Posts

Showing posts from 2008

Babai 2008...Selamat Datang 2009

Image
Rasa cam tak caya je..pejam celik..dah nak masuk 2009..ayoyo.. 2008 meninggalkan banyak kenangan dalam idup aku..terutama Hari Bahagia aku..if nak cito banyak lak nak list kan kan kan..ehehe.. alamak..dah 2009...maknanya..umur aku akan masuk 29 tahun?? arrghhh..makin tua...huhuhuhu..sabor jela kan..dah nak masuk 30? ishk..! kene tanam azam nih for 2009..nak wat wish list la..heheh..nak tgk leh tak capai nih..keh keh keh...nntila pikir dulu ape nak diwishkan..boley? ha..budak kecik ari tu dah besor skit dah skang..makin menjadi2..ade lesung pipit kat pipi kiri..sweet sgt..:-) tgk aku tak berkelip2..gambor ni tak terang..sbb aku tak guna flash..org cakap baby tak elok tgk flash2 nih..hehhe aku bebenornye takde mood langsung nak update blog..alahan tak abis lagi..pening..muntah2..tapi berat badan makin naik..boley? tak caya ke? scroll ke bawah..kah kah kah.. . . . . . . . . . . anak sapola tuh..bulatnye..keh keh keh... ahahahha...lantokler labu..janji aku puas dapat makan ape y

Bucuk Mak Su..

Image
Sian Ika..ari2 merengek nanye Ibu mana??? Ibu mana???... mau tak nye..akak aku dah seminggu kat spital..tak kuor2 lagi..anak dia kene Kuning la plak..aduyai..bila la agaknye leh kuar tuh.. Si Ika nih..mmg sepanjang masa ngan Ibu dia..makan, tido..semua lah ngan Ibu dia.. Sbb tu rasa pelik tiba malam je..takde ibu kat sebelah.. Rabu lepas akak aku mintak aku amekkan Ika kat Taska..takut jugak bebenornye..sbb budak ni kang melalak tgk ibu dia takde..Mula2 tu ok lagi...aku bawak la g McD kan..makan2..dapat mainan lam hepy meal tu.. then main kat playground.. dah nak balik tu melalak ko...dahla berjam kat situ..kat 2 jam tak puas2 lagi duk main2..aku ni dah la mabuk2 pening..nak g muntah pon aku tahan sbb kang sape lak nak nengok dia main kan..terpaksala tahan je.. sepanjang jalan dia melalak lam kete...Ibuuu...Ibuuuuu...Ibuuuuu..jenuh aku pujuk..last2 aku pujuk dia..cakap "Umah Cu Ade Aiskrim...nak tak?? " sambil nangis dia cakap..."Ibu Cakap Takleh Makan Aiskrim..Nanti

Selamat Datang...Dah Besar nnti Jd Comel mcm Mak Su ye..keh keh keh

Image
Syukur Alhamdulillah...Semalam kakak aku dah selamat bersalin anak yg ke-2... dan alhamdulillah..ape yang dibimbangkan kami...semuanya tak berlaku...semuanya selamat...:-) Baby gurl juga...dapatla teman bermain si Ika tu lepas nih..hehhe.. Berat 3.26 Kg..comel..putih gebu...lahai... aku semalam kan amek half day..kol 3 gerak dari shah alam...then sampai sana dalam kul 4..suppose waktu melawat kol 5-8..tapi aku mintak ngan nurse kat situ nak masuk tgk akak aku..dia operate kan..sian dia if baby dia nangis.. sib baik nurse tu ok..bagi aku masuk.. Sampai je katil akak aku...budak comey tu berkelip2 mata dia..duk tgk2..tak tido..lahai..baiknya..tak nangis.. upe2nye..dia berak ko..ahahaha...1st time berak lepas bersalin...mak aih..sape lagi jd mangsa nak kene basuh..Mak Su dia la...hahahah... berak tahi gagak..org2 tua taula ape maksudnya tuh...:-) then tahu2 je aku nak balik kan...dia ttututtttt lagi..aduyai.. tapi kali ni ramai melayan..akak ipar aku pon ade..ehehhe... Ala

Tak Sedap Ati...

Dalam Seminggu ni.... aku rasa tak sedap ati je.... sbb akak aku (yang ngah tunggu ari nak bersalin tuh) tibe2 kene tahan kat spital... doc cakap Uri dia berada di bawah..dan terlekat pada rahim..iaitu pada tahap 4 (Kritital) bersalin mmg sah2 kene operate...then if uri dia serius melekat kat rahim..maybe rahim dia kene buang...Nauzubillah... Mood nak berblog tiba2 ilang lak... pagi tadi..pukul 10..akak aku dah selamat lahirkan baby girl.... akak aku kuar labor room dalam 11.30... lahai siannya... tiba2 aku rasa sebak...mesti dia sakit lepas bius dia dah ilang nnti...hurmmmmm.... tadi akak aku yg kat kelantan call...ngah menangis2...dia cakap lepas call mak aku yg kat spital...n mak aku cite skit2 keadaan akak aku tuh...yg tak sedor lagi..dia tiba2 sedih n nangis sbb teringat camne sakitnya nak bersalin..camne pengorbanan seorang ibu nak bersalin.. mak aih..aku pon ape lagi..same lak nangis sok sek sok sek... tiba2 terpikir..camnela mak aku lahirkan kami 8 adik br

Syukur..Alhamdulillah...:-)

Image
Apekah itu?? Jeng Jeng Jeng.... E hehhehe....Alhamdulillah....sonoknye..inila yang aku tunggu2...before kawen berdoa banyak2 kat Allah agar cepat dapat baby..yela aku kan dah makin tua..dah 28 tahun dah..semestinya kene dapat anak cepat2 kan...:-) U mur baby aku dah 2 Bulan....cam tak caya je secepat ini...Alhamdulillah... Dah ade heart beat..Doktor cakap dtg lagi sebulan..then akan nampak pertumbuhan janin yg lain lak..mcm tangan..kaki..uhuhuh....Subhanallah...semoga semuanya selamat.... E h..anak sapa la ni? tembamnye..ahahahah....patutler selera makan aku membuak2.. Even mabuk ting tong ting tong...aku still leh makan..cuma kekadang je ade benda takleh nak telan then terus kuar....penat makan...huhuhu.... O rg yg paling hepi of coz la My Hubby .....hehhehe.. A ctually kami dah tahu awal..sbb test sendiri..cuma aku tak g klinik je lagi for confirmkan...aku pon kurang pasti tester tu leh caya ke? ahahahah...tapi takpe..aku tunggu lagi beberapa minggu....then inila resultnya..

$%$*&%?>_*()

Image
Peningnye..tulunnnn.....ari ni aku jd org tak betul jap..ting tong ting tong ting tong bile nak kol 5 ni?? aihhhhh lambt bebenorrrrrr.................. ade benda aku nak update..tapi mmg tak larat benor ari ni rase...nak tidooo je rasa... hurmmm.......

Anak Sapa la nih??

Image
A ri tu..kami ni tengah blur2 sambil boringggg tgk keje kat ateh meja..... Then kami buat keje giler skit...kumpul gambar2 kami yg masa kecik2..then editkan.. Alahai... Ni Idea our Graphic Designer la nih...ngeh ngeh ngeh... K at bawah ni gambor aku masa 4 tahun....gambor yg lain2 banyaknye kat kg..mano den sempat nak ngamek kan.. Sebelum.. Dan s elepas..uhuhu..badan aku dah kene potong..kikikik...apolas... E rm....kengkawan...Camne nak tingkatkan motivasi kerja ye..sbb ari ni aku tersangat malas nak kerja...maybe sbb semalam cuti kat selangor nih..n ari ni ari last kerja untuk minggu nih..yahooo...groovy baby..it's almost the weekend.....!! "Ari ni ari malas saya tuaann..." matilah aku kalu bos aku baca blog nih...keh keh keh..... SELAMAT BERHUJUNG MINGGU.....:-):-)

Si Aidil yg Nakal..

Image
A ku tgk2 balik gambor dari camera akak aku...tergelak sorang2 aku..terus aku transfer masuk PC aku... huhu..gambor2 ni dia snap masa depa majlis kawen aku kat perak tempoh ari.. Time ni depa ngah siap2 nak check out then terus ke dewan utk majlis sanding aku... C ube perahatikan si baju kotak2 tu...ha..nama dia Aidil Syahmeer... Mak aih..bapakla suker menyakat org... Tgklah semua gambar dia sengaja buat "peace" atas kepala adik2 badik n sepupu dia si Ika..hahahha...adui..lawakla budak nih..teringat abg aku yg no. 7 tu...masa kecik..perangai dia sama ngan aidil nih..dahla muke abg aku masa kecik sebijik muka dia...huhu... Kepala si abanye...Danial yang jadi mangsa....kikikik Si kecik kat belakang tu....baby Haziq..baru dapat kaki..mak ai..tak reti penat..berjalan je korje nye... Tengok tu...Tak sempat nak letak tangan tu betul2 kat angle dia..sbb dia nak terjatuh kate akak aku..hahahaha.....alahai bucuk2 mak su nih...:-) M iss them sooo much!!!! T ak sabar nak ba

Selamat Hari Raya Aidiladha..

Image
R asa mcm baru lagi raya haji..dah datang lagi.. terkenang raya haji aku tahun lepas..Aku bertunang...hehehe... T ahun ni aku balik Perak..Cuti krismas ni insyaAllah baru balik terengganu.. kepada yang nak balik kg tu...drive molek2...semoga selamat pergi dan kembali... ari ni ofis aku dah agak lengang.. sbb dah ramai amek cuti....wah2..cuti panjang kome.. aku takleh nak cuti panjang...esok nak keje..Jaga pendaftaran students baru e-PJJ..mencik la.. time2 org nak cuti panjang skit ni la nak buat mcm2...hmmm..gggrrrrrr...... Ini 1st time balik beraya kg hubby....dah namanya dah kawen kan.. kenela bertolak ansur....:-) Picture: Taken from email (Hensem kan kan kan....ekkekekek) "SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA SEMUA......" okla..semoga selamat semuanya.....:-)

Juara APKM..tahniah UiTM..

Image
L ast week..pengumuman untuk Anugerah Kualiti Perdana Menteri (AKPM) telah dibuat pada 27 November lepas kat PICC..n off course la Pak Lah yang rasmi.. dan yang pasti UiTM adalah juara ...yey..! aku tumpang bangga as part of warga uitm kan.. K ami kat uitm ni...semua deparment bertungkus lumus menyediakan bahan2 yang diperlukan sepanjang tempoh penilaian.. U ntuk pengetahuan semua..AKPM ini adalah pengiktirafan tertinggi Kerajaan kepada agensi2 sektor awam yg telah berjaya tonjolkan kecemerlangan yg menyeluruh dalam pengurusan organisasi masing2. selain tu..mampu sampaikan perkhidmatan yang berkualiti kepada pelanggan gitu....ngehehhehe.. adiah dia agak lumayan ko...Wang tunai RM50,000.00...perggghhh...tu selain nye dapatlah piala n sijil kot..ntah..aku tak ingat...selain tu penerima anugerah leh letak logo Q besor tu kat letter head..for three years...matila membazir cetak baru...huhu o hh..before that..thanx to semua urusetia yg terlibat ngan AKPM ni kat putrajaya nuh... Datuk Al

My Big Day Part II ~11 Oktober 2008~ Perak

Image
O ppss..cite dah agak basi ye tuan2 dan puan2...hahaha..actually dah lama nak update pasal ni..tapi asyik terlupa nak bawak CD gambar2 kawen aku kat Perak nih.. Abis camno..kat umah still tak ade internet lagi..almaklumler..umah baru nak isi skit2 barang..nnti dah lama duk situ n steady..aku akan masuk internet..senang nak update blog..muehehhehe.. O kla..ini Gambar2 masa majlis kawen aku kat Teluk Intan, Perak. If nak tunggu kat Blog Incey Aku Betul aku tu nak update pasal ni..takde nye..dia pon duk tunggu aku update kat sini.....huhuhu... M ajlis ni berlangsung on 11 Oktober 2008...seminggu selepas kenduri aku kat Terengganu..Kira majlis bertandang la nih.. Kat sini pon ade sanding2 bagai..lahai..mmg penat upenye kawen2 ni ye..penat nak layan org..penat nak senyummm.....huhuhuhu...sib baik aku antu kamera...lain lak ngan hubby..susah nak senyum..tapi bila dah senyum..maniss cam gule..hiks! (matilah puji laki)...ahhahaha..takpo..janji sojuk jo mato den nengok dia....i lap u...:-)

Hepi Birthday Bucuk Mak Su...:-)

Image
S emalam..1 Disember...genap 3 tahun anak buah aku..Emilya Zulaikha.. lahai..cam tak caya je..rasa cam baru je sambut besday ke-2 dia last year.. as usual..buat kat umah abg aku iaitu..abg aziz kat Petaling Jaya.. berkampung kat situ jap..tapi takleh lelama..esoknye korje kan..dalam 10.30 dah gerak balik.. sorang je abg aku yg kat Kepong tu tak mai..bz keje kot.. ntohler...... Ari ni kepala aku tak berapa betol..pening semacam..nak demam..seram sejuk..tonsil bengkak..ish la..kang mulela takde mood nak buek kojo nih...uhuhu..takpelah..mohler kite nengok gambor.. Sampai2 je umah Ayah Ngah dia..sibuk tunjuk barang2 mainan tiup2 tu..topeng bagai..mcm2..huhu (baju dia pakai tu aku bagi as besday gift..aku beli dua..memandangkan dia skang suker giler pakai baju kembang2 gitu..) Ini..tak nyabor main tiup2..lepas dia leka main baru aku ajak dia pakai baju kat atas tuh..suke dia benor ngan baju tu...iyela..mak su dia yg beli kan kan kan...:-) Hepi Besday Ika.....:-) Excitednya d

Souvenir dari Bos Besar & Bos Kecik

Image
L ast 2 weeks bos aku oustation ke Sabah..biasala selalu dia bagi mcm2.. n kali ni gelang..aku nak blogkan sbb aku sker sgt2..hehhe tadi pagi...dtg2 je ade lagi souvenir dari Mizan..bos kecik..:-P. Sabtu & Ahad ade aktiviti ngan students ePJJ ke Cameron Highland..biasala dia takde anak bini..leh la mengekor je ke sana ke sinun... Inila gelangnya..lawa ko..suka bangat.. Kat belakang tu antara souvenir2 dari bos2 n lecturer2 masa kat tempat lama.. Depa ni takde keje lain..outstation je korje nye..ish..jeles aku...hehehe.. Ini dari Al Mizan..fridge magnet..nnti balik tempek kat peti ais aku.:-) Tensionnya..banyak korje laks ari nih....ish la...Grrrrrr...

Cik Itam tom tom bak..kui kui

Image
S alam Jumaat... Ari ni aku nak cite pasal kucing..haa...ini dia..kucing2 kat ofis aku...:-) Kat Ofis ni..ade 2 ekor kucing itam..sekor itam legam..sekor lagi pakai stokin putih..Hehe.. kucing ni actually kucing terbiar..depa mai kat Intekma Resort nih merayau2..last lekat kat deparment aku..department2 lain pon ade kucing memasing...:-D Actually dulu ada sekor lagi..kaler kelabu. Nama dia Labi..tapi dah kene tangkap dek pengurusan Intekma Resort..yela kucing2 ni kan kdg2 masuk merayau2 kat loby kan..mencacatkan pemandangan...heheh..Labi ni manja..pantang org panggil..dia pon jd manja2 kucing ler kan... So tinggallah si Labu...yg pakai stokin tuh...Labu ni liar skit..smpai skang..if aku panggil nak makan..nak lak dia..tapi if nak pegang..harammm dapat pegang..berdesum larik. Ok..Yg kecik skit tu nama itam..dia skang if panggil2..mau dia datang dekat..tapi nak pegang je larik..tapi takla seliar si Labu..Si Itam dah manja2 skit..malu2 kucing je if aku panggil..(dah nama dia kucin

A1

Image
L ast sunday..aku ngan hubby gigih g Sepang F1 Curcuit nun..mak aih..jauh. Biasa ke sini utk ke KLIA or LCCT je..hhuuhu..Abg ipar aku Army..so, kami dpat tiket ni free dari dia lah. Siap ade makan lagi tu..Lunch... Aku tgk ramai2 umat yg kat situ..aku rasa kebanyakkannya dapat tiket free..sbb selain Entrance yg dikhaskan utk Polis & MINDEF...ade satu lagi Entrance iaitu JobStreets punya..ha..tu pon tiket free tu...ahahah.. lantokla labu..janji dpt free... Lepas balik dari klinik..kami teruss ke sana..(ke Klinik? nape? ko sakit ke? Takpe2..nnti aku blogkan pasal ni..ngeh ngeh ngeh) Sampai2 je..parking mak ai...dah agak penuh...sib baik cepat skit n ade satu lagi ruang kat situ...so, takdela parking jauh sgt n takde la penat jalan kan..Mana2 yg parking bwah pokok kelapa sawit nun..mak aih..jauh nyelah..tak sanggup den nak menapak huh! Parkingnya..mak aih..RM5 per entry..bayangkanlah..beribu umat yg pegi sana..n beribu kete.. Da sampai da.... Inila tiket kami..Thanx Yop...bagi