perahan aku setiap sesi. Kadang2 hanya cecah 2 oz. Kadang2 3 & 3.5 oz..if dapat 4 oz tu rasa cam kembang semangkuk dah..wekekke.. Ini hasil perahan petang semalam...tidak mengiciwakan aku. kira dah banyak la tu utk aku buat masa ni...:-) Inila benda

Ibu Mengemas dia pon sibuk mengemas..aduhai

Image
Hehehe..nak taip posting ni pon aku gelak sorang2 bila teringat gelagat rafiq malam td. Lucu sunggoh anak bujang aku tuh. Korang tgk jela gambor2 ni ye..:-) Ini gambar last week..aku sibuk nak lipat tudung n masuk dalam laci2 tu..dia pon sibukla duk tarik2 jugak..penat den tau..pastu isap2 tudung tu..abis lenjun..haihhh... korang perasan tak sejadah kat belakang atas walker dia tu? ehehehe..dia duk heret la sejadah tu ke hulu ke hilir..huhu..nakal sunggoh.. See...merata2 ceruk dia bawak sejadah tu..wekkekekke...*abaikan jela pemandangan kat belakang tu yo..kah kah kah* ( rafiq ngah bawak kete F1 tuh..laju giler) Ini gambar malam tadi.. Ya Allah..terkejut badak aku bila dengar bunyi berdentum! ingatkan ape..upe2nye dia dah tarik tempat penyidai kain... Ini bilik baju ye..tempat aku simpan semua baju, gosok baju & ampai baju..biasa baju rafiq la.. Yang sepah2 kertas hanger tu mmg keje dia la tu..dia kutip hanger2 yg dia leh capai pastu jatuhkan then dia heret ngan walk